Hjem Børn Jeg ved en lærkerede

Jeg ved en lærkerede

af Ideertilfest
jeg ved en lærkerede

Jeg ved en lærkerede er en klassisk børnesang der blev skrevet i 1921 af Harald Bergstedt. Musikken blev komponeret i Carl Nielsen i 1924. Det er en sød børnesang som man rimelig let kan lære da den kun består af 5 vers med på linjer i hvert. Den har en sød og hyggelig fortælling om en lærkerede fyldt med små unger. Forældrene våger over ungerne men de skal stadig passe på ræven der lurer.

Jeg ved en lærkerede tekst:

 • Jeg ved en lærkerede
  jeg siger ikke mér
  den findes på en hede
  et sted, som ingen ser.
 • I reden er der unger
  og ungerne har dun.
  De pipper, de har tunger,
  og reden er så lun.
 • Og de to gamle lærker,
  de flyver tæt omkring.
  Jeg tænker nok, de mærker,
  jeg gør dem ingenting.
 • Jeg lurer bag en slåen.
  Dér står jeg ganske nær
  Jeg rækker mig på tåen
  og holder på mit vejr.
 • For ræven han vil bide
  og drengen samle bær.
  Men ingen skal få vide,
  hvor lærkereden er.

Se mange flere børnesange her

Rate this post
%d bloggers like this: