Hjem Børn Halloween lege

Halloween lege

af Ideertilfest
halloween lege

Halloween er ikke en dansk tradition. Det ændrer dog ikke på, at det er en tradition og højtid, vi har taget til os her i landet. Det er i høj grad børn, der er glade for denne højtid, fordi ikke kun kan klæde sig ud og rasle om slik én gang om året til Fastelavn, men derimod to gange om året. Samtidig er der også mange lege, der er forbundet med denne højtid.

Hvis du har et barn, der ønsker at holde en hyggelig dag sammen med sine venner, så skal det også være en dag, der skal indeholde sjov og spas. Det opnås bedst ved at arrangere en række sjove lege, som dit barn og hans eller hendes venner kan lege. I denne forbindelse er der mange muligheder, om end nogle af disse er mere traditionelle end andre.

Er du på jagt efter en række gode lege, du kan sætte i stand for børnene, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du har mange muligheder. I og med, at du har så mange muligheder, så kan det også være svært at finde frem til den helt rette række af lege. Heldigvis har vi gjort det nemt for dig, da vi herunder har samlet tre sjove Halloween-lege for børn.

Halloween leg 1: Fang et æble

Dette er en leg, der altid har været populær i forbindelse med Halloween. Æbler skal fyldes i en balje eller et kar med vand, hvorefter børnene skal forsøge at fange æblerne med munden. Det er en rigtig sjov leg i sig selv, men hvis du gerne vil gøre det til en mere Halloween-inspireret leg, så kan du hælde lidt mælk og rød frugtfarve i balje fremfor vand.

I og med, at det er en leg, der godt kan svine en del, så er det ikke en god idé at lege den indenfor – kun hvis det er muligt for dig at dække af med plastik eller lignende. Det anbefales dog, at du flytter legen udenfor, da du dermed ikke skal være bekymret for svineriet. Vær også opmærksom på, at børnenes tøj skal beskyttes fra den røde frugtfarve.

Halloween leg 2: Find de tabte øjne

Her er der tale om en leg, der minder meget om at lede efter æg til påske. I stedet er æg blot skiftet ud med øjne. Det er gjort med henblik på, at det hele skal være lidt mere uhyggeligt, da det er dét, Halloween lægger op til, at det skal være. Det er en leg, der kan arrangeres på flere måder, men det kræver selvfølgelig at du har nogle øjne, der lægges ud.

Det kan du løse på flere måder. Der findes op til flere danske netbutikker, der sælger sådanne øjne. Hvis du ikke gider at bruge penge på at købe en masse øjne, så kan du også lave dem selv. Det kræver faktisk ikke andet end lidt maling og nogle bordtennisbolde, runde sten el.lign. Det er bare vigtigt, at du sørger for at have øjne nok til alle børnene.

Halloween leg 3: Skær græskar ud

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der særligt er én leg eller aktivitet, der skiller sig ud fra alle de andre. Det der er tale om her er, at skære græskar ud. Det er noget, de fleste børn har prøvet af flere omgange, men det er dog ikke noget, der ændrer på, at de bliver ved med at synes, det er sjovt. Derfor er det også en oplagt aktivitet at sætte i stand.

Er det noget, du har overvejet, så er det vigtigt, at der ikke bruges for skarpe knive. Samtidig er det også vigtigt, at du altid holder opsyn med børnene, så de ikke kommer til skade med de knive, skeer og sakse, der bruges. Det er dog en nem aktivitet, du kan sætte i stand, hvis du helst ikke ønsker at bruge for meget tid på den eller de lege, du arrangerer.

Vær kreativ med halloween legene – og gør det uhyggeligt

Der findes et væld af andre lege, du også sagtens kan arrangere, når det er Halloween. Det eneste, det handler om i en sådan sammenhæng er, at du skal være kreativ og sørge for at gøre det uhyggeligt. Det skal selvfølgelig ikke være i en sådan grad, at det er for uhyggeligt for børnene, men det må dog gerne være noget, der emmer lidt af uhygge.

Hvad det betyder er, at du ikke skal lave hele huset om til et spøgelseshus med virkelighedstro rekvisitter, som skræmmer børnene fra vid og sans. Det hele handler naturligvis om, at ramme den rette balance. 

Rate this post
%d bloggers like this: