Hjem Fødselsdags ideer 80 års Fødselsdag – Den store guide

80 års Fødselsdag – Den store guide

af Ideertilfest
80 års fødselsdag

80 års fødselsdag: Stor guide med ideer, underholdning, festlige indslag, lege, taler, sange og meget mere!

Det er altid flot at fylde rundt, og 80 år er en rigtig flot fødselsdag kan kunne fejre. Derfor bør man altid gøre noget ekstra ud af festen. Hvis du er på udsigt efter en guide med tips og tricks til alt lige fra underholdning, til sjove indslag til taler, til sange, til ideer etc. så er du kommet til det helt rette sted.

Underholdning til 80 års fødselsdag

Underholdning er noget af det første du bør få styr på. Et par sjove selskabslege her og der i løbet af festen vil altid gøre sig godt hos fødselaren og alle gæsterne!

Tip en 13er

En tip en 13er er en klassiske og populær selskabsleg som man ofte ser ved fødselsdagsfester. Det skal dog ikke holde jer fra også at benytte denne super sjove festleg! I legen bliver der delt tipskuponer ud som deltagerne nu skal svare på. Ved hvert spørgsmål kan man spørge ind til personlige ting hos fødselaren. Det kunne fx. være:

 • Hvor blev fødselaren født?
 • Hvad hed fødselarens bedste ven i folkeskolen?
 • Hvilken hobby havde fødselaren som mindre?
 • Hvad er fødselarens yndlings film?

Der er mange muligheder og man kan selv vælge hvad der skal spørges ind til. På spørgeskemaet er der tre svar muligheder: 1, x og 2, og man krydser af for den svarmulighed man tror er den rigtige. Efter quizzen er forbi samles alle svarskemaer sammen og nu er der en person, der tæller pointene sammen så I kan få fundet en vinder.

Du kan få meget mere inspiration til at lave en Tip en 13er quiz i vores store guide her!

Mal et billede

Mal et billede kan måske lyde kedeligt når man læser om indslaget første gang, men man skal ikke undervurdere det! Her i dette indslag stiller man et tomt lærred med en række pensler ved udgangen af festlokalet. Nu beder man i starten af festen alle gæsterne om i løbet af festen om at komme op og sætte en streg med penslen på lærredet. Til sidst kan man overrække billedet til fødselaren som en ekstra bonus gave.

Book en tryllekunstner

Det er ikke hver dag at man får lov at afholde sin 80-års fødselsdag. Derfor bør man gå lidt ekstra for at gøre dagen så uforglemmelig og magisk som muligt. Her er nøgleordet magisk, for hvis man gerne vil få en stemning der er helt speciel så vil jeg anbefale at booke en tryllekunstner til sin fødselsdagsfest. En tryllekunstner er sjovt at opleve for alle, og med sine utrolige effekter vil gæsterne få en masse at snakke om efter showet.

Hos Ideertilfest.dk anbefaler vi Anders Møller, der er en af landets dygtigste tryllekunstnere. Anders Møller er en moderne tryllekunstner, der optræder med en charmerende og nede-på-jorden stil som publikum altid kan lide! Hans fødselsdagsshow er især populært og han optræder til fødselsdagsfester året rundt over hele landet!

Du kan booke og læse meget mere om tryllekunstner Anders Møller her.

 

Citater til 80 års fødselsdag

Når man skal skrive en tale eller måske en hilsen til den 80 årige, så kan man inkludere et lille citat for at gøre den ekstra sjov eller sød. Herunder finder du et par citater som evt. kan bruges:

 • En mand er så vis som sit hoved og ikke på antallet af sine år!
 • Alderdom er en høj pris at betale for modenheden!
 • Vild ungdom, mild alderdom!
 • Jo ældre man bliver – jo sjovere bliver livet!
 • For mig er et gammel menneske, altid 10 år ældre end mig!

Se mange flere fødselsdagscitater her!

indbydelse til 80 års fødselsdagen

Send gerne din invitation til den 80 års fødselsdag i god tid i forvejen. Prøv såvidt det er muligt at gør den så sjov som muligt. Hvis der måske er et tema eller hvis du har en overraskelse til gæsterne til festen, så skriv gerne en smule om det, så de kan gå at glæde sig til festen! Herunder finder du en lille kort skabelon til hvad der kan stå i invitationen. 

Kære Anne
Man ved man er ved at blive gammel, når lysene koster mere end kagen! Det er den situation jeg er ved at komme i, men frygt ikke, for jeg er mere frisk end nogensinde, og derfor vil jeg gerne invitere jer til min 80 års fødselsdag d. “DATO” på “LOKATION”. Jeg har en stor overraskelse klar til jer på dagen, så jeg glæder mig til at se så mange som muligt!
Mange fødselsdagshilsner
 

Følgende er vigtigt at få med på invitationen.

 • Hvor afholdes festen
 • SU
 •  Kontaktoplysninger (Telefon eller mail)

Guide: Sådan skriver du den bedste fødselsdagsinvitation

 

Sang eller tale til 80 års fødselsdag

Beslutter du dig for at holde en tale eller skrive en sang til fødselsdagsfesten så kan du tænke en smule over de følgende spørgsmål:

 • Hvilke hobbyer og fritidsinteresser har fødselaren?
 • Har fødselaren nogle sjove eller sære personlighedstræk?
 • Har du nogle sjove eller måske pinlige oplevelser med fødselaren, som du kan dele?

Det siger sig selv at de bedste sange og de bedste taler er dem der er gjort så personlige som muligt så hvis du har de overstående spørgsmål i baghovedet når du begynder at skrive din tale eller din sang så er det hvertfald en rigtig god ide. Mange oplever at de rammer en skriveblokade når de begynder at skulle skrive deres sang eller tale til fødselsdagen. Hvis du også ryger ind i dette problem, så vil jeg anbefale at du sætter dig godt til rette med et stykke papir og en blyant før du begynder og så bare går i gang med at brainstorme over emner som du kan skrive om. Tænk over alle de sjove episoder du har haft med fødselaren eller tænk over personlighedstræk mm. som du kan skrive om. 

Guide: De 5 Bedste underholdningsindslag til fødselsdagen!

Rate this post
%d bloggers like this: