Hjem kortspil Røvhul kortspil

Røvhul kortspil

af Ideertilfest
røvhul

Her finder du reglerne til det klassiske kortspil med det mundrette navn røvhul!

Røvhul er et relativt simpelt spil som man kan spille fra to til op til 5, 6 eller endda flere spillere. Det kan dog anbefales at holde det til omkring max 8 personer, ellers bliver de bunker som hver spiller bliver tildelt lidt for små.

Målet med spillet er at komme af med sine kort som den første spiller. Når dette sker vinder man, og får titlen præsident. Den næste spiller der kommer af med sine kort kaldes vice-præsident og den anden sidste spiller der kommer af med sine kort får den fornemme titel af vice-røvhul mens den sidste spiller der formår at slippe af med alle sine kort komme til at få titlen… Røvhul. Hvad disse titler betyder for spillet kommer vi ind på i reglerne herunder.

Reglerne til røvhul

Hvor mange spillere: Fra 2 til 8
Hvad skal man bruge: Et kortspil med alle 54 kort i (inklusiv jokere)

Alle spillere skal have lige mange kort. Bland derfor kortene godt og grundigt og begynd at dele kortene ud. 

Værdien er kortene er meget vigtig og de enkelte korts værdi beskrives her. 
Det laveste kort er 3, dernæst 4, 5, 6, 7, 8, 9, knægt, dame, konge, es, to.
Rydderne er: 10 og joker (Disse kort er absolut de bedste kort at få).

Nu kan spillet begynde: Man starter ved at finde den spiller der er blevet givet klør tre. Dette kort skal nu lægges på bordet. Nu gælder det om at lægge kort der er i højere værdi og i øvrigt samme antal (ét kort) ned. Det vil sige at næste spiller har mulighed for at lægge et hvilket som helst kort der ligger over denne treer i værdi. Det vil altså sige at man kan lægge et hvilket som helst kort da tre er det laveste af dem alle – det er dog også muligt at lægge en treer selv, hvis man sidder med sådan en.

Nu fortsætter runden altså på denne måde. Næste spiller lægger et kort af samme værdi eller højere. Næste gør det samme. Dette fortsætter indtil der sker ét af følgende scenarier: Der bliver lagt en rydder på bordet – altså en joker eller en 10er eller der bliver lagt fire af en slags på bordet – hvis fx de fire 5ere bliver lagt på bordet eller der er ingen der kan lægge et kort i en hel runde. 

Når en af disse ting sker skal bordet ryddes og de kort der ligger på bordet bliver altså lagt væk. De er ude af spillet. Nu begynder en ny runde. Nu har den spiller der fik bunken ryddet frit slag i forhold til hvilket eller hvilke kort der lægges på bordet. Man kan vælge at lægge et kort eller flere kort, men hvis man lægger flere kort skal det dog alle være samme værdi. Så lad os antage at spilleren vælger at to 4ere. Nu skal næste spiller lægge to kort af enten samme værdi eller to kort af en højere værdi. Lad os sige at denne spiller lægger to 6ere. Lad os sige at næste spiller ikke har to kort der er højere værdi og vælger derfor at sige pas. Nu er det næste spillers tur og denne lægger nu de andre to 6ere. Nu bliver bunket ryddet fordi alle fire af en værdi er kommet på bunken. Nu er det denne spillers tur til at begynde en ny runde. Sådan her fortsætter man altså indtil alle kort er lagt af alle spillere.

Som sagt er det den første spiller der får lagt alle sine kort, der vinder spillet.

Næste runde af spillet 

Når man har fundet en vinder og en taber af spillet så vil man selvfølgelig tage et ekstra spil! Og nu er det her at titlerne på de forskellige deltagere kommer i spil, for i næste runde der forgår det således at vice-røvhullet skal give sit bedste kort til vice-præsidenten, mens røvhullet skal give sine to bedste kort til præsidenten. 

Desværre er det altså en ond cirkel man kan risikere at ryge ind i for hvis man taber, så er det surt show for så skal man af med sine to bedste kort, så hvis man har modtaget en eller flere ryddere så er det altså disse man skal give væk. Det kan selvfølgelig medfører at ens vinderchancer ikke ligefrem er høje i denne runde, men det er nu engang reglerne i spillet!

God fornøjelse.

Rate this post
%d bloggers like this: