Hjem Festlige ideer Terningespil

Terningespil

af Ideertilfest
terningespil

Terningespil har altid været meget populære, og der er da også et stort udvalg af forskellige spil som man kan spille med terningerne. Mange af spillene med terninger, som du kan finde her på siden er kendt og elskede af mange men man støder alligevel af og til på et nyt spil som man ikke har set før. Uanset om man kender terningespillet på forhånd eller ej, så vil jeg altid anbefale at man læser reglerne i gennem for at se om spillet kunne være sjovt at spille til netop jeres fest eller hyggelige aften med vennerne eller familien. 

Det store udvalg med terningespil her!

Herunder finder du listen med de mange forskellige terningespil som man kan spille. Der er noget for enhver smag, og hvor nogen spil bygger på rent held som eksempelvis 100 så er der andre, der bygger på dygtighed og at være snu som fx et spil som de kendte Meyer, der altid er en klassiker til festen. Uanset hvad man vælger, så siger det sig selv at for at kunne spille disse spil skal man have fat i et par terninger og ofte også gerne et par rafle-bægere. For læsbarhedens skyld er vil vi ikke gå alt for meget i dybden med hver enkel af disse spil, det er først og fremmest en liste der ment som en inspirationskilde til at finde frem til det terningespil I vil synes er sjovt!

Meyer

De fleste kender sikkert dette klassiske spil, men lige for en god ordens skyld kommer her en hurtig gennemgang af reglerne. Man skal bruge et bæger og to terninger (og en terning for hver spiller).

Hver spillers terning stilles på 6 svarende til ens antal liv. Man skal nu begynde. Den første spiller slår med terningerne uden at nogen af de andre ser ens slag. Man kan nu vælge at fortælle den reelle værdi eller bluffe sig til en højere score. 

De forskellige terningeværdier er:

  • To ens terninger: et par. par 1 er lavest og par 6 er højst.
  • 1 og 3: Lille meyer.
  • 1 og 2: store meyer og det højeste slag.
  • Alle andre: det tal som terningerne viser. Fx 4 og 3 giver 43. 5 og 1 giver 51. 

Snyd

Dette er et rigtig sjovt spil. Det kan være lidt svært at komme ind i som nybegynder, men når først man begynder at få reglerne ind under huden, så er det meget sjovt og noget man virkelig kan lade konkurrence generne komme op i det røde felt over!

Alle skal have 5 terninger. Man slår nu et slag og må ikke lade de andre se hvad man har slået. Nu skal den første spiller sige en påstand: det kan fx være at denne siger, jeg tror der er 5 6er. Nu skal den næste spiller enten sige at det ikke passer eller sige noget der er højere. Sådan fortsætter det indtil der er en spiller, der stopper og nu tæller man terningerne sammen. 1er er joker. Alle fjerner nu en terning undtagen taberen, som beholder alle terninger. Vinderen er den spiller, der først slipper af med alle sine terninger.

100

Dette er et enormt hyggeligt spil at spille med sine venner eller familie. Vi sad altid og spillede det, da jeg var på campingtur med min familie som mindre. Det er simpelt og lige til og er derfor godt for både børn og voksne i alle aldre.

Man skal kun bruge en terning og et stykke papir, hvor man kan holde øje med hver spillers score.

Den første spiller kan nu begynde. Han eller hun skal nu slå med terningen indtil man slår en 1er eller indtil man selv vælger at stoppe. Hvis man fx slår et slag hvor man får 5, herefter 3, herefter 4 og så vælger at stoppe så har man altså 12 point og dette nedskrives på bloggen hvorefter terningen gives videre til næste spiller. Hvis man derimod slår en 4, 3 og 1, så får man 0 point fordi man slog en 1er og terningen gives videre til næste spiller. Det gælder nu om at man først skal nå 100 point og den spiller, der gør det har vundet!

Lær reglerne til et af de mest populære drukspil, Vandfald, her

Træmand

Reglerne til træmand varierer meget alt efter hvilke regler man selv har lært til at begynde med. Man kan finde de officielle regler til træmand her

I al sin enkelthed går spillet ud på at der er regler for hvert terningekast man kan lave. Det er sådan set kun fantasien der sætter grænser for, hvad man kan lave som regler til et specifikt kast. Tag et kig i reglerne i linket.

Yatzy

Jeg vil ikke komme videre ind på reglerne af dette klassiske spil som jeg næsten tør vædde på at størstedelen af vores læsere kender. Det er et super sjovt spil, der kan spilles af 2 eller flere spillere. Det er en god ide at købe en speciel Yatzy-blok papir, hvor man nemt og hurtigt kan strege de rigtige værdier som der bliver slået ud. 

God fornøjelse med jeres terningespil!

Det var alle terningespil for nu. Der findes flere forskellige og mindre kendte terningespil men de spil du finder i listen her er blandt de mest populære og de mest spillede spil i hele landet med et par terninger. Der er mange forskellige terningespil og man bliver måske nødt til at prøve et par stykker før man finder det spil, der passer bedst ind til ens egen vennekreds. Mange af disse spil kan i øvrigt kombineres med et par sjove drukregler, hvis det er det der er formålet med spillet. Fx kan man i Meyer lave en udgave hvor at hver gang man taber skal man tage et shot og ligeledes passer disse regler også godt med træmand. Hvis man vil læse om flere sjove drukspil, så kan man finde det i den KÆMPE liste med drukspil her!

 

Rate this post
%d bloggers like this: