Hjem Festlige ideer Pyramide drukspil

Pyramide drukspil

af Ideertilfest
pyramide drukspil

Pyramide er et utrolig sjovt drukspil man kan spille til enhver fest, hvor man blot behøver et spil kort. Det bliver spillet hyppigt og flittigt til fester og på bare og diskoteker over hele landet, og selvom der er små variationer af spillet, så bliver det spillet med et sæt grundregler som ikke variere forfærdelig meget uanset hvor man befinder sig i landet. Derfor kommer her de officielle regler til, hvordan man spiller drukspillet pyramide.

pyramide drukspil

Regler:

Reglerne til pyramide er simple og ligetil. Man begynder med at uddele fire kort til hver en deltager (det er optimalt at spille spillet med omkring 5-6 spillere, men færre eller flere spillere kan nu også gå an). Man må ikke vise modstanderne sine kort. Nu har man et minuts tid til at huske sine kort, og den rækkefølge som kortene ligger i. Man ligger kortene på bordet med bagsiden nedaf.

Nu lægger man kort fra bunken op i en pyramide-form som kan ses på billedet til højre her. Deraf navnet pyramide – det smart! Nu skiftes man til at vende et kort nedefra og op. Det betyder at rækkefølgen som man vender kort i kunne være at starte fra nederste kort i pyramiden til venstre. Dernæst vender man kort ved siden af om og dette fortsættes indtil alle fire kort i nederste lag er vendt om. Nu går man op til næste række og fortsætter.

Når et kort vendes om i pyramiden, kan man vælge at sige: “det kort har jeg!”. Dette kan man gøre uanset om man rent faktisk sidder med kortet eller ej! Man kan altså vælge at prøve og bluffe sine modstandere. Hvis man har kortet (eller har bluffet) skal man give en række tåre til en af sine modstandere. Antal slurke bestemmer man ikke selv, men det er derimod hvilket lag man befinder sig i pyramiden, der afgører dette (se længere nede for en gennemgang af dette.). Nu kan modstanderen vælge at tro på, at man har kortet og drikke sine slurke med oprejst pande, eller han eller hun kan vælge at sige: “det tror jeg ikke på”. I så fald skal du vende det korrekte kort om, eller gå til bekendelse og sige at du bluffede – i så fald skal du selv drikke slurkene.

Som den skarpe læser har bemærket, så er nogle af kortene på billedet vendt, så de ligger på højkant. Når man kommer til et sådan kort, så skal man gange antal slurke med 2. Det vil sige at hvis man befinder sig i anden række skal man altså drikke dobbelt så mange slurke som normalt for denne række.

 

Antal slurke man skal drikke:

  • Hvis man befinder sig i nederste lag skal man drikke 3 slurke.
  • Hvis man befinder sig i 2. lag: 5 slurke
  • Hvis man befinder sig i 3. lag: 7 slurke
  • Sidste lag: 9 slurke.
  • Hvis et kort vender på højkant, så skal man drikke det dobbelte.
  • Hvis man bliver taget i at bluffe, skal man drikke det samme antal slurke som det lag man er i, bestemmer.

Det var alle reglerne til pyramide drukspillet! Hvis jeg har glemt at tage en vigtig regel med, eller hvis du sidder med en sjov variation, som gør spillet endnu sjovere, så vil jeg hellere end gerne høre fra dig, så jeg kan få gjort denne pyramide guide så komplet som overhovedet muligt!

Savner I inspiration til andre drukspil? Så tag et kig i vores MEGA guide om drukspil til festen her.

Rate this post
%d bloggers like this: