Hjem Fødselsdags ideer 50 års fødselsdag

50 års fødselsdag

af Ideertilfest
50 års fødselsdag

Kender du en heldig fødselar der fylder 50 år, eller er det måske dig selv som denne gang rundet et noget så skarpt hjørne (og i så fald mange tillykke!). Det er en stor dag at blive 50 år, for på denne dag har man faktisk betrådt denne klode i eet halvt århundrede! I denne guide vil du finde et væld af tips og tricks og gode råd til alt, der har med 50 års fødselsdagen at gøre. Vi har inkluderet alt lige fra sjove indslag man kan lave til 50 års fødselsdagen til forslag til hvordan man skriver en god invitation til sjove citater om 50 års fødselsdagen osv. Denne artikel er med andre ord proppet med alt relevant info og en masse ideer, man kunne ønske sig, hvis man vil have forslag til at få et brag af en 50 års fødselsdag!

Invitation til 50 års fødselsdagen

Det første skridt til en hvilken som helst fødselsdagsfest er at få sendt en sjov og kreativ invitation afsted. Man bør stræbe efter at få skrevet en invitation, der viser at man har lagt lidt kræfter i den og samtidig en invitation der er personlig, som ikke overlader nogen som helst tvivl om at det er dig der har forfattet invitationen. Hvis man kan få invitationen til at rime, er det også altid sjovt! her er en lille to do-liste med ting, som man bør kunne strege af for sin invitation:

 • Gør den personlig
 • Inkluder evt. et sjovt fødselsdagscitat (se længere nede i artiklen)
 • Skriv dato for fødselsdagen
 • Skriv sted for fødselsdagen
 • Skriv Svar senest dato for gæsterne.
 • Inkluder gerne et par billeder af dig op gennem tiden.

 

Indslag og underholdning til 50 års fødselsdag

Når man har fået invitationerne send afsted til de mange gæster, så er det vigtigt at man begynder at planlægge selve festen. Jovist er der en hel del flere ting, der skal planlægges end bare lige noget underholdning og nogle festlige indslag til fødselsdagsfesten, men der er ingen tvivl om, at hvis man får valgt de rigtige indslag, som kan være underholdende for alle, så er man godt på vej til at få sat en rigtig god og uforglemmelig fødselsdagsfest sammen. Før man går i gang med at sammensætte alle indslagene til fødselsdagen, så er det vigtigt at man først stiller sig et par vigtige spørgsmål, som kan være med til at afgøre, præcis hvilken slags underholdning eller hvilke sjove og festlige indslag der vil gøre sig bedst til netop ens egen fødselsdagsfest.

 • Hvor mange gæster er inviteret til fødselsdagen?
 • Kender folk allesammen hinanden til festen?
 • Hvad er aldersgruppen til festen?
 • Kommer venner/familie med kærester og ægtefæller?

Når man har svaret på disse spørgsmål, er man en hel del bedre stillet med at kunne sammensatte et par indslag og evt. nogle selskabslege, som virkelig siger spar to! Det er nemlig ikke alle indslag der gør sig godt, hvis der eksempelvis er børn med til festen og ligeledes er der indslag, der ikke er ligeså sjove hvis ikke alle gæsterne kender hinanden.

Tip en 13er

Tip en 13er er altid en stor succes til en hvilken som helst 50 års fødselsdag, og til en hvilken som helst fest, hvor der er en hovedperson. Det er en rigtig sjov leg, og en af grundene til at den altid gør sig så godt til festlige begivenheder af denne type, er at man kan strikke quizzen, sammen så den passer perfekt ind til netop ens egen fødselsdagsfest, så der bliver stillet spørgsmål, der er målrettet fødselaren. På den måde alle gæsterne en masse sjov info om fødselaren, og samtidig finder man ud af hvem der kender den 50 årige fødselar bedst! Der er en masse forskellige sjove måder at lave quizzen på, og man kan enten lave spørgsmål som følgende

 • Hvad er X favorit sportsgren
 • Hvilken film har X set oftest
 • Hvad hedder X ældste ven?
 • Hvad er X livret?

Hvordan man laver quizzen kan variere meget fra fest til fest, men en god ide er at dele folk op i grupper, som de evt. sidder ved bordene. Nu deles spørgeskemaer ud, og for hvert spørgsmål er der nu tre valgmuligheder, nemlig 1, X og 2. Nu skal man blive enige om hvilken svarmulighed, der skal streges af til et givent spørgsmål. Man kan selvfølgelig også vælge at lave quizzen, så alle er mod alle, men man skal bare huske på, at det kan tage lang tid at tælle alle pointene sammen bagefter!

Hvis du vil have meget mere inspiration til at lave en god tip en 13er quiz, så kan du læse vores tip en 13 artikel her!

Book en tryllekunstner!

Man kan altid komme langt med sjove indslag, som man selv kan stå for. Men hvis man holder rund fødselsdag så er det altid værd at gøre lidt ekstra ud af at ens gæster og fødselaren får sig en helt speciel og magisk oplevelse. Derfor er en tryllekunstner altid et oplagt valg, når man skal sikre at fødselsdagen skal blive husket i lang tid frem.

Anders Møller er en af landets bedste tryllekunstnere, og hans fødselsdagsshow er enormt populært til fødselsdagsfester over hele landet. Anders optræder på en charmerende og humoristisk måde, der skiller sig markant ud fra den gængse opfattelse af en klassisk og gammeldags tryllekunstner med høj hat. Anders optræder med en moderne stil, og han leverer et tempofyldt show, hvor alle jeres gæster får grinet igennem fra første sekund han går på scenen. Læs mere om Anders Møller og hans show her.

 

En kahoot quiz

kahoot fødselsdag quiz

Man kan lave en anden form for tip en 13er ved at bruge en såkaldt Kahoot quiz. Du har måske selv prøvet en af disse quizzer til en julefrokost eller lignende. Med Kahoot kan man selv gå ind og oprette en quiz med så mange spørgsmål som man har lyst og samtidig indsætte sjove billeder og film. Nu kan alle deltagerne få en kode, og med deres browsere på mobilen kan de nu tilgå quizzen. Det er altså en enkel og rigtig sjov måde at sætte quizzen op på, og det bedste er, at man får resultaterne lige med det samme, og man kan evt. vise resultaterne efter hvert spørgsmål – så garantere vi at der virkelig breder sig en konkurrence stemning blandt gæsterne!

Vi anbefaler at man max benytter sig af 15 spørgsmål, men 10 spørgsmål plejer også at fungere helt optimalt, således at quizzen ikke når at blive kedelig.

I forhold til spørgsmål, så kan man jo passende benytte sig af samme type spørgsmål, som man kan bruge i tip en 13er. Altså en masse personlige spørgsmål (pinlige såvel som sjove og søde), som spørger ind til personlige sider eller historier som fødselaren har oplevet.

Du kan læse mere om en kahoot quiz her.

Et fælles maleri

Dette er en hyggelig lille ide, som kan passes ind til alle slags fødselsdage. Ideen er simpel: man stiller et tomt lærred og en række pensler et sted i lokalet hvor man afholder fødselsdagen. Nu forklares at alle gæster bedes gå op til maleriet i løbet af festen og sætte et penselstrøg på lærredet. Til sidst på festen har man altså fået et lærred fyldt med penselstrøg og garanteret et noget abstrakt billede. Men dette kan nu overrækkes til fødselaren, som en sidste gave på dagen.

 

Book en tryllekunstner: Tryllekunstner Anders Møller

Hvis man VIRKELIG vil gøre sin 50 års fødselsdagsfest til noget helt specielt og magisk så bør man overveje professionel underholdning. En moderne og dygtig tryllekunstner kan sørge for at få alle jeres gæster i centrum og gøre så alle får sig en oplevelse fyldt med utrolige effekter. Det gode ved en tryllekunstner er, at det er noget alle gæsterne vil blive underholdt af, og så er det også noget der vil blive snakket om længe efter. Samtidig så fungerer det som en forrygende ice-breaker og det sikrer altid for, at der bliver rystet godt gang i den bedste feststemning.

Tryllekunstner Anders Møller er en af de mest bookede tryllekunstnere til fødselsdagsfester over hele landet. Anders Møller optræder med en moderne og charmerende stil, og har erfaring fra mange hundrede shows.

Prisen er fra 4000.- og Anders tilpasser sit show, så det passer ind til netop jeres fødselsdag. Han optræder over hele landet. Man kan kontakte og booke ham på hans hjemmeside på Anders-magic.dk.

Hvorfor rejser gæsterne sig op?

Hvorfor rejser gæsterne sig op er en anden klassisk leg, som man ikke ser så ofte til fødselsdage og andre begivenheder længere. Den passer perfekt ind til en hvilken som helst 50 års fødselsdag, hvor der gerne er over 30-40 gæster til festen.

Regler:

Før festen laver man en række sætninger og skriver dem ned på store a3 eller a4 ark. Det kunne eksempelvis være:

 • Alle der kender fødselaren fra folkeskolen rejser sig op
 • Alle der er i familie med fødselaren rejser sig op
 • Alle der er ældre end fødselaren rejser sig op

Måske begynder du allerede at kunne fornemme ideen bag legen. Til festen skal man nu bede den 50 årige fødselar om at komme op på midten af gulvet, hvor han skal sætte sig på en stol. Nu viser man publikum arkene med sætninger på en af gangen. Hvis en gæst kan nikke ja til påstanden skal han selvfølgelig rejse sig op. Nu gælder det for fødselaren – SOM IKKE HAR SET SÆTNINGERNE, om at gætte hvorfor en given gæst har rejst sig op.

Dette er en rigtig sjov fødselagsleg, som uden tvivl vil få mange gode grin med på vejen! Vi anbefaler at man ca skriver 5 sætninger ned, for at legen er i tilpas længde.

 

Hvordan vælges de rette indslag til dagen?

Der er mange ting at at vælge imellem, når det gælder underholdning og sjove indslag til ens 50 års fødselsdagsfest. For at vælge de rigtige så kan man gøre sig nogle tanker om først og fremmest hvor mange gæster der kommer til dagen. Hvis man kun bliver en håndfuld gæster under 20 eller 10 så kan det være at man har mulighed for at lave noget andet, end hvis man er over 50.

Tænk også gerne over hvor lette reglerne er at lære til selskabslegen eller det indslag der laves. Hvis det er noget, der tager tid at lære, så kan det være man hellere skal overveje noget, der måske i forvejen kendes af alle som eksempelvis en tip en 13er.

Tænk ligeledes over om man vil bruge penge på professionel underholdning som fx en tryllekunstner. Indslag og sjove selskabslege gør sig altid godt, men hvis man sigter efter at få sig en dag som alle gæster vil huske tilbage på for noget helt specielt så kan det betale sig at forkæle sine gæster med noget andet, der ikke ses til hver en fest.

 

 

Professionel underholdning

50 års fødselsdag underholdning

Som sagt er det en enormt stor ting at fylde 50 år, og derfor må man ikke gå på kompromis med underholdningen til festen. Der er mange muligheder, når man skal ud og have fat i professionel underholdning til den store fødselsdagsfest, og nogle af de mest benyttede underholdnings former er især musik til festen i form af en hyggepianist eller måske et danseband hvis man gerne vil have lidt ekstra gang i festen senere på aftenen. Det er også en mulighed at hyre en komiker (dog skal man her passe på, da mange komikere hurtigt kan virke stødende), og som nævnt før er en tryllekunstner også altid et sikkert valg, der får smilet frem hos gæsterne.

Mangler du flere sjove forslag til sjov underholdning? Tag et kig i vores populære guide om underholdning til fødselsdagen!

 

Tale og sang til 50 års fødselsdag

 

Fælles for både sangen og talen er at det kan være svært at få skrevet nok ned om fødselaren, eller måske støder man ind i en skriveblok og simpelthen ikke kan finde på mere at skrive om den køre fødselar. Derfor anbefaler vi, at man sætter sig ned inden man begynder at skrive talen eller sangen, og brainstormer over alt hvad man kan komme i tanke om om fødselaren. Man kan bl.a. tænke over følgende:50 års fødselsdag tale sang

 • Har fødselaren nogle sjove hobbyer
 • Er fødselaren et b-menneske
 • Har fødselaren gjort nogle pinlige ting?
 • Hvad er fødselarens livret?
 • Sjove historier med fødselaren?

Tænk i disse baner, og lige pludselig vil det begynde at vælte ind med stikord, som man skal have skrevet ned på et stykke papir. Dette fungere som fundamentet for resten af skrivearbejdet, og nu har man altid et stikord at falde tilbage på, hvis man skulle gå i stå med at forfatte sangen eller talen.

Hvis man leder efter forslag til sangvalg man kan benytte sig af til fødselsdagssangen til 50 års fødselsdagen, så anbefaler vi, at man tager et kig på vores store guide om netop fødselsdagssange. Her kan man finde bud på de klassiske fødselsdagssange, men man kan ligeledes få gode råd til at vælge den rette melodi, som kan synges til af alle gæsterne.

 

Citater til 50 års fødselsdag

Hvis man vil spice sin invitation lidt op, eller i øvrigt bare godt kunne tænke sig at læse et par finurlige citater om at fylde 50 år, så har vi her samlet en lang række citater som handler om netop det! Mange af disse citater gør lidt grin med ungdommen, og lægger vægt på det faktum at nok er man måske ikke helt ung længere, men netop på grund af ens levealder er man en hel del rigere på oplevelser, og ikke mindst en del klogere og livserfaren end da man selv var i 20erne. Derfor er der ingen grund til at føle den mindst tristhed ved at fylde de 50 år! Tværtimod skal man nyde fødselsdagen og nyde at man har mange gode minder og glæder endnu, og er endnu bedre til at nyde dem end man nogensinde har været før i sit liv. her kommer et par af de sjove og inspirerende citater:

 • At blive gammel er en meget dårlig vane, som en travl mand overhovedet ikke har tiden til.
 • Jo ældre man bliver jo sjovere bliver livet
 • Man går ikke i stå af at blive gammel – man bliver gammel af at gå i stå.
 • Når alt kommer til alt er det ikke mængden af år i dit liv der tæller, men mængden af liv i dine år – Abraham Lincoln
 • Jeg er ikke 50, jeg er 40 plus moms
 • Det har taget mig 50 år at få det udseende!

Som sagt kan man passende benytte sig af en række af disse forslag ved at evt. sætte dem ind i sin invitation til fødselsdagen for at gøre den en lille smule mere interessant.

 

Borddækning til 50 års fødselsdag

Vi vil ikke gå så meget i dybden med dette emne. Men det er blot værd at nævne at en hurtig og nem måde man kan få borddækningen til at spille til fødselsdagen er ved at have en række flotte foldede servietter. Man kan finde en stor guide omkring netop servietfoldning her. Smuk borddækning til ens fødselsdag må man aldrig tage for givet, og det er et af de første indtryk som gæsterne får af festen når de bliver placeret ved deres pladser. En smukt foldede serviet er ofte lig med en fest, hvor der i sandhed er kæleet for selv den mindste detaljer, og derfor er der ikke noget at sige til, at en flot borddækning altid er værd at gå op i, så man sikre sig en fest, der både er flot men som også er skiller sig ud fra mængden, og hvis man får komplimenter med på vejen fra gæsterne over borddækningen, så ved man at man har nået det helt rigtige resultat. En fin borddækning er selvfølgelig ikke alt, men der er ingen tvivl om at det alt sammen er med til at trække op på det overordnede indryk af festen i sidste ende.

 

Vi håber du får en pragtfuld 50 års fødselsdag!

Det var et par råd til, hvordan man får sig en alletiders pragtfuld 50 års fødselsdagsfest. Husk på at mange af disse ideer også kan tilpasses til andre fødselsdage end lige netop den 50 åriges fødselsdag. Hvis man fx bliver et år yngre eller måske lige har passeret de 50 så kan man også med fordel bruge en masse af ideerne fra denne artikel og justere en smule ved dem, så de passer helt perfekt ind til jeres fødselsdag. Husk, at det er en stor dag at blive 50 år. Som nævnt før, så har man som 50-årig været på denne klode i et halvt århundrede, og derfor skal man ikke tage let på fødselsdagsforberedelserne, hvis man hjælper fødselaren med at arrangere fødselsdagen: man skal altså give den hele armen, og sørge for at fødselaren får sig en rigtig god dag, som vil overskygge alle andre fødselsdagsfester og blive husket som den aller bedste fødselsdag – lige indtil fødselaren fylder rundt igen selvfølgelig. Man skal med andre ord altså ikke gå på kompromis med de forskellige aspekter til fødselsdagen her

Rate this post
%d bloggers like this: