Hjem Artikel Gode retter til grillfesten

Gode retter til grillfesten

af Ideertilfest

Gode retter til grillfesten

Ingen dansk sommer uden mindst én grillfest. Det kræver en del forberedelse at arrangere og holde en grillfest – også selvom det bare er for familien, for vennerne eller for naboerne. Der skal købes ind, der skal sættes borde og stole – og måske en pavillon – op, der skal dækkes bord, og så skal der selvfølgelig grilles. Men hvad skal du grille?

Ender det altid med det samme – pølser, hakkebøf og måske en kotelet eller et kyllingebryst? Stort set alt kan grilles, så hvorfor lade dig begrænse? Nogle ting kræver mere tid og mere forberedelse end andet. Men meget af det kan du lave i forvejen, så det eneste, der skal gøres, når gæsterne kommer, er at smide de forskellige ting på grillen.

Herunder får du idéer til retter til grillfesten og gode tips til, hvordan du gør det nemmere for dig selv.

Planlæg, og gør klar på forhånd

Hakkebøffer kan formes på forhånd, koteletter kan marineres på forhånd, og salater kan blandes på forhånd – eller endnu bedre, ordnes og kommes i forskellige skåle, så gæsterne selv kan blande. Lav f.eks. skåle med radiser, peberfrugter, tomater, ost, pasta, grøn salat, majs, ærter, bønner, gulerødder osv.

Alt hvad du kan gøre klar på forhånd – gør det! Så bliver du ikke så stresset og kan i stedet være sammen med dine gæster.

Vil du droppe de sædvanlige bøffer og koteletter, så prøv at grille hele makreller eller halve hummere.

Vil du droppe den traditionelle salat, så prøv at grille nogle grøntsager i stedet for.

Soigner dem på forhånd – skyl dem, skær dem over, eller hvad der nu skal ske med dem. Vil du f.eks. grille hele majskolber, er det en god idé at fjerne trådene og smøre dem med kryddersmør, inden de skal på grillen. Og det kan du gøre i forvejen. Se her, hvordan du laver majs på grillen!

Der findes mange slags grøntsager, du kan grille. Ud over majs kan du også grille f.eks.

  • Aubergineskiver
  • Hvide asparges
  • Hele tomater
  • Halve squash

Start i god tid

Mindre ting, som små stykker kød, hakkebøffer samt brød og grøntsager, skal først på, når gæsterne er ankommet og bænket omkring bordet og klar til at spise, efterhånden som retterne bliver færdige. 

Har du planer om at grille en stor steg eller måske endda en pattegris, skal du i gang i god tid. Men lad dig ikke afskrække af det, maden passer sig selv meget af tiden, og ellers er det jo hyggeligt at grille.

Alle slags stege kan grilles. Eller hvad med en hel mørbrad? Så lækkert. Har du nogensinde prøvet at grille en flæskesteg? Det smager også helt fantastisk, og du kan endda få sprød svær. Har du ikke prøvet det før? Find opskrift til flæskesteg tilberedt på gasgrill.

Desserter på grill

Desserten kan du også lave på grillen. Der findes ikke noget så lækkert som at afslutte sommeraftenen med grillet frugt og et par kugler iskold is.

Du kan f.eks. grille

  • Flækkede bananer
  • Halverede ferskner
  • Skiver af ananasser
  • Spyd m/flere slags bær

Hav en rigtig god og hyggelig grillaften!

Rate this post
%d bloggers like this: