Hjem Artikel Festlige desserter

Festlige desserter

af Ideertilfest
festlige desserter

Selv om det traditionelle måske lyder meget hyggeligt, så kan det også gå hen at blive for traditionelt. Men hvis gæsterne nærmest forventer, at festmenuen består af nogle velkendte retter, så skal du ikke træde meget ved siden af, før festmiddagen ikke bliver en succes. Men én ting, du næsten altid kan komme godt afsted med, er desserten.

Herunder får du en række forslag til festlige desserter. Så behøver du altså ikke lave om på hverken forret, hovedret eller natmad.

Så få pillet rejerne, og lav en frisk rejecocktail til forret. Du finder en let tvistet opskrift på ren 80’er style rejecocktail her! Sæt kamstegen i ovnen, og steg den som vildt til hovedretten. Og sæt aspargessuppen over at koge til natmaden. Smid islagkagen i fryseren igen, og skej ud på desserten med forslagene herunder.

De gode, gamle

Ja, ja, islagkage er populært, men skal det være noget andet end det sædvanlige, så er der mange andre muligheder, der er lige så populære.

Citronfromage eller fløderand. Det er ”gamle” desserter, men de kan sagtens støves af og piftes op og sminkes til den flotteste afslutning på middagen.

De udenlandske

I udlandet kan de også finde ud af at lave lækre desserter.

F.eks. Italiens tiramisu med smag af kaffe og mandellikør. Eller panna cotta, som også er fra Italien. Den minder lidt om fløderand – og så alligevel ikke. På toppen har den frugt – frisk eller geleret. Den er nem at lave, men ligner en million.

I de mellemøstlige lande får de en dessert, der hedder baklava. Det er en sød kage med valnødder, mandler, orangeblomstvand og kanel.

Eller hvad med den franske créme brûlée, der bliver efterbehandlet med en gasbrænder, så sukkeret karamelliserer på toppen. Eller den lige så franske pære belle Helene, der består af pærer i sirup, chokoladesauce – og så er der endda is til.

En anden fransk dessert – med is til – er crepes Suzette, som er flamberede pandekager. Har du mod på det – eller har du folk til at servere – skal flamberingen selvfølgelig ske inde foran gæsterne.

Gateau Marcel er en fransk kage, som egner sig perfekt som en sødt punktum efter festmåltidet. Det er chokolade med chokolade på. Pynt den med guldstøv, så bliver det ikke meget festligere.

Chokoladekager – evt. med frisk frugt – er i øvrigt altid et hit.

De moderne

Vil du gerne servere en dessert, der er både festlig og moderne – og som selvfølgelig smager godt – så prøv at lave en chokolademousse – af hvid eller mørk chokolade – og pynt den med farverige bær, spåner af chokolade i forskellige nuancer eller måske lidt mynte eller citronmelisse.

Ostelagkager eller andre cheesecakes er også meget hippe. En god kiksebund, en god ostecreme og frugt på toppen, og så er desserten i hus.

Den traditionelle is

Skal der absolut is på bordet, så vælg en is af en god kvalitet – eller endnu bedre lav isen selv, og pynt den, alt du har lært – med stjernekastere, isfontæner og fest og farver.

Rigtig god fest, og må desserten smage.

Rate this post
%d bloggers like this: