Hjem Festlige ideer Træmand drukspil – Officielle regler

Træmand drukspil – Officielle regler

af Ideertilfest
træmand drukspils regler

Træmand er et klassisk drukspil, som man spiller med terninger. Her kan du finde de officielle regler til drukspillet.

Regler til træmand:

Simple udgave af træmand:

I den simple udgave af træmand skal man benytte sig af én terning. Man skiftes nu til at slå med terningen. ideen med spillet er, ikke at være træmand (da træmanden altid kommer til at drikke en masse alkohol!). Den første spiller, der slår en 3’er må bestemmer hvem der skal være den første træmand i spillet. Han eller hun udpeger derfor en anden spiller som nu bliver træmand. Som træmand skal man drikke 5 slurke (eller et vilkårligt antal slurke som man bestemmer på forhånd før spillet går i gang) hver eneste gang at en anden spiller slår en 3’er. Man kan kun give træmanden videre til en ny spiller, hvis man selv formår at slå en 3’er.

Samtidig er der en række andre regler for de resterende fem terningekast, som man kan risikere at slå. Disse kan variere meget fra fest til fest, og der er ikke et bestemt regelsæt, som er det rigtige. Her vil vi præsentere jer for et forslag som vi ofte har haft stor glæde af, men I kan selvfølgelig tilpasse det hvis I har nogle andre gode ideer.

 • Slår en 1’er: Fælles skål
 • Slår en 2’er: Giv 5 tåre til en anden vilkårlig spiller.
 • Slår en 3’er: Træmand skal drikke 5 slurke. Eller træmand kan gives væk (hvis træmand laver kastet)
 • Slår en 4’er: Personen til venstre skal drikke 5 tåre.
 • Slår en 5’er: Personen til højre skal drikke 5 tåre.
 • Slår en 6’er: Fandens, du skal selv drikke 5 tåre.

Leder I efter flere sjove drukspil? Læs vores KÆMPE guide om sjove drukspil til festen!

Træmand med to terninger:

Man kan vælge at gøre spillet en anelse mere komplekst ved at benytte sig af to terninger. Reglerne følger de præcist samme som overstående: altså den første der slår en 3’er må bestemme, hvem træmanden skal være. Hvis man slår 2 3’er så skal træmanden selvfølgelig drikke to gange de bestemte antal slurke.

Herefter er der ligeledes en række regler for hver terningekombination man kan gøre sig. tallene herefter repræsentere det samlede antal øjne, som man har slået i et slag.

 • Slår sammenlagt 2: Deltager må gå på toilettet.
 • Slår sammenlagt 4: Fællesskål
 • Slår sammenlagt 5: Personen til venstre skal drikke 5 tåre.
 • Slår sammenlagt 6: Personen til højre skal drikke 5 tåre.
 • Slår sammenlagt 7: Du skal selv drikke 5 slurke.
 • Slår sammenlagt 8: Nævn en kategori. Nu skal i skiftes til at sige ting indenfor denne kategori. Den første spiller, der fejler taber og drikker 5 tåre.
 • Slår sammenlagt 9: Herre skål.
 • Slår sammenlagt 10: Dame skål
 • Slår sammenlagt 11: Vandfald.
 • Slår sammenlagt 12: Opret en regel. Her må man selv oprette en regel som nu gør sig gældende i gennem hele spillet. Hvis man bruger reglen skal man tage 5 slurke. Det kunne eksempelvis være at ikke at må sige ja eller nej.

Som du måske har lagt mærke til, så ligner disse regler en smule de regler som man kender fra et andet klassisk drukspil, nemlig vandfald. Man kan derfor også vælge at lave denne version af træmand med et spil kort istedet for terninger, hvis man ikke har to terninger til rådighed.

 

Vi håber I får fornøjelse med træmand

Det var de to udgaver som man kan spille af træmand. Hvis man hurtigt vil i gang med et spil, så er det måske bedre at benytte sig af blot en terning. Dette gør også at man hurtigere får en masse at drikke, da der ikke er andre regler med i spillet som kan bremse alkoholindtaget. Træmand er et enormt sjovt spil, og når man først kommer i gang og der kommer god tempo på spillet, så garantere vi at alle vil komme til at skraldgrine (også selvom man er blevet udnævnt som træmand!), for det bliver meget hektisk og konkurrencepræget, når først terningen eller terningerne begynder at rulle, og der begynder at ske en masse. Det er nok derfor at træmand er kendt som en af de klassiske druklege rundt om i landet, og derfor at det bliver spillet til alle slags fester uanset alderen på gæsterne.

Har du forslag til forbedringer, så er du velkommen til at tage fat i os! Ellers så håber vi at du kunne bruge reglerne her i artiklen, til at komme i gang med at spille træmand til netop jeres egen festlige begivenhed. Husk bare at passe på, for når først man kommer i gang med træmand, så kan man hurtigt få indtaget en masse alkohol, så hvis man bare gerne vil have en stille og rolig aften uden fare for tømmermænd imorgen tidlig, så er det muligvis ikke dette spil man skal vælge til i aften.

Vil i have forslag til mange flere sjove drukspil? Læs vores KÆMPE artikel om drukspil til festen!

Rate this post
%d bloggers like this: