Hjem Børn Hit med sangen – Gæt en sang!

Hit med sangen – Gæt en sang!

af Ideertilfest
gæt en sang

Reglerne til legen Hit med sangen eller Gæt en sang er super simple: man skriver et par sætninger fra forskellige sange ned på et stykke papir. Det gælder nu for holdene om at gætte hvorfra teksten er fra!

Start med at opdel deltagerne i to eller flere hold. Som forberedelse til legen skal man have skrevet en række sætninger fra kendte sange ned på et stykke papir. Det bør understreges hvor vigtigt det er, at inkludere sange som alle kender – eller i hvertfald bør kende. Der er ikke meget sjov ved legen hvis man inkludere en masse sange, som det kun er én eller to fra hvert hold som kender. Men dermed ikke sagt at man skal tage alle de mest klassiske sange: man kan sagtens vælge sange fra verdenskendte kunstnere, men så tage en sang fra dem, som måske ikke er helt så kendt. 

Nu får hvert hold lov at læse sætningen fra sangene en af gangen. For hver sætning skal holdene selvfølgelig prøve at gætte sig frem til, hvilken sang teksten er fra, og hvilken musiker eller band, der har sunget sangen.

Her kommer et par eksempler på sætninger som kunne bruges:

  • Lend me your ears and I’ll sing you a song. Svar: Beatles, With a little help from my friends
  • You know you love me, I know you care. Svar: Justin Bieber, Baby
  • Baby can’t you see, I’m calling. Svar: Britney Spears

OBS: Man kan altid vælge at afspille et brudstykke af sangen efter holdene har forsøgt at gætte den. Det giver ofte en “Nåå ja!” øjeblik når det endelig går op for nogle af deltagerne hvor de har hørt sangen før, eller hvordan melodien nu lige er til sangen.

Variationer på Hit med sangen og Gæt en sang

Man kan selvfølgelig vælge at lave flere forskellige variationer af Hit med sangen. Man kan eksempelvis vælge at afspille brudstrykker af hver sang af 5-10 sekunders varighed istedet for at give sætninger fra sangen. Det kan selvfølgelig gøre legen en hel del lettere hvis deltagerne får lov at høre noget fra sangen, men man skal alligevel ikke undervurdere sværhedsgraden, for der er rigtig mange sange, hvor starten eller måske slutningen af sangen lyder helt anderledes end resten af sangen. Derfor kan det altså stadig godt være en vildt sjov leg, selvom at man bruger brudstrykker fra sangene istedet for!

Rate this post
%d bloggers like this: