Hjem Børn Byen sover – Den sjove børneleg

Byen sover – Den sjove børneleg

af Ideertilfest
byen sover

Byen sover er en rigtig hyggelig og sjov leg som mange af os nok har prøvet at lege da vi selv gik i folkeskole i de minder klasser. Det er en leg hvor alle kan være med, og det giver altid et sug i maven når man bliver prikket på ryggen af en af de andre deltagere! Reglerne til spillet er ret så simple, og det er også derfor det er et oplagt spil til mange forskellige anledninger eller måske hvis man bare lige har en fritime, hvor der skal hygges med sine klassekammerater. Lad os tage et kig på reglerne:

Regler:

Man starter med at udvælge 4 personer. Dette antal er passende hvis man fx 20 personer, hvis  man er færre skal der måske kun udvælges 2-3 personer. De udvalgte personer siger nu: “Byen sover“. Nu skal alle andre deltagere lukke øjnene og gemme hovedet i armene på bordet. 

Nu begynder det sjove! Nu skal de fire udvalgte deltagere nemlig prikke en deltager hver især på ryggen. Når alle har prikket en anden person på ryggen siger man nu: “Byen vågner“. Nu skal de der er blevet prikket på ryggen række deres arm op. De skal nu gætte hvem af de udvalgte deltagere, som har prikket netop dem på ryggen. Hvis man gætter rigtigt må man bytte plads med sin prikker, så man nu selv er en af prikkerne i næste runde. 

Hvor passer legen ind?

Som sagt er det en meget alsidig leg, der kan leges stort set alle steder man kan komme i tanke om det. Som man kan læse i reglerne ovenover så er det optimalt at alle sider ved et bord, så man kan gemme hovedet i sine arme, men hvis man ikke har borde til rådighed så skal det dog ikke afskrække deltagerne fra at spille spillet. Så kan det være man bare skal sætte sig ned på jorden i stedet, lukke øjnene og kigge ned i jorden/gulvet. Antallet af personer til legen kan også være en vigtig faktor og grunden til at den ofte er populær at lave i folkeskolen er at det optimale antal deltagere ofte passer med at det svarer til antallet af elever til en klasse. Man skal nemlig finde et antal passende “prikkere” i forhold til alle deltagerne for hvis man har for mange deltagere i forhold til prikkere så kan man risikere at nogle af deltagerne aldrig bliver prikket på ryggen og omvendt kan man risikere at det er for nemt at gætte hvem man er blevet prikket af. Men uanset hvad skal man dog ikke lade sig afskrække af det, prøv at give det et forsøg uanset hvor mange deltagere man er med, for det er nu engang en leg, som altid får smilet og grinene frem i deltagerne. Og så giver det som sagt altid et sug i maven når man er blevet prikket mens byen sover!

Rate this post
%d bloggers like this: