Hjem Konfirmation Invitation til konfirmation

Invitation til konfirmation

af Ideertilfest
invitation til konfirmation

Få inspiration til at skrive den bedste invitation eller indbydelse til konfirmation. Med tekst og skabelon.

Hvis du skal invitere familie og venner til din konfirmation, så er det vigtigt, de inviteres på formel (og fornem) vis. Du skal derfor ikke blot springe over hvor gærdet er lavest, men i stedet fokusere på at lave en invitation, der ikke blot har et visuelt flot udseende, men også en interessant og fængende tekst, der giver dine modtagere et smil på læben.

Det er ikke alle, der synes, det er lige interessant at skulle lave invitationer til deres konfirmation. De fleste ønsker blot at få dagen overstået, så de kan drage afsted på Blå Mandag. Faktum er dog, at der ikke er nogen Blå Mandag uden en konfirmation, og der er ikke nogen konfirmation uden gæster. Derfor er man også nødt til at lave en række invitationer.

Er du ikke synderligt kreativt anlagt, så kan det være svært at lave en invitation, der både er visuelt flot og har en tekst, der fanger. Hvis det er noget, du kan nikke genkendende til, så er du kommet til det rette sted. Her på siden finder du nemlig en række forslag til tekster, der kan bruges til din invitationer – skabeloner til designet kan også findes på nettet.

Eksempler på tekst til konfirmations invitationer

Hvis du ikke har mod på at skrive din egen tekst til de invitationer, du skal sende afsted, så kan du med fordel benytte dig af én af de tekster, du finder herunder. Det står dig naturligvis frit for at tilpasse, tilføje og fjerne i lige så høj grad, du ønsker. Eksemplerne herunder kan gøre det nemmere at skrive invitationerne, hvorfor mange benytte sig af dem.

 1. Jeg er af mine forældre blev gjort opmærksom på, at mine fødder har fået den rette størrelse til at træde ind i de voksnes rækker. Det vil derfor være til stor glæde at se dig/jer til min konfirmation søndag d. 20. april på/i <navn>. Jeg håber, du/i vil være med til at gøre dagen til en uforglemmelig oplevelse.
 2. I anledning af min konfirmation, vil det glæde mig at se dig på <navn> søndag d. 20. april kl. 12.00. Ønsker du at deltage i selve konfirmationen, afholdes den i <navn> kl. 10.00. Jeg håber inderligt, at du vil være med til at gøre denne dag til noget helt specielt.
 3. Det vil glæde mig at se dig/jer på <navn> søndag d. 20. april kl. 13:00 i anledning af min konfirmation. I/Du skal også være meget velkomne/velkommen til at deltage i de kirkelige aktiviteter, der starter kl. 10:00 i <navn>. Jeg håber, du/I vil være med til at fejre mig og gøre dagen til en uforglemmelig én af slagsen.
 4. Jeg synes nu, jeg har nået en værdig alder, og er klar til at træde ind i de voksnes rækker. Det vil jeg markere ved at lade mig konfirmere. Det sker søndag d. 20. april kl. 10:00 i <navn>. Det vil glæde mig at se dig/jer i kirken samt til efterfølgende fest på <navn>.
 5. Jeg er blevet teenager, jeg bruger samme skostørrelse som min far, jeg er blevet højere end min mor, og min stemme er gået i overgang. Derfor er der ikke tvivl om, hvad kirkeklokkerne ringer ind til. D. 20. april kl. 10:00 skal jeg konfirmeres i <navn>. Det vil glæde mig at se dig til god mad og drikke til den efterfølgende fest på <navn>. Jeg glæder mig til at fejre dagen med dig/jer.
 6. Da jeg snart skal træde ind i de voksnes rækker, vil det glæde mig meget at se dig/jer til min konfirmation. Der vil blive serveret god mad og drikke. Festen afholdes på <navn> søndag d. 20. april kl. 13:00 Jeg glæder mig til at se dig/jer!
 7. Jeg skal konfirmeres d. 20. april kl. 10:00 i <navn>. Det vil betyde mig for mig, hvis du vil deltage. Den efterfølgende fest afholdes på <navn>, hvor du naturligvis også er inviteret til mad og drikke. Jeg håber, du ønsker at overvære, at jeg lader mig konfirmere og ønsker at deltage i fejringen efterfølgende!

Vigtige punkter du ikke må glemme på indbydelsen

Der er ikke nogle egentlige regler, du skal overholde, når du skriver tekst til dine invitationer. Der er dog en række punkter, du skal sørge for at medbringe i din invitation. Nogle er naturligvis vigtigere end andre, men du bør dog sikre, at din invitation er så fyldestgørende som muligt, så du ikke skal besvare diverse spørgsmål fra de inviterede gæster.

Når du skriver teksten til dine invitationer, bør du huske din nedenstående punkter. Husker du disse, så er du godt dækket ind og du vil næppe modtage spørgsmål fra gæsterne:

 • Navn – Du bør både have dit eget navn, men særligt gæsten eller gæsternes navne med, da det gør invitationen mere personlig
 • Tidspunkt – Tilføj et specifikt tidspunkt på invitationen, så gæsterne ikke er i tvivl om, hvornår de skal dukke op.
 • Sted – Du skal selvfølgelig også notere hvor festen holdes eller i hvilken kirke selve konfirmationen finder sted.
 • SU – Gør det klart, at du skal have svar på, hvorvidt gæsten eller gæsterne kommer inden en bestemt dato.
 • Kontaktinfo – Skriv enten en e-mail eller et telefonnummer på, så gæsterne ved hvordan, de kontakter dig.

Skal jeg skrive mine ønsker på invitationen?

De fleste gæster har gaver med til konfirmanden. Det er helt normal kutyme. Derfor vil de fleste gæster også gerne have en ønskeliste. Som følge af dette, er der mange, der tror, de skal skrive deres ønsker på invitationen. Det anbefales dog ikke, da det bliver for rodet og uoverskuelig en affære. Skriv i stedet en kort og præcis tekst til dine indbydelser.

Hvis du ønsker at gøre det nemt for din gæster, så kan du eventuelt vedlægge en ønskeliste i kuverten, du sender dine invitationer i. På denne måde kan du sende både invitation og ønskeliste sammen. Selve invitationen bør dog holdes overskuelig og fængende, men dog også informerende om de relevante aspekter, der er fremhævet ovenfor.

Slutteligt, så bør det nævnes, at du med fordel kan lave en skabelon, der blot kan udskrives i flere eksemplarer, hvor navne kan udfyldes i hånden.

Rate this post
%d bloggers like this: