Hjem Bryllup Servietfoldning

Servietfoldning

af Ideertilfest
servietfoldning

Her finder du de flotteste og sødeste ideer til servietfoldning

Servietfoldning er unægteligt et vigtigt aspekt af en hvilken som helst fest. Hvis du vil sikre dig, at dine gæster bliver mødt af et ekstra flot syn, når de sætter sig til bord til festen, så er det vigtigt at borddækningen er i top og det er den bl.a. ved at alle servietterne er foldet på en pæn og ikke mindst kreativ måde, som efterlader et rigtig godt førstehåndsindtryk hos enhver gæst, der er inviteret med til festen. I denne guide har vi samlet en række af de flotteste måder at folde servietterne på, så de er klar til at byde jeres gæster velkommen med manér! 

Flotte servietfoldninger

Her vil I blive præsenteret for nogle af de flotteste og mest kreative måder at folde jeres servietter på til festen. Vi tør godt love at I vil få nogle rosende ord med på vejen næsten uanset hvilken måde af følgende forslag I vælger at folde jeres servietter på!

Servietfoldning 1: Rosen

Hvis man folder servietterne efter rosen, så kan man være sikker på at gæsterne vil blive ekstra imponeret! Det er en utrolig flot måde at folde servietterne på, og ikke mindst en måde, som de færreste af gæsterne sikkert har stødt på før. Vi må være ærlige at indrømme at det ikke er den nemmeste måde at folde servietterne på, men når først man har gjort det et par gange, er det faktisk ikke så svært igen. Rosen er ideel til de fleste fester, men på grund af dens look vil den især gør sig godt til eksempelvis et bryllup eller måske en konfirmation.

Servietfoldning 2: Elegance

Her er en mere abstrakt måde at folde sine servietter på. Den har ikke fået sit navn for ingenting dog, for det er en rigtig flot og elegant måde at byde sine gæster velkommen med når de får lov til at sætte sig på deres pladser. Med dens visuelle udtryk gør den sig rigtig god til lejligheder, der måske er lidt mere specielle: det kunne eksempelvis være en rund fødselsdag, der skal fejres ekstra meget.

Servietfoldning 3: Bestik pungen

Hvis man vil have en lidt mere neutral servietfoldning, som dog samtidig skiller sig ud fra mængden og i øvrigt er ret så praktisk, så skal man vælge bestik pungen. Som sagt er den ikke så pompøs som mange af de andre forslag på denne liste, men det er der intet i vejen, og man kan derfor passende vælge denne servietfoldning til stort set en hvilken som helst festlig lejlighed.

Mangler i sjove selskabslege til festen? Tag et kig i vores STORE artikel om selskabslege her.

Servietfoldning 4: Ahorn bladet

Her har vi en utrolig flot og prangende måde at folde sine servietter på. Den kan bruges til enhver festlig begivenhed, og med sin visuelle facon vil vi godt garantere at den vil blive bemærket af samtlige gæster til festen.

Servietfoldning 5: Paradisfuglen

Bare på navnet kan man høre at denne servietfoldning er ganske speciel, og det er da også en servietfoldning, som hurtigt vil skille sig ud fra mængden. Det er en utrolig flot og smuk måde at folde servietterne på, og den gør sig altid godt til en lidt ekstra speciel lejlighed som eksempelvis en rund fødselsdag eller lignende.

Servietfoldning 6: Lyset

Med lyset sikre man sig en flot og noget anderledes servietfoldning, end hvad man kan være vant til at se til andre fester. Det er en god måde at fange gæsternes opmærksomhed på når de sætter sig ved bordet, og lyset kan passe godt ind til stort set alle festlige lejligheder. Den efterlader altid et godt indtryk hos gæsterne og på grund af dens så fremtrædende facon, vil man uden tvivl få et par rosende ord med på vejen fra de andre gæster.

Servietfoldning 7: Sommerfuglen

Vi er vilde med de servietfoldninger, som låner inspiration fra virkeligheden, og her er endnu et eksempel på en servietfoldning, som gør brug af dette virkemiddel. Med denne måde at folde sine servietter på, får man servietter, der er formet som de flotteste sommerfugle, og med dette sommerlige udtryk er den derfor perfekt til en hvilken som helst fest, der afholdes i juni eller juli måned.

Servietfoldning 8: Vinglas viften

Vinglas viftet er en stilfuld måde at folde sine servietter på. Den passer perfekt til et voksent og sofistikeret selskab, som uden tvivl vil blive betaget af denne flotte måde at folde servietterne på.

 

Servietfoldning 9: Biskophatten

Med biskophatten vil man heller ikke være i tvivl om at ens servietfoldnings besvær går ubemærket hen! Den har selvfølgelig sit navn, da den ligner en biskophat, og den er faktisk ikke at så svær at folde, som det måske kan virke til. Det er hvertfald en servietfoldning vi varmt kan anbefale, og den kan fx benyttes til en fødselsdagsfest, hvor fødselaren gerne skal føle sig lidt som “kongen” til festen.

Servietfoldning 10: Hjertet

Som navnet antyder, så vil en serviet, der er foldet efter denne model komme til at have samme form som et hjerte. Den er derfor oplagt til eksempelvis et bryllup, som jo er hjerternes fest, og hvor den romantiske stemning bør fylde hele festen, og det bør derfor også blive afspejlet i måden, som alle servietterne af foldet på.

 

Mere inspiration til servietfoldning

Så du mener ikke at du har fået nok inspiration til at lave jeres egen servietfoldning endnu? Så lad gå da! Vi har her samlet endnu flere billeder og forslag som du kan gøre brug af. Tag et kig på nogle af de billeder som du finder her, og dan dig et overblik over nogle af de mange muligheder som du kan finde. Det er i grunden ret så utroligt at man kan tage en serviet og folde den på så mange forskellige tusinde måder, men det er nu engang, det som der kan lade sig gøre med dette lille stykke fine papir. Det er nogle kreative mennesker, der her har været på spil, og det er altid en fryd at vi kan få lov at genbruge nogle af de mange gode ideer til vores egen fest. 

servietfoldningservietfoldningservietfoldningservietfoldningservietfoldningservietfoldningservietfoldningservietfoldningservietfoldning

Nogle af disse ligner lidt forslagene, som du finder i starten af artiklen, og det er egentlig helt bevidst valgt. Det kan ofte give et lidt bedre indtryk af udseendet hvis man lige får lov at se nogle af disse folder i et andet lys eller måske i en helt anden setting. I øvrigt så er det også værd at bide mærke i, hvor meget forskel det kan gøre at man har lavet foldningen i en anden farve. Tag bare et kig på kaninerne, blomsten, hjerterne eller måske juletræet

 

Blomst, hjerte eller måske en vifte? 

Det var alle servietfoldningerne for denne gang. Vi har selv testet en del af overstående måder a folde servietter på, og uanset hvilken form du vælger, så lover vi at de nok skal få nogle rosende ord med på vejen fra de andre gæster. For som gæst er der nemlig ikke noget bedre end at komme til en fest, hvor man kan mærke at der er blevet kælet for hver og en detalje, og på denne måde kan man sikre at gæsterne får sig en ekstra god fest, og selvom en servietfoldning, kan synes som en lille ting, så er det blot en af mange formaliteter til festen, som – hvis de sidder i skabet, kan gøre at festen bliver en begivenhed, man vil huske tilbage på med et smil.

Flere ideer til søde figurer?

Har du måske ideer til andre flotte måder at folde servietter på? Hvis du har en ide til en servietfoldning, som vi ikke har dækket herover, så vil vi hellere end gerne høre fra dig, så vi kan få inkluderet den på listen herover så hurtigt som muligt. Du kan enten vælge at bruge kommentarfeltet herunder eller du kan vælge at sende os en mail på mail adressen, som står her under på siden. I øvrigt vil vi også meget gerne høre fra jer, hvis I beslutter at benytte nogle af de servietfoldninger, som i kan se i forslagene herover. Som sagt har vi selv prøvet at benytte os af størstedelen af forslagene herover, og det er altid spændende at høre den feedback vi har fået for gæsterne, så hvis I sidder med samme oplevelse, og har kunnet mærke at gæsterne i den grad har værdsat, at man har gjort et ekstra nummer ud af servietfoldningen til ens store festlige begivenhed, så vil vi i den grad også meget gerne høre fra jer, og høre hvordan jeres oplevelse har været!

Har I i øvrigt sørget for at sikre den bedste underholdning til festen? Ellers kan I tage et kig i vores STORE guide om underholdning til fest her, eller sjove selskabslege for voksne i denne artikel.

 

Det var alle de smukke servietfoldninger for nu!

Uanset om man har tænkt sig at lave flotte servietfoldninger til fødselsdagen, konfirmationen, julefrokosten, firmafesten eller noget helt fjerde så kan det altid betale sig. Det er der rigtig mange gode grunde til, men først og fremmest så er det, som nævnt før i denne guide bare et stærkt signal om, at man har formået og valgt at gøre noget ekstra godt for sine gæster. Der er rigtig mange måder at forkæle sine gæster på: man kan vælge noget god underholdning, man kan vælge den bedste mad, men det siger sig selv at ingen af disse muligheder udelukker hinanden.

derfor ekstra servietfoldningHvis man vælger at gøre noget ekstra ud af servietfoldningen til den store fest, så er det noget af det første at ens gæster bliver mødt af. Dette er især vigtigt for når man som gæst møder op til festen så kan der være mange forskellige følelser i luften. Det kan enten være at man er til en fest, hvor man ikke kender så mange af de andre gæster, eller det kan være at man er inviteret med til en fest, hvor det er længe siden at man har set nogle af de andre gæster. Derfor kan den flotte servietfoldning på en mere underbevidst niveau omgående være med til at få følelser i bero hos alle gæsterne.

Brug din fantasi

Det er da også nemt at forstille sig, for hvis man selv sætter sig ind i situationen, så skal der ikke meget fantasi til, for at forstille sig hvor smukt og rart det er, at blive inviteret med til en sådan fest, hvor der er kælet for detaljerne og hvor man bliver mødt af de flotteste dekorationer ved hvert et bord. Derfor kan det ikke understreges nok: lad være med at glemme servietfoldningen, det kan på alle måder betaler sig at få gjort så meget ud af dette som muligt. længere nede i dette afsnit vil vi snakke mere om, hvad man ellers kan gøre for at lade sig inspirere. Der vil være flere ideer man kan bruge til servietfoldningen fra udenlandske sider.
Dette kan være en god ide at kigge efter, da vi af gode grunde ikke har plads til at have alle de mange forskellige servietfoldninger med i guiden her. Dog har vi forsøgt såvidt det var muligt at lytte til vores læsere og prøvet at inkludere alle de servietfoldninger som er blevet brugt til ægte fester, som er blevet afholdt af både os selv, hvis vi har været med til nogle store sammenskudsgilder, men sågar også af vores læsere, hvis de har oplevet at have været med til en fest, hvor man bed ekstra meget mærke i servietfoldningen. 

 

Det giver et ekstra godt første indtryk

Jeg plejer personligt at sige, at servietfoldning er som at møde nye mennesker. Det er på alle måder det første indtryk som der er det vigtigste. Jeg ved ikke med jer, men jeg har ofte læst at man danner sig det endelige billede af en anden person, som man møder efter ganske kort tid. Når jeg siger ganske kort tid, så er det faktisk efter kun få sekunder. Det er derfor det er muligt at drage en klar parallel over til servietfoldning. For forestil dig lige dette: du er invitereret med som gæst til en storslået fest. Du ankommer til stedet og bliver vidt velkommen. Det første man kommer til at skulle give sig i kast med til en hvilken som helst fest er formentligt at skulle sige hilse på de andre gæster.

servietfoldning første indtrykDerefter kan det være er det for det meste er tid til at få sat sig til bords. Og det er lige netop her at servietfoldningen kan have en storslået effekt på alle gæsterne. Hvis man har formået at gøre så tilpas meget ud af at forme sine servietter så de enten ligner noget, der med det samme kan genkendes som eksempelvis en flot svane, måske en sommerfugl, måske en lille fin skjorte hvis det er til konfirmationen, eller måske et mere abstrakt mønster som står oprejst på tallerknen, så er det her at man virkelig har mulighed og også ofte behov for at kunne score nogle ekstra point. Disse point er i den grad værdfulde, for det er netop med disse smukke servietfoldninger at man giver gæsterne et billede af, hvordan resten af dagen eller måske aftenen kommer til at forløbe, så man ikke er i tvivl om, at det bliver en fest, som vil være noget man glemmer om lang tid!

Jeres gæster bliver budt velkommen med manér

Derfor er næste punkt måske også en smule indlysende, men det siger sig selv, at hvis man vil byde sine gæster ordentligt velkommen så er det i den grad en ide at bruge en af disse varianter af en flot servietfoldning, som du kan finde ovenfor. Der er ikke noget at sige til, at de så ofte bliver benyttet til så mange arrangementer over hele landet. 

Hvornår bør man bruge servietfoldning

byd velkommen med manerDe benyttes først og fremmest meget til jul. Her er det da også oplagt at folde servietterne efter et fint lille juletræ fx. Men der er også mange, der bruger inspiration fra andre dele af julen og derfor kan man istedet for at forme den efter dette måske lave noget helt andet. Som med en hvilken som helst anledning, hvor man føler at servietterne og deres flotte figurere vil gøre sig godt, så handler det ofte
om at finde ind til essensen af den anledning som man er samlet for. Lad mig give nogle flere eksempler på dette, for når man først begynder at tænke over det, kan det faktisk være at dette er så svært endda, som det måske vil lyde lige her til at starte med. Dette gør sig dog gældende ved rigtig mange aspekter af den store fest – det kan først virke uoverskueligt, men når man først får sat sig ned og tænkt en smule over det, så kan det faktisk være at det tværtimod viser sig at ideerne begynder at vælte ind. Nå, nu kom jeg vist fra det, som jeg oprindeligt ville snakke om – nemlig lige præcis hvilke anledninger man kan bruge servietfoldning til, og hvilke ideer man kan bruge for at forme dem, så det har den bedste effekt og huskes så godt som muligt. 

  • Servietfoldning til konfirmationen: Her kan du eksempelvis folde en lille fin skjorte eller en kjole hvis det er til henholdsvis en dreng eller en pige, der skal konfirmeres. 
  • Servietfoldning til fødselsdagen. Her er der rigtig mange muligheder og her er det især vigtigt at man formår at gøre servietfoldningen personlig, og igen bør det her nævnes at hvis der på dagen er et tema, så er det en god og også rigtig sjov ide at prøve at forme servietterne efter dette. Her kan der være rigtig mange forskellige ideer, men det kunne fx være at man er til en fødselsdag, hvor fødselaren går op i en bestemt sportsgren. Her er det oplagt at forme sine servietter efter lige nøjagtigt det, der bliver spillet eller dyrket. Ligeledes kunne det være sjovt at tage inspiration fra nogle af fødselarens egne hobbyer eller lignende. Det behøver altså ikke nødvendigvis være en sport.
  • Servietfoldning til julefrokosten. Her er det igen op til den enkelte arrangør at få lagt sig fast på et tema, som kan udnyttes når udsmykningen skal laves til festen.
  • Fold en rose til brylluppet.
  • Lav et juletræ til juleaften.
  • En blomst til barnedåben.
  • En blomst til konfirmationen.
  • En stjerne eller lignende til nytårsaften. 

Jeres fest vil skille sig ud med flot servietfoldning

Det er ikke alle fester, der formår at gøre så meget ud af udsmykningen. Derfor kan man med fordel gøre brug af sin servietfoldning til at skille sig ud i mængden og sætte sit præg på, hvordan festen uden tvivl vil blive husket. Jeg har før haft længere diskussioner med folk om, hvorvidt servietfoldningen er så vigtig, som du helt sikkert kan fornemme i artiklen her. Jeg vil til hver en tid påstå, at servietfoldningen er noget af det vigtigste du kan bruge for at få din fest til at skille sig ud.

Det hele går op i en højere enhed. Det vil sige at det selvfølgelig ikke nytter noget, at du kun gør noget ud af at servietterne skal være foldet på en pæn måde. Det vil helt sikkert være en gruelig fejl: man må altså ikke glemme de andre ting ved festen. Udsmykningen er med andre ord altså ikke kun omfattet af et par flotte servietter.  

 

Hvad skal du huske udover servietfoldningen?

husk udover servietfoldningen

Nu har dene artikel gense vist kun koncentreret sig om alt, hvad der har med servietfoldning at gøre i forhold til festen. Men betyder det så, at man kan glemme alt andet? Nej selvfølgelig ikke, for der er en masse forskellige andre ting, der bør klargøres til festen, og dem vil vi tage et kig på i denne del af guiden. For hvert et afsnit vil der blive ledt videre til det respektive link, som man vil forklare mere. Fx vil vi lægge ud med at tag et kig på en af de mange underholdnings forslag som man kan benytte til festen. Når det kommer til underholdning og selskabslege så har vi på ideertilfest.dk samlet en af landets største lister med de sjoveste indslag og lege, og du vil med garanti kunne finde noget, som vil passe godt ind til netop jeres fest. Det forslag vi laver herunder har dog den klare fordel at det får inddraget de mange flotte servietter på en hyggelig og sjov måde. Dette har også den fordel at man udover blot at bruge dem som pynt til festen, faktisk får dem inddraget på en sjov og hyggelig måde, som helt sikkert vil blive husket, når festen slutter.

Underholdning og servietfoldning

Som nævnt ovenfor så er det altid en god ide, hvis du kan få servietterne med i en selskabsleg eller lignende, så de på en naturlig måde bliver en del af de festlige løjer, som udspiller sig. Til dette kan man lave en leg, hvor alle borde skal dyste mod hinanden i en længere konkurrence. Jamen, sidder du måske nu og tænker – hvad i alverden har dette med servietfoldning at gøre? Men det har det faktisk, for hvis man lige tænker sig om kan man nemlig se, at der her er en helt oplagt mulighed for at inkorporere servietterne til mere end at de bare skal stå og pynte. Vi har sikkert allesammen været til en julefrokost, hvor alle borde skulle dyste i lege mellem hinanden og for at vise klart og tydeligt, hvem der var på hold sammen, så har hvert et bord fået en lille beklædnings genstand, som man hver især har skulle bære på aftenen. Det kunne eksempelvis være nogle sjove briller, en paryk, en stor næste, falske øjenbryn eller noget helt andet. Men man kan dog også vælge at benytte en hat, og det er lige her hvor servietterne kommer ind i billedet. Forstil dig nemlig at alle servietterne er formet som pirathatte eksempelvis. Når man bliver placeret ved bordene får man altså besked på at alle skal tage deres hatte på. Man kan have forskellige hatte ved hvert et bord. 

Flere måder at benytte sig af servietfoldning

Dette er blot en ide til, hvordan man kan udnytte de mange servietter som står placeret foran hver eneste gæst i selskabet. Man kan også passende lave et lotteri, hvor der i en af servietterne gemmer sig et lykketal, og den der har dette tal vinder senere på aftenen en præmie. 

Som man kan høre er der altså et væld af forskellige muligheder, som man kan vælge. Hvis du gerne vil have mange flere ideer til noget af den sjove underholdning, men kan lave til alle de forskellige typer af arrangementer, så kan du finde den i listen herunder og gå direkte til guiden, ved at klikke dig ind på den. 

Lav jeres egne ideer til nem servietfoldning

Det er altid en fornøjelse at få lov at se nogle af de mange forskellige ideer som I sidder med derude. Der er rigtig mange, der selv gør sig i at finde på nye ideer til netop denne niche. Hvis du selv sidder og føler at du er klar på en udfordring, så kan det altid anbefales at prøve at give sig i kast med at folde nogle af disse figurer på egen hånd eller opfinde nye måder at folde servietterne på. Vi kan love dig for, at der ikke er noget der føles bedre end at kunne inviterer sine gæster til en fest, hvor man med stolthed i stemmen kan sige og fortælle at man selv har stået for at designe de mange smukke udsmykninger som står placeret på hver eneste tallerken og som hver en gæst får lov at få. 

Derudover så har det også den side effekt at man rent faktisk har opfundet noget nyt, som andre måske kan have gavn af. Hvis du føler at du har lavet en ny slags servietfoldning som ikke findes i listen her, så må du hellere end gerne sende os dit forslag, så vi lynhurtigt kan få den eller dem inkluderet i listen her. På den måde kan andre også få god brug og nytte af de ting, du har udviklet og sådan kan vi gøre fester over hele landet bedre!

Hvor kan du ellers finde servietfoldnings tips?

Hvis du ikke føler at du har fået nok ideer til din servietfoldning i guiden herover, så kan du gå på udkig efter flere forskellige alternativer på nettet. Som nævnt andre steder her i artiklen så er der mange forskellige hjemmesider som hjælper med at lave de smukkeste servietfoldninger. Hvis du gerne vil finde frem til nogle af de bedste så har vi gjort noget af forarbejdet for dig. Du kan tage et kig på nogle af nedstående links for at finde frem til lige præcis det du skal bruge. Vær dog opmærksom på, at du helt sikkert vil finde mange gengangere fra listen herover, så hvis du er frisk på at dykke lidt dybere ned i denne kunstart, som det jo nu engang er, så skal du være velkommen!

 

Vi håber I fik noget ud af guiden

Så er vi vist også ved at være kommet til enden af denne lange artikel. Det har været en fornøjelse at lave al den research, der har ligget bag og det har været en endnu større fornøjelse at få lov at skrive den! Der har som sagt lagt en masse forudgående research bag denne artikel før den er kommet i hænderne på jer, vores læsere. Det har været nødvendigt af flere forskellige årsager, men først og fremmest så er det klart for enhver at internettet ikke lige frem filtrere i mange af de forskellige sider som der handler om netop dette emne. 

Jeg kan tydeligt huske, da jeg første gang søgte på servietfoldning i Googles søgefelt og op kom der en masse forskellige hits som mildest talt ikke var det jeg søgte. Der er en masse sider som omhandler dette emne, men der desværre er der ikke så mange af disse sider, som på en hurtig og overskuelig måde prøver at skære ned til essensen af de bedste af de bedste. Der er nok at se til for en fest arrangør i forvejen så det sidste man har behov for, er at skulle bruge sin tid på at lede diverse hjemmesider igennem for at finde frem til en ide eller to som man kun måske vil vælge til sin egen fest.

God fornøjelse med servietterne

Derfor var det altså vigtigt fra starten af, at denne liste kun indeholdte de bedste af de bedste ideer. Det betød altså at man først skulle danne sig et overblik. Derefter lavede vi et spørgeskema som mange af jer svarede på. Det er vigtigt for os her på siden at inkludere tips og tricks som rent faktisk bliver benyttet ude i det virkelig liv, og derfor valgte vi kun at inkludere de ideer, som er blevet brugt at både os og jer. Dernæst skulle der lægges kræfter i at finde de forskellige guider på nettet, som rent faktisk viser hvordan man designer og folder de enkelte modeller og figurer. Nogle vil måske intuitivt kunne se på en serviet, hvordan og hvorledes den model helt præcist er foldet. Så god er jeg nu ikke, og det er der formentligt også mange af jer, der ikke er.

 

Rate this post
%d bloggers like this: