Hjem Festlige ideer Sangskjuler

Sangskjuler

af Ideertilfest
sangskjuler

Find inspiration til, hvordan I kan få en flot og kreativ hjemmelavet sangskjuler til jeres næste fest!

At gemme sine sange i en sangskjuler er altid en god ide istedet for bare at dele et kedeligt stykke papir ud til hver en gæst til festen. Det viser at man har lagt noget ekstra arbejde i, at få en forrygende fest for alle gæsterne. Der er mange forskellige sangskjulere og nogle sangskjulere passere bedre end andre til forskellige lejligheder. En sangskjuler passer perfekt til såvel konfirmationen, som fødselsdagen, brylluppet eller et helt andet arrangement, hvor der skal synges sange.

Ideer til en flot hjemmelavet sangskjuler!

Der er rigtig mange forskellige typer af sangskjulere som man kan lave til sin fest. Her vil I blive præsenteret for nogle af de mest opfindsomme, som altid får gæsterne til at spærre øjnene ekstra op eller trække på smilebåndet – og det er jo hele meningen med at have en sangskjuler med til festen!

Popcorns sangskjuler

Hvis man eksempelvis skal til konfirmation, hvor konfirmanden er en smule glad for snacks og søde sager, så er en popcorns sangskjuler altid et hit.

Den er nem at lave, og så skiller den sig markant ud fra mange andre sangskjulere som man har set til andre fester. Du skal blot bruge et popcorns bæger og såfremt du ikke selv kan skaffe dette så er det bare igang med at klippeklistre. Det er slet ikke så svært, og med lidt lim eller tape er man kørende på ingen tid! Dernæst er det sådan set bare om at folde hvert enkelt sangtekst sammen til en lille kugle – AKA en velsmagende popcorn. Når sangene skal deles ud kan man gå rundt og byde de sultende gæster på en lille snack – de skal dog nok lade være at putte den i munden;)

 

Nutella sangskjuler

Vi fortsætter i samme boldgade, for man kan istedet for lave en sangskjuler som vist ovenfor lave en nutella sangskjuler som vist på billedet herunder.

Denne er ligeledes nem at lave, og for at få det perfekte Nutella mærkat på kassen, så kan det være nødvendigt at printe det ud fra deres hjemmeside eller fra Google – det burde ikke kræve mere end en søgning eller to før man har fundet det rette.

Herefter kan man stille sangene i kassen og dernæst gå rundt og få gæsterne til at trække en fra kassen. En sjov og hyggelig sangskjuler som også passer til alle konfirmander, fødselarer eller brudepar som måske har en sød tand, og har spist lidt for meget nutella gennem tiden. Det kan man nu altså heller ikke bebrejde dem!

 

 

Lav en sangskjuler til konfirmationen

Et af de hyppigste arrangementer som man kan lave sangskjulere til er konfirmationen, hvor man fejrer at konfirmanden endelig får lov at komme ind i de voksnes rækker! Det er en stor ting, og derfor bør man også sørge for at dekorationerne til festen sidder lige i skabet. Det indbefatter selvfølgelig også nogle af sangskjulerne. Her er et par sjove ideer som man kan gøre brug af.

Sangskjuler som pomfritter

Ligesom de overnævnte sangskjulere så er overstående også perfekt til konfirmanden der har det med at spise lidt usundt. Som man kan se er den super nem at lave og det eneste det kræver er, at man tager et smut forbi Mcdonalds og skaffer de to røde bægere med pomfritter. Så er det bare med at få sangene rullet sammen og så placere dem i bægerne.

Den fornemme sangskjuler!

Her er en lidt mere fornem og fin sangskjuler. Den er nemlig pyntet som et lille fint jakkesæt! Super sød og kreativ måde at dele sangene ud på, og som med de andre er det altid sjovt at man lynhurtigt kan nikke genkendende til hvad sangskjuleren skal forstille. Denne kan helt sikkert anbefales til konfirmationen!

Den skarpe læser kan måske se hvordan den bl.a. kunne laves. Man kan fx købe et rør med chips fra den lokale Føtex og så bruge den som “kroppen”. Dernæst skal man have fat i noget pap og et par knapper som man kan pynte røret med.

Den seje sangskjuler

Hvis man er til en konfirmation for en dreng eller pige som er glad for at sidde ved computeren eller med sin tablet så kan det være at nedstående sangskjuler kan være et hit.

En sangskjuler til den sportsglade

Hvis konfirmanden er meget sportsglad så er det måske en sangskjuler som denne man skal lave.

Er han eller hun et stort konkurrencemenneske, så kan det ligeledes være en rigtig god ide!

Lav en sangskjuler til brylluppet

Hvis man skal lave en sangskjuler der skal passe perfekt til en romantisk begivenhed som et bryllup så kan man finde inspiration i nogen af de nedenstående forslag. Der er ligeledes et væld af ideer man her kan gøre brug af og her skal sangskjuleren selvfølgelig gerne være lidt mere romantisk, sød og magisk end ellers.

En sød sangskjuler

Ok, dette billede viser måske ikke en sangskjuler men man kan alligevel godt tage udgangspunkt i ideen. Som man kan se benytte man klemmer, hvorpå man maler det kommende brudepar. Det er en rigtig sød lille ide og man kan selvfølgelig bruge en klemme til at holde på hver enkelt sang.

sangskjuler

En sangskjuler kage

En sangskjuler udformet som en kage. Simpelthen. Den er rigtig sjov og hyggelig og passer perfekt ind til et hvilket som helst bryllup. Man skal måske lige sætte den frem efter desserten så man ikke bliver alt for lækkersulten.

 

Flere hyggelige sangskjulere

Her er et par forslag til hvordan man kan lave flere smarte og flotte sangskjulere. Det er selvfølgelig kun fantasien der sætter grænserne for hvilke man kan lave og hvis man selv vil være ekstra kreativ så er det bare med at komme i tænkeboksen, for at skille sig

Blomster sangskjuler!
Er de ikke fine?

 

 

Find en sangskjuler for jer!

Så er det bare med at komme i krig med at finde lige netop den sangskjuler, der passer bedst ind til jeres fest. Man skal huske på at det ikke altid er lige let at lave nogle af de sangskjulere man kan se herop eller også er der nogen der tager længere tid at lave end andre. Hvad end der er, så skal man huske at sætte god tid af til det så man får det bedste resultat som muligt. Som man kan se så er det de færreste sangskjulere hvor man kommer udenom at skulle bruge noget pap og klippeklister af forskellig slags så hvis man ikke lige har det liggende hjemme i skuffen så kan det være en ide at komme ud af fjerene og få købt det i en fart. Mange af de ideer herop kan selvfølgelig ændres en smule så de passer bedre ind til netop jeres fest, og grunden til det er vigtigt at pointere er, at den bedste sangskjuler er den, som fortælle noget om konfirmandens eller måske brudeparrets personlighed eller på en sjov måde illustrere en pointe som man måske lige har lavet i en tale. Hvis man fx står og fortælle hvordan konfirmanden bruger alt for meget tid foran sin computer så er det oplagt at lave en sangskjuler som fx. er udformet som en computer eller en iPad som man kan se ovenover. Det får altid et ekstra godt grin!

Hvis du vil have skrevet en rigtig god festsang eller festtale, så kan du få Stig til det fra festtale.dk. Han er en af landets dygtigste forfattere til sange og taler, og mange benytter ham hver måned til alt fra fødselsdagsfester til bryllupper til konfirmationer.

Hvorfor bruge en sangskjuler?

Som nævnt i starten så er det altid sjovt og hyggeligt at have en sangskjuler med til festen hvis man skal synge en sang. Det viser at man har gjort noget ekstra ud af festen for gæsternes skyld. Jeg håber at du her i artiklen har kunne finde en sangskjuler som har passet perfekt ind til lige netop jeres næste fest, hvad end det så er en fødselsdag, konfirmation eller et bryllup!

 

 

 

Rate this post
%d bloggers like this: