Hjem Fødselsdags ideer Fødselsdagskort

Fødselsdagskort

af Ideertilfest
Fødselsdagskort

Velkommen til den store guide om at lave et sjovt og sødt fødselsdagskort. Her i guiden vil du kunne finde tekst og skabeloner, så du kan få sammensat det perfekte fødselsdagskort til den heldige fødselar, der har fødselsdagskortet i vente. Fødselsdagskortet kan enten laves til udprint så du kan overrække det fysisk eller sende det digitalt.

Lad os se på nogle af de mange fødselsdagskort tekster og skabeloner du kan gøre brug af!

Tekst til dit fødselsdagskort

Herunder har jeg samlet nogle eksempler på et tekst og nogle skabeloner som du kan gøre brug af til dit eget fødselsdagskort.

 • Kære [Navn], Hjerteligt tillykke med din specielle og store dag.
  Hvis nogle har fortjent at dagen bliver uforglemmelig, så er det dig!
  Vi glæder os til at fejre dig.
  Knus og kram.
 • Kære [Navn], så blev det atter din tur til at fylde år.
  Derfor vil jeg såmænd blot ønske dig en dejlig dag med gode gaver!
 • Kære [Navn]. Jeg vil blot ønske dig tillykke med din store dag.
  Husk på at man en dag som i dag gerne må tage sig en slapper og lade sig blive ekstra forkælet af sine kære.
 • Kære [Navn]. Vi vil blot ønske dig alt det bedste på din fødselsdag. Og så selvfølgelig sige tak for de ekstremt gode vejr. Den har du alligevel klaret til UG.

Skabelon til sjove fødselsdagskort

De overstående forslag til et fødselsdagskort er søde, men af og til kan det være en god ide at krydre sit fødselsdagskort med en lille portion humor. Her er de sjove ideer, som man kan bruge i sit fødselsdagskort!

 • Stort tillykke! Du er nu officielt et år tættere på at bleer er obligatorisk!
 • Stort tillykke! Jeg vil bare sige tak for altid at være ældre end mig!
 • Tillykke med dagen. Du er måske ikke så meget for at være blevet endnu et år ældre, men husk nu bare på, at statistikker viser at folk er lever længst er dem med flest fødselsdage!
 • Tillykke! Når jeg når din alder, er jeg stadig yngre end dig!
 • Ville du ikke ønske vi var børn igen? Det tænkte jeg heller ikke – du gør jo præcis det samme som dengang stadigvæk. Og bliv lige ved med det!
 • Her har du et stort fødselsdagskram fra mig. PS: Ja, jeg er fattig for tiden.
 • Tillykke med den store dag. Husk på at det aldrig er for sent, at blive lige præcis det du gerne vil være. Pånær hvis du gerne vil være yngre, så er du altså på den.’
 • Tillykke! Husk på at alderdom slet ikke er så slemt når du begynder at overveje alternativet.
 • Du har ikke fødselsdag. Du er bare gået et level op.
 • Jeg glemmer aldrig din fødselsdag. Den kommer altid dagen efter du husker mig på den.
 • Hemmeligheden bag evig ungdom er at lyve om din alder.
 • Du havde mig ved: “Der vil være kage og is”. Tillykke med dagen!
 • Jeg plejer normalt at glemme folks fødselsdage, så at jeg nu sender dig det her fødselsdagskort, må betragtes som et mindre mirakel. Stort tillykke!
 • Perfekt, et år stærkere og et år mere at genere os andre! Jeg driller, stort tillykke med dagen gamle knøs.

Her er det vigtigt at man tænker lidt over, at det stadig skal være en sjov og hyggelig hilsen, og med andre ord skal man altså ikke lave nogen jokes, der får fødselaren til at sidde tilbage med en dårlig smag i munden. Det kan eksempelvis være hvis fødselaren lader sig gå meget på over sin alder, og i sådanne tilfælde er det måske ikke den bedste ide at prikke til lige netop dette. Snak derimod om alle de dejlige og gode ting I har i vente sammen, og man kan eventuelt indsætte et sødt citat som: “Husk, det er ikke år i dit liv, men liv i dine år, der betyder noget når alt kommer til alt.” Dette er en sød og hyggelig måde at få sagt til fødselaren, at alder jo blot er et lille dumt tal, som i grunden ikke betyder det store!

fødselsdagskort

Fødselsdagskort til kvinder

Man kan sagtens gøre brug af en af de mange ideer til et sjovt og sødt fødselsdagskort ovenover hvis man vælger at sende et fødselsdagskort til den kvindelige fødselar. Hvis det er ens kæreste eller ægtefælle kan det være en ekstra god ide at gøre den lidt mere kærlig, og vise hende at man tænker meget på hende og glæder sig til at få hende fejret med manér. Hvis hun fylder rundt er det bare endnu en grund til at gøre ekstra meget ud af fødselsdagskortet og hilsnen.

Her er et par ideer som man kan gøre brug af, hvis man gerne vil gøre sit fødselsdagskort lidt mere hyggeligt for sin kone:

 • Du er den vigtigste kvinde i mit, og det er dig, der altid får mig i godt humør. Derfor glæder jeg mig til alt fejre dig senere!
 • Stort tillykke med dagen, skat. Min kærlighed til dig bliver dybere og dybere for hvert år der går!

Fødselsdagskort til mænd

Fødselsdagskort til mænd er ikke spor anderledes og ligeledes bør man gøre brug af nogle af de samme ideer som findes i listerne herover. Uanset hvad, så er det vigtigt at man gør fødselsdagskortet personligt for fødselaren og det er især vigtigt at man prøver at gøre det lidt sjovt ved bl.a. at benytte nogen af de ideer der står skrevet herover.

GUIDE: Brug for mere inspiration? Se her hvordan du siger Tillykke med fødselsdagen på den bedste måde!

Fødselsdagskort til børn

Hvis man vil sende et fødselsdagskort til et heldigt barn der fylder år, så er det smart ikke at gøre kortet alt for indviklet. Med andre ord er det bedst at skrive en kort hilsen som fødselaren hurtigt og nemt forstår. Derimod skal man med børn tænke mere over hvordan selve fødselsdagskortet ser ud og hvordan det er pyntet. Hvis man laver fødselsdagskortet i en bestemt form vil det gøre meget mere indtryk på fødselsdagsbarnet end hvis man prøver at skrive en sjov og personlig hilsen.

 

Det perfekte fødselsdagskort

Hvis man vil skrive det perfekte fødselsdagskort så er der en række ting man lige skal huske før at det bliver så godt og fint som muligt. Derfor er her til sidst samlet en lille checkliste som man kan gøre brug af. Der er nemlig et par tommelfingerregeler som man kan have i baghovedet når fødselsdagskortet skrives og udformes.

Skal man overrække det fysisk?

Det er et spørgsmål, som der er fornuftigt at stille sig selv før fødselsdagen oprinder. For med vores digitale tider er det nemlig blevet lettere end aldrig at få sendt et fødselsdagskort eller hilsen med en portal som Facebook. Men netop af denne grund kan det være man skal overveje at benytte sig af andre midler i form af et ægte brev da dette med sikkerhed vil skille sig markant ud fra noget som helst andet som fødselaren modtager i løbet af dagen. Hvis man er inviteret med til fødselsdag samme dag som fødselsdagen ligger på, så kan man selvfølgelig også vælge at overrække det fysisk.

Udprint af fødselsdagskort

Hvis man vælger at overrække det fysisk så skal man selvfølgelig have sendt fødselsdagskortet til udprint. Når man står med kortet fysisk så er der lige pludselig en anden faktor der kommer i spil. Udseendet af selve fødselsdagskortet, for nu er det ikke bare nok med at man har skrevet en god og sød og måske sjov tekst, nu skal man også have udsmykket fødselsdagskortet så det er pænt sat op. Derfor kan det altid anbefales at finde nogle billeder at sætte med kortet.

Se de sødeste og sjoveste fødselsdagsbilleder her!

Brug din kreativitet – Kun fantasien sætter grænser!

Til sidst er der kun at sige at det er vigtigt at man lader fantasien få frit slag. Der er ikke nogle faste regler for hvordan man skal skrive sit kort, så det vigtigste er at man prøver at gøre det personligt og sjovt. Men som nævnt tidligere så er det nu engang tanken der tæller, så hvis man har brugt flere timer på at prøve at sætte den helt rette tekst sammen så kan det være man skal tage en dyb indånding og bare acceptere at det er fint det man har skrevet, for fødselaren skal nok blive glad uanset hvad!

Rate this post
%d bloggers like this: