Hjem Nytår Nytårshilsen

Nytårshilsen

af Ideertilfest
nytårshilsen

Nytårsaften er en festlig aften, som de fleste ser frem til. Det er en tid, der fejres med familie og venner. Det er også en tid, der er fyldt med traditioner. Nogle har en fast rute, de kører rundt d. 31. december, for at ønske et godt nytår til både venner og familie. Andre mødes med den samme gruppe til en festlig og hyggelig aften hvert år. 

Én af de helt store traditioner, der går igen i forbindelse med nytåret, er udsendelse af nytårskort med personlige hilsner. I dag har mange erstattet dette med en SMS- eller Facebook-besked, og det er en skam. Det er en tradition, der er værd at holde fast i, da følelsen ved at modtage et kort med en personlig hilsen er noget helt andet end en SMS-besked.

Husk at ønske godt nytår til dine nærmeste

Der er mange, der tager det for givet, at få ønsket godt nytår til sine nærmeste på en god måde. Det er en skam, for det varmer om hjertet, at modtage en lille hilsen, hvori du ønskes et godt nytår og takkes for at være den, du er. Hvis det er noget, du selv mener, du har været for dårlig til, så er det på tide at rette op på det ved at sende nytårskort ud.

Ved at udsende små kort med personlige hilsner (gerne skrevet i hånden, da det virker mere personligt end en tekst, der er skrevet på en PC), kan du være sikker på, at du får spredt god stemning. Det betyder også, at du kan gøre mange mennesker glade ved at gøre noget så basalt som at sende et festligt kort med en skreven hilsen i.

Eksempler på gode nytårshilser

Det kan være svært at finde ud af, hvad man skal skrive i en nytårshilsen. Typisk skal den gerne være relativt kort, hvis ikke, du ønsker at bruge det som en personlig hilsen. Herunder kan du finde en række gode eksempler på begge dele:

  • Året er ved at være ved sine ende. Kl. 00:00 d. 1. januar ringer rådhusklokkerne, propperne springer, og fyrværkerishowet tager fart. Jeg håber, du får lov til at springe ind i det nye år med dem, du har nærmest. Vis dem, du holder af, at du tænker på dem – det gør jeg med denne hilsen. Godt nytår!
  • Kære “navn”. Jeg håber, du kommer godt ind i det nye år, og at året vil bringe dig stor lykke. Det fortjener du mere end nogen anden. Tak, fordi du har været ved min side i år. Jeg elsker dig. Kærlig hilsen “navn”.
  • Endnu et år er snart ved at være gået. Det har været begivenhedsrigt og har budt på båed op- og nedture. Jeg vil blot takke dig for at have været en del af endnu et fantastisk år, og ønske dig et godt nytår! Kærlig hilsen “navn”.

Skal man skrive noget bestemt i en nytårs hilsen?

Der er ikke nogle egentlige regler for, hvad du skal skrive i en nytårshilsen. Det er derfor også helt op til dig selv. I langt de fleste tilfælde vælger afsender dog at dele nogle erindringer om det år, der er ved at rinde ud, og ønske et godt nytår. Er det til én af de nærmeste, som f.eks. din partner eller forældre, kan du godt være mere personlig i din tekst.

Du skal eksempelvis ikke holde dig tilbage fra at udtrykke dine sande følelser. Det vil – med garanti – gøre det til en endnu bedre nytårsaften for ham eller hende, der modtager din hilsen, hvis de kan mærke, at det er sande følelser, der kommer til udtryk i din hilsen. Husk altid på, at et simpelt ”Jeg elsker dig” kan have stor indvirkning på folk.

Kan jeg sende min nytårshilsen elektronisk?

Som der tidligere er givet udtryk for, så er der mange, der sender deres nytårshilsen via SMS, e-mail eller Facebook. Det kan derfor sagtens lade sig gøre. Hvis du overvejer denne løsning, bør du huske, at det fratager idéen en del af det personlige. Det gør sig særligt gældende, da det er de færreste, der modtager fysiske, håndskrevne breve i dag.

Derfor lyder anbefalingen naturligvis også på, at du vælger at købe et kort eller lave et selv, som du herefter kan skrive din hilsen på i hånden. Det giver et markant bedre indtryk af, at det er noget, du har gjort dig umage med, og det ikke blot er noget, du har følt dig forpligtet til – og så kan du betragte det som starten på din helt egen nytårstradition.

Rate this post
%d bloggers like this: