Hjem Børn Stoledans

Stoledans

af Ideertilfest
stoledans

Stoledans er en sjov leg som både børn og voksne kan være med til. Her finder du de klassiske regler til stole legen!

Stoledans er en super sjov leg, hvor man både skal bruge sin rytme og snilde til at vinde over de andre. Det er en leg, der i den grad for konkurrencemennesket frem i deltagerne. Reglerne til stoledans er simple og alle kan være med til legen, men man skal være forberedt på at det optimale antal personer ofte kommer an på størrelsen af rummet, da man skal have ligeså mange stole som der er deltagere i konkurrencen. Man kan passende bruge denne leg som blot en af runderne i en større konkurrence med børnene.

Reglerne til stoledans

Til stoledans skal man bruge et bestemt antal stole. Først finder man ud af hvor mange deltagere, der skal være med i legen. Lad os sige, at der skal være 10 deltagere med i legen, nu skal man bruge samme antal stole, men minus 1. Det vil sige at vi til stoledansen skal bruge 9 stole.
Disse 9 stole stilles nu i en rundkreds i midten af gulvet. Nu kan legen begynde! Man skal have klargjort noget musik som kan afspilles under legen så alle tydeligt kan høre hvornår det starter og stopper. Man begynder første runde ved at starte musikken. Nu lader dommeren musikken køre i et ukendt antal sekunder. Når dommeren stopper musikken skal alle deltagerne forsøge at sætte sig ned på en stol så hurtigt som muligt – den deltager, som ikke formår at få sat sig på en stol er ude af legen. Nu fjernes en stol således at der forbliver en stol færre end der er deltagere i legen. Nu startes næste runde: musikken startes, køre i et ukendt antal sekunder og slukkes, hvorefter alle deltagerne skal forsøge at sætte sig ned på en stol. Den deltager, der ikke finder en stol må se sig slået og forlade legen. 

Ekstra tips til stoledans

regler til stoledansDet er altid sjovt med en omgang stoledans, og for at få en så god leg som muligt er det vigtigt at du som arrangør har fundet de nødvendige ting der skal bruges til legen. Du skal huske:

  • Nok stole
  • En musikafspiller, der kan spille højt nok til at overdøve deltagerne

Det er også vigtigt at du finder den rette musik. Alt kan selvfølgelig bruges her, men hvis man i forvejen har et tema til dagen, så er det selvfølgelig oplagt at benytte sig af musik indenfor dette tema. 

Vil du se mange flere af de bedste børnelege? Så se vores store liste her!

Rate this post
%d bloggers like this: