Hjem Børn Olympiade for børn

Olympiade for børn

af Ideertilfest
olympiade for børn

En olympiade for børn fyldt med en masse sjove lege, vil altid være et hit hos børnene i skolen, til en aktivitetsdag eller lignende. Man benytter OL som tema til at lave en række aktivitetslege for børnene så de alle får sig rørt og samtidig har det ekstra sjovt, og hvor de alle bliver grebet af den gode stemning, så alle har lyst til at give sig 100%!

Hvordan laves en olympiade for børn?

Rammerne for at lave en olympiade for børnene er meget frie, og det er sådan set kun fantasien der sætter grænsen. Her vil jeg komme med et bud på hvordan man kan lave en børneolympiade og eventuelt hvilke lege og hvilke aktiviteter man kan inkludere. Vi har flere gange lavet denne type olympiade med stor succes. 

Først skal man have inddelt børnene i hold. Man kan vælge at dele børnene på to forskellige hold eller man kan vælge at lave flere mindre hold. Hvis man vælger at lave flere mindre hold kan man lade hvert hold vælge et land som de skal repræsentere. Det kan være at et hold bliver Amerika, et andet bliver Spanien, et andet Japan osv. Man skal sørge for at lave fordelingen helt fair, så der er nogenlunde samme antal piger og drenge på hvert et hold. Nu kan legene begynde!

Nu kan de endelige lege tage sin begyndelse, og grundideen med en olympiade for børn er nu, at man lader børnene dyste i forskellige sportsgrene eller discipliner. Det behøver overhovedet ikke være ægte OL sportsgrene – tværtimod er det faktisk altid ekstra sjovt, hvis man laver flere “fjolle-discipliner” for børnene. Man kan eksempelvis lave:

  • Limbo dans
  • Stoleleg
  • Ståtrold
  • En stafet
  • Gæt og grimasser

Man kan selvfølgelig også vælge at blande disse aktiviteter med mere klassiske sportsgrene som fodbold, håndbold eller måske en gang rundbold. Hvis man vælger at lave nogle af disse discipliner skal man dog være forberedt på at legene vil trække ekstra meget ud. Fordelen ved mange af disciplinerne ovenfor er, at de hurtigt kan laves, så man hurtigt kommer videre til en ny aktivitet og derved får aktiveret andre børn fra de forskellige hold. Hvis man gerne vil holde sig til klassiske OL discipliner så kan man dog også vælge at inkludere aktiviteter som er hurtigere overstået som eksempelvis 60-meter løb, længdespring og højdespring.

Det er ikke sikkert at alle deltagere for hvert hold kan deltage i hver en disciplin, så derfor er det vigtigt at holdene hver gang får klar besked om, hvor mange der skal deltage i den følgende aktivitet og dernæst eventuelt selv udvælger en eller flere deltagere fra deres hold, som skal deltage. Det er vigtigt at man sørger for at ingen bliver udeladt, så hvis der er et barn, der har siddet over i en runde eller to, så skal man altid prøve at få det barn med i næste leg. 

Hvordan skal olympiaden afsluttes?

Nu er det jo et OL for børn og derfor må man ikke glemme, at det er utrolig vigtigt at man får uddelt medaljer eller præmier til vinderne – og selvfølgelig trøstepræmier til de andre hold så de ikke føler sig snydt. 

Læs med her hvordan i arrangere en vildt sjov skattejagt for børnene!

Rate this post
%d bloggers like this: