Hjem Uncategorized Det kan du give den studerende i fødselsdagsgave

Det kan du give den studerende i fødselsdagsgave

af Ideertilfest

Studerende fortjener ligesom alle andre fine gaver, når de har fødselsdag. Det kan være en travl tilværelse som studerende, og måske fødselsdagen også er en af de få gange i året, hvor hele familien er samlet. Det er derfor meget vigtigt at prioritere og planlægge fødselsdagsgaver, så man kan glæde fødselaren. Livet som studerende er nemlig ikke nødvendigvis altid så nemt, og der kan være mange opgaver at jonglere med, valg at træffe og deadlines at møde. Det er derfor på den ene side vigtigt at give den studerende praktiske og nyttige gaver, mens man skal tænke lidt ud af boksen og give dem en gave, de også vil blive glade for på personligt plan. 

Praktisk og personligt

Studerende har i høj grad brug for gaver, der også har en eller anden praktisk funktion. Mange bor nemlig på få kvadratmeter og har svært ved at få hele lejligheden til at køre rundt, eller har et stramt budget, så de på den måde ikke har råd til for eksempel en ny kaffemaskine. Her er fødselsdagen en god anledning til at give den studerende det, den mangler. Man vil dog samtidig selvfølgelig også give personlige gaver. Det er en rigtig god idé at købe en notesbog fra mærket Moleskine, som sælger utrolig fine notesbøger, der nemt kan være i tasken. Notesbøger kan kombinere netop det praktiske og personlige, idet de både kan bruges til at skrive nødvendige noter til studiet, mens man også kan bruge dem til at skrive egne tekster, skrive dagbog og tegne.

En gave der huskes

Der er også andre ting man kan give og for at være ærlig, så er vejen til det man kan give helt uendelig, og det er kun fantasien, der sætter grænserne for, hvad man egentlig kan give studenten som det gamle ordsprog siger. Og det er i den grad rigtigt: en anden ide der kan bruges er at give en gave, der huskes. Det er nemlig ikke nødvendigt eller et must at give en fysisk gave. Der er rigtig mange muligheder for at gå andre veje. Fx kan man give:

  • En rejse til et varmt land
  • Et faldskærmsudspring
  • Et gavekort til et weekendophold

Og meget mere. Det gode ved dette er for det første at det ikke bliver så materielt det hele. Studenten vil helt sikkert komme til at modtage andre gode gaver og ved at give noget, der er i retning af dette, så vil det også blive husket bedre.

Hvis man er i tvivl om denne påstand holder vand, så skal man blot huske tilbage på sin egen studenterfest eller måske i stedet en fødselsdagsfest man holdte for længe siden. Det er aldrig gaverne som man pakker op, der huskes, men derimod er det de gaver, der giver minder.

Find den rette, der passer studenten

Hvis man vælger denne rute, så må man ikke glemme at finde noget, der passer til studenten. Der er ligeledes mange gode ideer, men husk hvad det er studenten normalt plejer at kunne lide.

Et eksempel man kan bruge til at illustrere dette er fx hvis studenten nu ofte godt kan lide at prøve nye spændende ting, der giver adrenalin sus. I så fald burde man gå med et faldskærmsudspring for her får man virkelig lov at opleve, hvor vildt det kan blive. 

Hvis man er i tvivl om hvorvidt studenten har prøvet dette før, så skal man ikke være bange for at give gaven alligevel. Mange af de forskellige oplevelsesgaver kan nemt og hurtigt byttes til noget andet, hvis der er andre ting, der kunne friste.

Rate this post
%d bloggers like this: