Hjem Festlige ideer Drukspil – den KÆMPE guide med sjove druklege

Drukspil – den KÆMPE guide med sjove druklege

af Ideertilfest
drukspil

På udkig efter nogle af de sjoveste drukspil og druklege? Så er I kommet til det rette sted! 

Her vil vi præsentere jer for Danmarks største guide over de fedeste og sjoveste drukspil og druklege, som I kan lave til en hvilken som helts fest, hvor der er alkohol indblandet.  Men pas på, når først kan kommer ordentligt i gang med en af de følgende drukspil, så kan det hurtigt gribe om sig, og hvis man ikke har lyst til at have de værste tømmermænd imorgen er det måske en god ide at holde lidt igen.

Drukspils liste

Her kommer selve listen med druklege. Hvis I har forslag til flere drukspil som ikke står på listen allerede, så vil vi meget meget gerne høre fra jer!

Pyramide

Pyramide er ligeledes et klassisk drukspil med et spil kort. Det er nok et af de hyppigst spillede drukspil rundt om til fester i landet. Af denne grund vil vi heller ikke gå så meget i dybden med spillet og reglerne til det her. Jeg vil komme med en relativt hurtig og kort opsummering af de vigtigste aspekter ved spillet.

Regler:

Reglerne i pyramide er ret så simple, og det er da nok også en af grundene til hvorfor det er så populært rundt om i landet. Man skal bruge et spil kort. Hver spiller modtager 4 kort hver (og spillet fungere bedst med 4-8 spillere godt og vel.). Nu får man et minuts tid til at kigge på sine kort, og efter minuttet er gået skal man lægge dem ned foran sig med billedsiden ned af, så man ikke kan se værdien på kortet – nu skal hver spiller huske sine kort og i hvilken rækkefølge de er placeret i. Nu lægges 10 kort op i en pyramide som ses på billedet ved siden af. Nu vender man et kort af gangen om, og hvis en spiller siger at han eller hun har netop dette kort, må han give en række slurke ud til en anden spiller. Catchet er dog at denne spiller godt kan finde på at lyve, så den spiller som modtager slurkene kan gætte på om spilleren lyver. I første række må man give 2 slurke ud, og herefter dobler det op for hver række man går op. Hvis et kort lægger på siden tæller det dobbelt.

Klik her, hvis du vil læse den fulde guide til pyramide drukspillet

Træmand

Træmand er et drukspil med terninger. Man sidder rundt om et bord gerne 5 spillere ca. Nu skiftes man til at slå med terningen. Den første spiller der slår en 3er må udnævne en træmand, som skal drikke fra nu af hver gang, der bliver slået en 3er af en anden spiller. Hvis træmanden selv formår at slå en 3er så må han give tjansen videre til en anden spiller som nu bliver træmand.

Der er iøvrigt en række regler for de andre terningeslag som man kan risikere at slå. Hvad disse er er op til en selv, men her kommer jeg med et bud på, hvad reglerne evt. kunne være.

  • 1: Fælles skål
  • 2: Giv 5 tåre til en anden spiller:
  • 4: Personen til venstre drikker 5 slurke
  • 5: Man skal selv drikke 5 tåre.
  • 6: Personen til højre drikker 5 slurke.

 

Følg dette link hvis du vil læse en større og mere omfattende guide om træmand drukspillet.

Jeg har aldrig

I Jeg har aldrig-spillet skal man gerne være +5 spillere for at det bliver så sjovt som muligt. Nu går man på runde, og når man kommer til en ny spiller skal denne spiller komme med en “jeg har aldrig”-sætning. Alle de spillere som rent faktisk har udført denne handling skal drikke af sin øl eller alkohol. Legen kan fortsætte ligeså lang tid man har lyst til.

Her er et par forslag til en række af de spørgsmål man kan benytte sig af.

  • Haft sex med en mand
  • Haft dameundertøj på
  • Været til festival
  • Blevet taget i at se porno af mine forældre
  • siddet i fængsel
  • Fået en fartbøde
  • Tisset i badet
  • Prøvet at gå kold før kl 20.
  • Slået et dyr ihjel
  • Haft sex med en person, jeg ikke kendte i mere end 1 time.
  • Haft en kæreste
  • Stået på ski
  • Haft sex med en under 16

Vil du have inspiration til mange flere spørgsmål? Læs vores store guide her med masser af spørgsmål til jeg har aldrig!

 

Beerpong

Vi kan selvfølgelig ikke lave Danmarks største liste af drukspil og så ikke inkludere Beerpong! Jeg vil ikke kede jer med dybdegående regler her, da jeg vil anslå at 99% af læserne allerede kender til reglerne bag dette populære drukspil. For en god ordens skyld, så kommer der lige et hurtigt oprids af reglerne:

To hold dyster mod hinanden. Find et aflangt bord, og stil plastik kopper i en kejleformation ved hver ende af bordet. Nu skal man skiftes til at ramme en bordtennis bold i modstanderens kopper.  Når man rammer en af modstanderens kopper skal den ene af modstanderen drikke øllen, der er i koppen. Man fortsætter indtil man har ramt samtlige af modstanderens kopper.

 

 

Ølbowling

Som det også gør sig gældende for beer pong, så tror jeg næsten ikke det er nødvendigt at forklare mere dybdegående hvad øl bowling går ud på. Det er en meget klassisk og elsket drukleg, som især gør sig godt om sommeren hvor man har mulighed for at sætte sig uden for i det – forhåbentligt gode og solrige sommervejr.

Kort opsummering af reglerne:

Man skal være to spillere mod to andre spillere. Man stiller to stole i den ene ende af haven eller hvor man nu vælger at spille spillet, og man stiller to andre stole ca 6-7 meter væk fra de to andre stole. Man stille nu en åbnet dåseøl mellem hver stol. Nu gælder det for det modsatte hold at ramme den åbne dåseøl med en fodbold. Hvis man lykkedes med at ramme skal en spiller fra det modsatte hold hente bolden, og når han har hentet bolden og kommer tilbage må han rejse øllen op. Man fortsætter sådan indtil en af holdenes øl er tom.

Vil du have en mere gennemgåede beskrivelse af reglerne? Så se vores guide til ølbowling her.

Vandfald

Vi lægger ud med et klassisk drukspil med kort. Nemlig Vandfald – men det har også et væld af andre navne, og det kommer mange gange nok an på hvor man er fra i landet. Spillet kan tage alt fra en halv time til halvanden, og det er sjovest at spille hvis man er et sted mellem 4 og 7-8 personer. Hvis man bliver under dette er der mange af reglerne der ikke er så sjove at benytte sig af, og ligeledes hvis man ryger over så er der for det første langt mellem ens tur, men derudover kan det også hurtigt blive enormt rodet.

vandfald

Regler:

Man skal som sagt bruge et spil kort med alle 52 kort (ingen jokere). Man stiller en øl flaske eller vin flaske midt på bordet, og spreder nu kortene rundt om flasken som vist på billedet. Nu skiftes hver spiller til at trække et kort fra cirklen. Den første der bryder cirklen skal bunde resten af sin øl. Nu er ideen med spillet at hvert kort har tilknyttet en række opgaver til sig. Her kommer vi med en liste af regler til hvert kort som man evt. kan benytte sig af:

  • Es. Sniper. På et vilkårligt tidspunkt skal man kigge på en anden spiller og danne en cirkel om sit øje med tommel og pegefinger. Nu skal man tælle og når man bliver opdaget af personen, skal denne person drikke antal slurke som man noget at tælle til.
  • sorte og røde kort fra 2-5. Ved sort: tag det antal slurke der står på kortet selv. Ved rød: giv det antal slurke der står på kortet til en anden spiller.
  • 6: Tommel kort. På et vilkårligt tidspunkt skal spilleren der har trukket dette kort lægge sin tommelfinger på kanten af bordet. Nu skal de resterende spillere gøre det samme, og den sidste spiller der gør det skal drikke 5 slurke.
  • 7: Kategori kortet. Her skal man finde på en kategori og dernæst skal man skiftes til at nævne ting indenfor denne kategori. Den første spiller der ikke kan komme i tanke om flere ting skal drikke 5 slurke. Det kan evt være bil mærker, fodboldhold, Pokemoner, drengenavne med førstebogstav A, dyr fra Afrika osv.
  • 8: Tis kortet. Hvis man trækker en 8 må man gå på toilettet når man har lyst. Det er altså kun med dette kort at man må gå på toilettet under spillet.
  • 9: regel kort. Her må man opfinde en regel som man skal holde fra nu af indtil en anden spiller der evt. trækker et regelkort ophæver reglen igen. Der er enormt mange sjove ideer til regler og det er sådan set kun fantasien, der sætter grænser for hvad man kan lave. Ideer kunne være: blå mand på øllen, man må ikke sige hverken ja eller nej (denne regel er sindsygt sjov, og meget svære end man lige skulle tro – der vil blive drukket en masse med denne regel).
  • 10: Vandfalds kortet. Nu skal alle begynde at drikke. Man må først stoppe når spilleren til højre for en stopper med at drikke.
  • Knægt: Herre skål. Alle fyrene drikker.
  • Dronning: Dame skål. Alle kvinder drikker.
  • Konge: Hvis man trækker et kort er man kongen indtil en anden konge bliver trukket. Som konge skal man placere kortet i panden, og hvis man taber kortet er man heller ikke konge mere. Som konge må man selv lave regler i spillet, man må sige at andre skal drikke osv. Man må dog ikke ændre eller bryde regler, der allerede eksistere, så hvis man fx får givet 3 slurke af en anden spiller må man ikke afslå at drikke. Til gengæld må man gerne sige at den spiller der gav slurkene også skal drikke med.

Sidst er det værd at nævne at når man har trukket et kort, og udført opgaven på kortet, så skal kortet placeres og balanceres øverst på øl flasken, som står i midten af cirklen. Hvis man får kort bunken på flasken til at falde ned skal man bunde sin øl.

Læs mere om de officielle vandfald regler her.

Snyd (med terninger)

Dette spil kaldes mange andre forskellige ting: bl.a. er det også kendt som tænkeboks eller løgn. Uanset hvad så er det et klassisk spil med terninger som mange sikkert også kender fra da de gik i folkeskole, hvor vi hvertfald spillede det enormt meget i min folkeskole. Man skal ved hjælp af blufferi og en smule matematik formå ikke at være den sidste spiller, der sidder tilbage med en terning.

Regler:

Man skal bruge fem terninger for hver spiller der er med. Det betyder altså at hvis man er 4 spillere skal man bruge 20 terninger. Ligeledes skal man bruge et raflebæger til hver spiller. Nu slår man med sine terninger, og nu skal man gætte på hvor mange terninger der er i alt mellem alle spillere med et givent antal øjne. Hvis man fx har en runde hvor alle sidder med 5 terninger og man er fire spillere, så kan en spiller måske sige: “jeg tror der er 5 seksere”, og nu skal spilleren der sidder til venstre for denne spiller enten løfte sit bæger fordi han eller hun ikke tror på denne påstand eller også skal spilleren sige et antal der er højere. Eksempelvis: “jeg tror der er 6 toere” eller “jeg tror der er 6 seksere”. Fidusen er her også at 1erne tæller som jokere og kan være hvad som helst i spillet.

 

 

Loopin’ Louise – som drukspil

Dette er et klassisk børnespil, som gennem de sidste år vel nærmest har fået en genfødsel som et populært drukspil til alle salgs fester. Man bliver nødt til at købe spillet loopin Louie, men det burde ikke være svært da det kan købet i stort set alle spilbutikker som Bog og Ide og lignende. Det plejer at koste mellem 150 – 200.- kr.

Hvis man ikke kender det har I bestemt noget at glæde jer til! Helt simpelt så går det ud på at man sidder fire spillere i en cirkel om “spillepladen”. For hver runde har hver spiller tre liv, og nu tænder man spillet, og nu begynder Loopin Louise at flyve rundt i en cirkel, og hver spiller har en slags vippe som de kan skyde ham afsted med. Det gælder nu om at ramle ind i de andre spillere så de taber liv. Ok det gav måske ikke meget mening, men en hurtig søgning på Youtube kan helt sikkert vise et par gode eksempler, så det bliver lidt mere forståeligt!

 

Flipcup

Flip cup er formentligt også et spil som de fleste kender. Man skal være to hold, der står overfor hinanden på hver side af et aflangt bord. Jeg vil ikke fortælle så meget om reglerne her, men meget simpelt går det ud på at man skal placere sin plastik cup foran sig på bord kanten, og nu skal man prøve at flippe den, så den lander med munden ned ad mod bordet. Når man har lykkedes må man gå videre til den næste spiller på ens hold. Der er i hver cup hældt op med øl, så før man kan begynde at flippe koppen skal man have drukket øllen i koppen. Du har helt sikkert allerede alle de ting der skal bruges til at lave spillet.

Buffalo

Buffalo er en vildt sjov drukleg, som kan spilles af alle, og hvor som helst, da man ikke behøver nogle ting til det, hverken kort eller terninger.

Regler:

Alle deltagere sætter sig om et bord. En spiller begynder en runde ved at sige ‘en’, og samtidig slår han sig på venstre eller højre skulder. Spilleren der sidder ved siden af den skulder der slåes på fortsætter og siger “to”. Denne spiller slår sig samtidig på en skulder og personen ved siden af den skulder fortsætter med “3”. Dette mønster fortsættes til man når til 21. Der er dog en række regler som gør spillet noget sværere:

-Ved tallet 8 skal man ikke slå på skulderen. her skal man istedet holde begge hænder foran sig, den ene hånd over den anden. Den hånd der lægger nederst peger på en spiller, og det er nu denne spiller der fortsætter med at sige “9”.

-Ved tallet 16. Fuldstændig samme regel som overstående men nu er det blot den øverste hånd, der afgøre hvem den næste spiller er.

-Ved tallet 21. her må man ikke sige 21 men man skal istedet råbe “Buffalo”, og pege på en anden vilkårlig spiller. Denne spiller skal nu drikker 5 slurke af sin øl.

Hvis en spiller ikke husker en af disse regler eller kommer til at lave en fejl, skal spilleren drikke 5 slurke, og starte runden forfra. Hvis man når til 21 starter runden som sagt også forfra, og nu skal den spiller, der blev sagt “buffalo” til finde på en ny regel. Det kan fx være at man bestemmer, at ved tallet 4 skal man rejse sig op.

Meyer

Meyer er et klassisk terningespil som de fleste af os kender. Derfor vil vi ikke gå så meget i dybden med hvordan det skal spilles her, men blot fortælle lidt om hvordan man kan lave reglerne en smule om, så de passer perfekt som et drukspil. Man kan lave det almindelige Meyer om til druk-meyer ved at der skal drikkes hver gang at bægeret løftes: hvis spilleren der løfter bægeret har gættet forkert, skal denne spiller drikke. hvis bægeret løftes og den anden spiller har løget skal denne spiller drikke. Hvis man slår 32 er det selvfølgelig fællesskål og man starter forfra på runden. Man har selvfølgelig 6 liv per spiller, og hvis man taber alle sine liv, skal man bunde en øl (eller blot den første spiller, der taber).

Lige for en god ordens skyld vedhæfter vi lige de forskellige værdier i terninge kast man kan få. De går ned efter i værdi, så meyer slaget ligger øverst og derefter kommer lille-meyer og så fremdeles.

  • Meyer – 1 og 2
  • Lille Meyer – 1 og 3
  • Par 6 – 6 og 6
  • Par 5 – 5 og 5
  • Par 4 – 4 og 4
  • Par 3 – 3 og 3
  • Par 2 – 2 og 2
  • Par 1 – 1 og 1
  • Almindelige par 43 – 65
  • Fælles skål – 3 og 2

BONUS: her kommer en lille bonus ide til Meyer som virkelig kan gøre spillet interessant og spændende. Hvis man er en 4-5 spillere kan man evt. dyste om shots til hele bordet. Taberen skal altså købe shots til alle andre spillere. Nu tør jeg godt love for at man lever sig en hel del mere ind i spillet, og man går virkelig i panik hvis man taber en runde nu.

 

 

Det var alle drukspil og druklege for nu!

Det var alle de drukspil vi havde at byde på på denne liste. Der er en masse forskellige drukspil når man skal have valgt det helt rette drukspil til ens fest, og det er vigtigt at huske på at det ene drukspil ikke nødvendigvis udelukker det andet. Et godt drukspil er et drukspil hvor man kan slå hjernen fra, så man ikke behøver at tænke alt for meget og dernæst bare kunne nyde festen med de andre gæster. Et sjovt drukspil er selvfølgelig også et spil, hvor man får lov at drikke en masse, og det vil man helt sikkert kunne finde inspiration til i listen herover. De klassiske drukspil og druklege må nok være øl bowling og måske terninge spillet som meyer og kortspillet vandfald (eller et af de mange andre navne, som det har rundt om i landet.).

Grunden til at drukspil altid er enormt sjove at være med til, er helt simpelt at det taler til legebarnet i os allesammen. Det er selvfølgelig hyggeligt at få sig et par øl eller et glas vin med vennerne, hvor man bare sidder at hyggesnakker, men vi kender alle følelsen af at konkurrence mennesket kommer op i én når man sidder og har gang i et godt drukspil. Og endnu en grund til at man bliver revet så meget med af drukspillene er selvfølgelig at der i et drukspil rent faktisk er en straf, hvis man ikke gør det godt nok – her vil man nemlig blive straffet med x antal slurke af fx sin øl eller sin Sommersby. Selvom dette jo selvfølgelig er hele ideen med at spille et drukspil – nemlig at man gerne skulle kunne blive berusede i en fart, så er det alligevel altid sjovt, hvis man er ude i en deathmatch, hvor at der måske er en hel øl, der skal bundes på højkant. Og når vi netop er inde på antal slurke, som man skal drikke i straf, så er det nok en rigtig god ide, at før man gør igang med et givent drukspil, sætter sig fast på, præcis hvor mange slurke der skal drikkes hvornår. Tag fx set spil som Pyramide med kortene – for her kan det hurtigt blive uoverskueligt at finde rundt i, præcis hvor mange slurke, der skal drikkes ved hvilken række, og det hjælper bestemt ikke, når man kommer til et kort, der ligger vandret. Derfor er det en god ide at lægge sig fast på det præcise antal slurke før man går i gang med spillet, men når det så er sagt, så er det selvfølgelig aller vigtigst at man hygger sig og har en fest! Så hvis man ikke lige får drukket det helt rigtige antal slurke, er det ingen grund til at blive uvenner over det!

Sidst men ikke mindst så er der bare at sige – god fest! Og vi håber at i kunne bruge en eller flere af de forslag til sjove og klassiske drukspil, som vi er kommet med i løbet af guiden. Det skal lige siges at mange af disse druklege sikkert er kendte i forvejen, så måske har I ikke lært nogle nye drukspil at kende, men derimod kan det være at I har fået opfrisket hukommelsen og derved er kommet i tanke om et gammelt drukspil som I ikke har lavet i lang tid. Uanset hvad, så er det vigtigt at man prøver sig frem, indtil man finder det drukspil, der passer bedst ind til den fest man er til. Man skal forvente at det ikke altid er det samme spil, som vil være en succes til alle fester. Det kan være at drukspillet Vandfald er en succes til en fest, mens der måske er alt for mange regler i spillet til at det vil passe godt ind til en anden fest. Derfor er det ekstra fedt at man kan udvide sit “drukspils repetoire” og derfor altid er klar med at byde ind med et drukspil, som passer lige nøjagtigt ind til den fest, som man sidder til. 

Det skal i øvrigt nævnes at vi altid er mægtig glade for at modtage nye forslag til drukspil som evt. kunne passe ind på denne liste. Hvis ikke det er skinnet nok i gennem i denne artikel, så er vi selv enormt store fans af et godt drukspil, og har I derfor et drukspil med kort, terninger eller andet, som ikke er blevet inkluderet på denne liste, så vil vi meget gerne høre fra netop jer. Du kan enten bruge mailadressen, som er skrevet nederest på denne side, eller du kan benytte dig af kommentarfeltet herunder. Vi lover at læse hver og en kommentar, der kommer til guiden, og inkludere hellere end gerne din ide til et godt drukspil! Hav en rigtig god fest, og hyg jer med drukspillene!

Rate this post
%d bloggers like this: