Hjem Student Studenterkort tekst – Hvad skriver man

Studenterkort tekst – Hvad skriver man

af Ideertilfest
tekst til studenterkort

Hvad skal man skrive i studenterkortet – Find gode råd til tekst, citater, skabeloner mm. i guiden her. Få ideer og inspiration så du kan få skrevet det bedste og mest mindeværdige studenterkort!

Sidder du og klør dig i nakken over man bør skrive i studenterkortet til den helt nye student? Du er ikke alene kan jeg berolige dig med, og der er mange forskellige veje man kan gå når man skal sige tillykke og skrive sin hilsen til den nye student. Du vil gerne udtrykke dine følelser gennem dit kort og det skal både være fyldt med lykønskninger og samtidig må du gerne vise hvor stolt du er over studentens præstation! 

Tekst og skabelon til studenterkortet

I dette afsnit kan du se nogle af de mange forskellige eksempler og forslag som du måske selv kan få nytte af i dit eget personlige kort. Bid mærke i at kortet netop bør være personligt, og skønt du sagtens bare kan kopiere direkte af fra mange af disse hilsner og disse tekster så vil jeg anbefale at du blot låner sætninger her og der for derefter at strikke dit eget kort sammen som du kan overbringe til den heldige student!

De korte hilsner

Hvis du blot ønsker at overbringe et hurtigt tillykke med en enkelt sætning eller to, så er der ingen der forbyder dig at gøre dette. Jo tættere du står studenten jo mere vil jeg dog anbefale at du sætter dig ned og bruger tid og kræfter på at få skrevet et studenterkort som vil blive husket, og som forhåbentligt vil blive gemt i skuffen og taget frem om mange år – hvor det ligeså vel bør kunne bringe et smil på personens læber. Her er nogle af de kortere måder at sige tillykke med at studiet endeligt er over efter tre eller to lange år!

 • Stort tillykke skal lyde på din store dag
 • Stort tillykke. Jeg håber ikke du drikker dig alt for fuld – selvom det er fortjent.
 • De varmeste lykønskninger på denne store dag for dig
 • Sikke en formidabel præstation. Jeg er stolt af dig og det må din familie også være!
 • Ser godt ud, har en skarp hjerne og så at levere så flotte præstationer. Nå, nok snak om mig – Tillykke med at have overstået uddannelsen kammerat. 
 • Du gjorde det, stort stort tillykke!
 • hatten af for dig gamle ven, du gjorde det langt om længe!
 • Sikke en stolt dag! Jeg kunne ikke være mere glad for dig på dine vegne!
 • Vi tænker på dig på denne stolte og store dag. Den vil du aldrig glemme, så sørg for at nyde den i fulde drag. Det er dig velfortjent.

De længere tekster til studenterkortet

Til barnebarnet

Til mit kære barnebarn,
Et stort tillykke skal lyde til dig på denne helt specielle dag. Det har været en fornøjelse at følge dig i denne lange rejse du har været på gennem de sidste 3 år, og jeg er meget stolt af din præstation og dine karakterer. 
Jeg vil tillade mig at komme med et lille livsråd som jeg er sikker på du kan bruge i din videre færd her i livet: husk blot på at der ikke er nogle grænser for det du kan opnå, og bliv ved med at tro på dig selv uanset hvor uretfærdigt livet af og til kan føles. 
Endnu engang stort tillykke med dagen min kære. Jeg glæder mig til at fejre dig.

Sig det med et rim

Kære Anna,
Ja, så kom den store dag,
Du har vist os alle at du ka’
Vi glæder os til at fejre dig, 
Du er da noget så sej,
Her til sidst vil jeg blot si’
At du bør nyde den store dag, min Pige,
Mange hilsner fra Jakob.

Giv aldrig op!

Så står du her endelig. Stolt og stærk og du har langt om længe klaret dig igennem dit studie. Det har ikke altid været nogen dans på roser, men du har bevist overfor dig selv at selv i de hårde stunder har du formået at holde hovedet koldt og klø på! Dette er nogle af de vigtigste egenskaber du kan få her i livet, og jeg er sikker på at du vil få meget nytte af dem i din videre færden her på livets lange landevej! H.C. Andersen sagde engang at livet er et eventyr, og du er godt i gang med dit allerede, men jeg vil blot huske dig på at nyde hvert et sekund af det. Det gælder især for i dag, som jo er din store og specielle dag. 
Vi er meget stolte af dig.
Knus og Kram fra Onkel og tante.

Kloge ord med på vejen!

Kæreste Sabine,
Du gjorde det endelig! Du klarede dig igennem gymnasiet og det endda med et overlegent smil på læben hele vejen igennem. Husk på at du hele livet igennem skal lære, så skønt du måske er glad for endelig at slippe med Historie eller de mange hårde matematik timer, så husk på at du bør være en studerende i sindet hele livet og aldrig ryge i den fælde, der hedder at du ikke tror du kan lære nye tricks. Man kan ikke lære en gamle hund nye tricks, fristes du måske til at tænke, men dette kunne ikke være længere fra sandheden.
Vær nysgerrig og vær forberedt på at lære hele dit liv igennem – så har du en spændende rejse foran dig!

Et skridt tættere på dine mål

Et stort tillykke med huen min skat. Den klæder dig, og hvor har du fortjent den om nogen. Det er dejligt at følge dig i din spændende færden her i livet, og det har især været spændende at følge din vej gennem de sidste tre år. Du har haft mange seje kampe men du har overvundet dem alle med overlegenhed, og det er så dejligt at se hvordan du dag for dag kommer tættere på dine ambitiøse mål.
Du har store mål og drømme foran dig, men nu skal du huske at fejre dagen og nyde den fuldt ud. Så glem alle bekymringer og alle ting, der forstyrre din glæde, for i dag og i dit sabbatår er det på sin plads at du får slappet af og hvilet ud!

Stort tillykke skal lyde endnu engang!

Guide: Læs teksterne til at sende den bedste lykønskning her.

Hvordan skriver man det bedste studenterkort

Hvordan skriver du det bedste studenterkort du kan? Det er der ikke noget helt endeligt svar på, men der er nogle regler som du kan have i baghovedet til at hjælpe dig med at skrive det bedste studenterkort som du overhovedet kan. Aller først så husk på, hvad du i grunden vil sige med kortet. Ja selvfølgelig er det klart at du vil sige tillykke med den store bedrift som studenten har klaret sig igennem, men du bør også få sagt noget mere. Noget som studenten kan tage med sig i sin videre færd gennem livet.

Hvad kan dette så være? Som du kan læse i mange af de hilsner herover så er der i mange teksterne og skabelonerne en lille livslektion, som studenten kan vælge at lære fra. Her kan du sagtens skrive noget helt traditionelt som at, man altid skal tro på sig, for uanset hvad der sker, så skal man nok overkomme det. Dette er meget traditionelt og ses i mange hilsner, så hvis man vil skrive noget, der ikke ses i hvert et kort, så tænk på dig selv og tænk på en livslektion som du har gjort dig, og som måske har hjulpet dig med at træffe nogle af livets store og ofte meget vigtige beslutninger. Hvis du først begynder at få gnisten til sådan et livsråd så skriv det endelig ned, for det kan være starten på et sjove og meningsfuldt studenterkort som vil give studenten noget ekstra udover et sødt og sjovt kort, som dog måske hurtigt bliver lagt i glemmebogen.

Husk på dette, når du skriver kortet

Der er en række ting man kan have i baghovedet når studenterkortet skal skrives. 

 1. Hvor godt kender du studenten?
 2. Hvor flot et resultat er studenten kommet ud med? Er det rene 12-taller der står på beviset, er det en jævn fordeling af karakterer eller er studenten kun lige akkurat kommet over grænsen til at bestå den afgørende eksamen?
 3. Hvordan har studentens studentertid været? Har det været en hård vej at få huen på eller har det været en dans på roser fra første år?
 4. hvad vil du gerne sige med studenterkortet?
 5. Hvordan kan du på en sjov og hyggelig måde få gjort kortet personligt?

Når du har besvaret disse spørgsmål så har du et ekstremt godt og brugbart udgangspunkt og et solidt fundament til at få skrevet teksten til kortet. 

 

Rate this post
%d bloggers like this: