Hjem Bryllup Bryllupskort – Find sød tekst til din bryllupshilsen

Bryllupskort – Find sød tekst til din bryllupshilsen

af Ideertilfest
bryllupskort

De fleste kender det; at være inviteret til bryllup og føle sig tabt i forhold til, hvad der skal skrives i et bryllupskort. Det er aktuelt, hvad end brylluppet afholdes af venner, familie, kollega eller en helt fjerde relation. Det er ikke blot svært at finde en passende gave, men når denne endelig er fundet, så er næste skridt at skrive et kort – og det er endnu sværere.

Det er ikke nemt at finde ud af, hvad man skal skrive i et bryllupskort til et brudepar. Det er svært at finde de rette ord, der både harmonerer med gave, parret, egne følelser og den tone, man ønsker at ramme. Der er heldigvis både hjælp og inspiration at hente her på siden, som kan hjælpe dig i gang med at skrive bryllupskortet til det kommende brudepar.

Fastlæg altid et tema for bryllupskortet

Inden du giver dig i kast med skriveriet, bør du først og fremmest fastlægge et tema for kortets indhold. Du skal i denne sammenhæng tænke på det respektive brudepar. Er de religiøse? Humoristiske? Sarkastiske? Romantiske? Har de nogle særlige kendetegn? Det er sådanne tanker, du bør gøre dig, inden du starter med at skrive – det giver det bedste resultat.

Det kan virke besynderligt, at du skal fastlægge et tema på forhånd. Et bryllupskort er vel et bryllupskort? Sådan forholder det sig dog ikke helt. Der er mange faktorer, der har relevans, når du skal udforme en god tekst. Ét af disse er, at du har et tema, du kan forholde dig til. Det gør det markant nemmere at sammensætte idéer til en brugbar tekst.

Inspiration til bryllupskort tekst – Hvad skriver man?

Hvis du er på udkig efter inspiration til, hvad du kan skrive i dit bryllupskort, så er du kommet til det rette sted. Her på siden finder du nemlig en masse inspiration, hvad end temaet skal være humoristiske, sukkersødt eller noget helt tredje. Herunder finder du en oversigt over vendinger, citater og idéer, der gør det legende let at skrive et godt bryllupskort.

De sjove vendinger til bryllupskortet:

 • At være gift fungerer som ethvert andet arbejde; det hjælper virkelig på tingene, hvis du godt kan lide din chef.
 • Hvad er nøglen til et succesfuldt ægteskab? Du skal lære at sige ja, når du i virkeligheden mener nej. Derfor: lær altid at sige ja.
 • Det bedste råd til et nygift par: Gå ikke i seng, hvis I er vrede på hinanden, afslut hver dag med et kys, og saml aldrig et IKEA-møbel sammen.
 • Tillykke! Du har funde din eneste ene, som du kan irritere resten af dit liv – det er i sandhed en stor velsignelse, at få lov til dette!
 • Der er én gylden regel i et ægteskab: Happy wife er lig med happy life.
 • Hemmeligheden bag et lykkeligt ægteskab… er stadig en stor hemmelighed.

Vendinger til venneparet til bryllupskortet:

 • I er som skabt til hinanden! Stort tillykke!
 • I ønskes hermed det bedste i livet – i dag, i år og i fremtiden.
 • I ægteskabet skal I altid læne jer op ad hinandens styrker og altid huske at tilgive hinandens svagheder.
 • Spis, drik og vær gift!
 • I ønskes et fantastisk liv i ægteskabets navn – I fortjener begge to en uendelig glæde.
 • I ønskes stor velstand i resten af livet, men mest af alt, ønskes I velstand i jeres store kærlighed til hinanden. Vi håber I får et dejligt bryllup og et endnu bedre ægteskab.
 • Det bedste ved jeres skønne bryllup er, at man kan se, at I begge er vildt forelskede. Tillykke med, at I har fundet den eneste ene og en partner for livet!
 • Vi ønsker at takke for, at vi må deltage i jeres bryllup for at fejre kærligheden, livet og jeres store glæde!

De søde vendinger til bryllupskortet:

 • Må jeres kærlighed holde sig stærk gennem livets storme, så I står fast og stærkt med hinanden. I ønskes det bedste bryllup og et lykkeligt ægteskab for livet.
 • Må denne dag markere en ny begyndelse og starten på et nyt liv fyldt med glæde, latter og (indsæt her noget, der er karakteristisk for det givne par)
 • Må det kommende kapitel være det bedste i hele jeres liv!
 • I skal altid være hinandens bedste venner, og huske op, at I skal lede efter enhver lejlighed til at holde gnisten i romantikken i live.
 • I ønskes et stort tillykke på denne smukke dag! Må I fortsat dele jeres kærlighed og lade den vokse resten af livet.
 • Vi håber, at I altid må leve jeres liv fuldt ud, le ofte og fortsat elske hinanden.

Citater til bryllupskortet:

 • Det er bedre at have elsket og mistet, end slet ikke at have elsket. (St. Augustine)
 • I begyndelsen finder man hinanden, fremskridt er at blive sammen, succes er at samarbejde. (Henry Ford)
 • Et ægteskab er godt for dig. Undersøgelser viser, at hvis du er lykkeligt gift, så påvirker det både krop og sind. (Cliff Isaacson)
 • I ethvert ægteskab er der tre parter. Der er dig, der er mig, og der er os. Det er os, der skal være i fokus. (Margrethe II)
 • Et succesfuldt ægteskab bygge på at blive forelsket mange gange, men altid i den samme person. (Mignon Mclaughlin)
 • Et fantastisk ægteskab er ikke, at det perfekte par siger ja til hinanden. Et fantastisk bryllup er, når et almindeligt par lærer at nyde hinandens forskele. (Dave Meurer)
 • Kærlighed gør blind, men ægteskabet genetablerer synet. (Ukendt)
 • Hvis en ægtemand ofte skældes ud af sin kone, bør han ikke fortvivle. Det betyder blot, at hun jo ikke har opgivet ham helt. (Walter Winchell)

En hilsen og et tillykke til brudeparret bør ikke være for lang

Hvis du har mange ting, du ønsker at udtrykke, så kan et kort hurtigt blive langt. Én ting er, at der ikke er meget plads på et bryllupskort, og du derfor vil være nødt til at skrive med meget små bogstaver. Noget helt andet er, at der typisk er rigtig mange gæster med til et bryllup, og derfor har brudeparret ikke tid til at læse et bryllupskort, der er for langt.

Der er mange, der begår den fejl, at de skriver et for langt kort. Det er ofte, hvis det er til en nær ven eller familiemedlem, da man i et sådant tilfælde vil have mange følelser og megen glæde at udtrykke. På trods af, at du føler dig fristet til at skrive linje efter linje, så skal du i stedet sætte fokus på kunsten at begrænse sig – det er ikke nemt, men det er muligt.

Skriv fra hjertet, når du skriver din bryllupskort tekst

Når du skriver et bryllupskort, så skal det skrives med hjertet. Det skal ikke blot være en overfladisk tekst, men det skal være en dyb tekst, du faktisk mener. Nogle synes, det er med til at gøre det en kende nemmere, at de blot kan lade følelserne flyde, mens andre synes, at det er med til at gøre det endnu sværere at skrive en god tekst til bryllupskortet.

Det er dog meget vigtigt, at du skriver din tekst med hjertet. Hvis ikke, så er det ikke en tekst, der er meget værd. Som der også er givet udtryk for ovenfor, så kan du risikere, at det virker for overfladisk. Hvis du er inviteret til et bryllup, så er det sandsynligvis fordi, du har en relation til parret, hvilket også er noget, der skal komme til syne i dit bryllupskort.

Der findes ikke en rigtig måde at skrive et sødt bryllupskort

Der er ikke nogle egentlige regler for, hvordan et bryllupskort skal udfyldes. Du kan frit bestemme, hvordan din tekst udformes og hvad den skal indeholde. Det er dog en god idé, at du ikke skriver for lang tekst. Foruden dette er der ikke nogle regler, du skal tage højde for, og det er selvfølgelig en klar fordel, da det medfører, at du kan være mere kreativ.

Derfor er det vigtigt, at du ikke føler, du skal følge en skabelon eller en opskrift. Hvis du godt kan lide at skrive, så er det en fordel. At kunne skrive frit foretrækkes dog af de fleste. Det medfører nemlig, at man blot kan skrive indtil, man har opnået resultat, man selv kan være tilfreds med. Det er nemlig det vigtigste at opnå, inden dit kort puttes i en kuvert.

Et bryllupskort kan ikke erstatte en gave

Hvis du er inviteret til et bryllup, så er det kutyme, at du ikke ankommer uden en gave. Det er det mindste, du kan gøre, hvis du er inviteret med til så stor en dag. Det er derfor også vigtigt, at du ikke tror, at et kort kan erstatte din gave. Du skal i stedet vedlægge kortet til din gave, da det også gøre det nemmere at holde styr på, hvilke gaver, der er fra hvem.

I langt de fleste tilfælde vil du også kunne bruge din gave til at udfylde en del af dit kort. Det er dog slet ikke sikkert, at det blive nødvendigt, men føler du, det er svært at fylde pladsen på kortet ud, så kan du med fordel fortælle lidt om din gave og tankerne bag. Derfor er det også en rigtig god idé, at du køber en god gave, inden du skriver dit bryllupskort.

Rate this post
%d bloggers like this: