Hjem Konfirmation Sangskjuler til konfirmation

Sangskjuler til konfirmation

af Ideertilfest
sangskjuler til konfirmation

Det har stort set altid været en tradition at skrive sange til en konfirmation. Det er sjældent konfirmanden selv, der gør det, men i enkelte tilfælde vælger konfirmanden at skrive en sang i stedet for en tale. Det er dog typisk gæsterne, der står for disse indslag. Nogle gange er det forældrene, andre gange er det bedsteforældre, men det er dog oftest familien.

En sådan sang har til vane at være skrevet med en humoristisk vinkel, og derfor er det ikke sjovt, hvis folk har siddet og læst sangteksten, inden den skal synges. For at undgå dette, så er der mange, der gør brug af en sangskjuler. I stedet for blot at folde papiret sammen og lægge det under tallerkenen, så giver en sangskjuler mulighed for at være kreativ.

Der findes mange typer sangskjulere

Der findes mange måder at skjule en sang på. Nogle vælger – som der også er givet udtryk for herover – blot at skjule den under gæsternes tallerken. Det er dog ikke specielt sjovt, og hvis du gerne vil gøre det lidt mere ud af det, så er det heller ikke just den bedste præsentation af sangen. Derfor bør du bestemt overveje at investere lidt mere energi i det.

Det er ikke noget, der er ensbetydende med, at det er noget, du behøver at investere en masse penge i. Du kan enten vælge at lave dem selv eller købe nogle billige, men dog sjove eller bemærkelsesværdige sangskjulere hos en hobbybutik eller lignende. Hvis du gerne vil skille dig ud fra mængden, så bør du lave dem selv – skal det være nemt, så køb dem.

Hvordan vælger man en god sangskjuler?

I og med, at du har et væld af muligheder i forbindelse med valget af en sangskjuler, så er det ikke altid nemt at finde det helt rette. Hvis du gerne vil sikre, at det faktisk er en sangskjuler, der ikke blot er pæn og bemærkelsesværdig, men også passer godt til den respektive konfirmand og konfirmationsfest, så handler det naturligvis om at vælge med omhu.

I denne forbindelse er der en række forskellige faktorer, der har større relevans end andre. Derfor er det også i høj grad dem, der skal være i fokus, hvis du har i sinde at enten lave eller købe en række sangskjulere til en konfirmationsfest. Det er ikke alle, der tænker over det, men faktisk er sangskjuleren en lige så stor del af oplevelsen som selve sangen.

Har konfirmationen et bestemt tema?

Hvis der er tale om en fest med et bestemt tema, så er det en god idé, at du enten laver eller køber nogle sangskjulere, der passer til dette tema. Der sker ikke noget ved, at du skiller dig lidt ud fra mængden, men hvis der er et tema, som den respektive konfirmand selv har valgt, så er det dårlig stil ikke at følge dette – det skal du derfor have med i tankerne.

Vil du lave dem selv eller købe dem?

Skal du have sangskjulere med til en konfirmationsfest, så har du – som udgangspunkt – to muligheder; du kan enten vælge at lave dem selv eller du kan købe dem. Hvis du gerne vil lave dem selv, så skal du allokere en vis mængde tid til det, da det kan tage lang tid. Hvis du gerne vil købe dem, så skal du blot finde nogle sangskjulere, du synes er passende.

Hvor meget plads er der på bordet?

Sangskjulere kan fås i mange størrelser. Derfor er det også vigtigt, at du tager højde for, hvor meget plads, der er til rådighed på bordet. Det kan være sjovt at lave fodbolde som sangskjulere, men det kræver en del plads på bordet. Er du ikke selv med til at arrangere den pågældende fest, så er det en god idé at spørge forældrene til konfirmanden.

Vælg sangskjulere, der passer til konfirmanden

Foruden de aspekter, der er nævnt herover, så er der én faktor, der er vigtigere end alle andre; at det er en sangskjuler, der faktisk passer til den givne konfirmand. Hvis det er en pige med stor interesse for ridning, så nytter det ikke, at du køber eller laver en sangskjuler, der har udseendet som en fodbold – så er det fx bedre med en kasse med en hest på.

Det er ikke alle, der synes, det er lige nemt at finde en sangskjuler, der passer til konfirmander. Her handler det dog blot om at være kreativ og tænke sig godt om. Alle konfirmander har hobbyer og interesser, som du kan tage udgangspunkt i. Hvis du ikke er kreativt anlagt eller er tom for idéer, så kan du spørge til råds blandt nogle af familiemedlemmerne.

Er der faktisk tale om en konfirmand, der er rigtig glad for IT, så er det oplagt at lave eller købe en sangskjuler til hver gæster, der er udformet som en bærbar PC eller en iPad. Der findes flere forhandlere, der tilbyder et udvalg af sådanne sangskjulere, og du kan også lave dem selv. Det beviser blot, at du altid kan finde noget, der passer til konfirmanden.

Kan alle lave en konfirmations sangskjuler selv?

Hvis du ikke kan finde en sangskjuler, du synes, der passer godt til den fest, du skal deltage i, så kan du i stedet prøve kræfter med at lave den selv. Det er dog ikke helt så nemt, hvis du er typen, der sjældent klipper og klistrer. Du kan dog finde guides på nettet til at lave egne sangskjulere, som du kan følge, men det vil dog ikke give dig et helt frit valg.

Hvis du gerne vil være helt sikker på, at det er unikt og at det ikke er noget, du kan finde andre steder, så er du nødt til at lave det selv – helt fra bunden. Det er dog ikke alle, der kan det, for ikke nok med, at det er noget, der kræver en del tid, så er det også noget, der vil kræve, at du er kreativ. Er du ikke det, så er du typisk bedst tjent ved at købe en i stedet.

Rate this post
%d bloggers like this: