Hjem Konfirmation Citat til Konfirmation

Citat til Konfirmation

af Ideertilfest
citat til konfirmation

Det er ikke altid nemt at kommunikere sine tanker til konfirmanden. Hverken når du skriver tale eller kort. I op til flere tilfælde er det en god løsning at gøre brug af citat. Ofte har et citat en meget rammende måde at sige noget på, og hvis det gøres klart, at det er et citat, så har det ofte også en større gennemslagskraft hos modtager – både på skrift og i tale.

Der findes mange gode citater, der kan bruges i en sådan sammenhæng. På lige fod med andre tilfælde, så kan det også blive for meget. Den store mængde citater medfører, at det kan være svært at vælge det rette. Hvis du har svært ved at vælge et godt citat, så er du dog kommet til det rette sted, da du her finder en liste over goder citater til konfirmation.

 

Vælg et konfirmations citat, der har et budskab

Når du skal vælge et godt konfirmationscitat, hvad end det skal bruges i en tale eller et kort, så er det vigtigt, at det har et reelt budskab. Du skal ikke blot have et citat med for at gøre det. Brug det som et godt råd til fremtiden. Eksempelvis at de skal følge hjertet, holde sig tæt til dem, de elsker og at de skal arbejde for at skabe den fremtid, de drømmer om.

Det kan også være et citat, der er sigende for netop dén person, der skal konfirmeres. Du har mange muligheder og du kan naturligvis også være helt rolig, da du sagtens kan finde et citat, der passer godt til det kort eller den tale, du er i færd med at skrive. G å på opdagelse i de mange konfirmationscitater og find netop dét, der appellerer mest til dig.

Her er de gode citater til konfirmationen

 • Alt liv er et eksperiment. Des mere, du eksperimenterer, des bedre. – Ralph Waldo Emerson
 • Det er hverken den stærkeste art eller den mest intelligente art, der overlever. Det er derimod den, der er mest modtagelig for forandring. – Charles Darwin
 • En kærlig atmosfære i hjemmet er fundament for et godt liv. – Dalai Lama
 • Glem aldrig at elske dig selv. – Søren Kierkegaard
 • En pessimist vil altid se vanskeligheder i enhver mulighed. En optimist vil til hver en tid se muligheder i enhver vanskelighed. – Winston Churchill
 • Erfaringer er det navn, folk giver deres fejltagelser. – Oscar Wilde
 • Forsøg ikke at være en person med succes. Forsøg hellere at blive en person med rette værdier. – Albert Einstein
 • Rigtigt brug er ét liv nok. – Seneca
 • Som barn er alle og enhver kunstner. Vanskeligheden består i at forblive kunstner som voksen. – Pablo Picasso
 • Aldrig er himlen så høj som i barndommen. – Georges Duhamel
 • Nogle gange vil du føle, at livet slår dig i hovedet med en mursten. Tab ikke modet, og følg altid hjertet. – Steve Jobs
 • Vær altid dig selv. Alle andre er alligevel optaget. – Oscar Wilde
 • Det har jeg aldrig prøvet før, så det kan jeg sagtens klare! – Pippi Langstrømpe
 • Livet er det bedste eventyr. – H.C. Andersen.
 • Lykke er noget, der aldrig bliver mindre af, at blive delt med andre. – Buddha

Hvor bør et citat bruges til en konfirmation?

Der er mange hvorpå et citat kan inkluderes til en konfirmation. Det er dog mest almindeligt at inkludere citat i et kort. Du kan dog også sagtens bruge det i en tal, hvilket der også er mange, der gør. Det er dog ikke alle, der skal holde tale til en konfirmation, hvorimod langt de fleste medbringer et kort hvori de har skrevet en lille hilsen til dagens konfirmand.

Hvis du gerne vil have at dit kort skiller sig lidt ud fra mængden, så er det en god idé at inkludere et citat. Det er nemlig en rigtig god måde at gøre det på. Samtidig vil det også være med til at gøre dit kort mere mindeværdigt for modtager. Det er selvfølgelig hele idéen med et sådant kort, hvorfor det bestemt også anbefales, at du nedskriver et godt citat.

Idéen med et sådant citat er, at du kan give konfirmanden et par kloge ord med på vejen, og på hans eller hendes videre færd i livet. Det er ikke altid nemt at sige, hvad du gerne vil sige. Hvis du i stedet bruger et citat til at få sagt det, du gerne vil, så bliver det ikke blot nemmere for dig, men der er også sandsynlighed for, at det er noget, der rammer bedre.

Hvor mange konfirmationscitater bør jeg bruge?

Der er ikke nogen egentlig regel for, hvor mange citater, du må bruge i en tale eller et kort til en konfirmation. Det er faktisk op til dig selv at vurdere. Det er dog næppe en god idé, at du fylder enten brev eller tale med en overflod af citater. På denne måde bliver det hurtigt overfladisk og en tekst, der ikke har nogen reel substans for konfirmanden.

Som følge af dette, vælger de fleste blot at bruge ét citat. Det viser også, at der er gjort nogle overvejelser om, at finde frem til et bedste resultat. I mange tilfælde kan det dog være svært at finde frem til det helt rette citat. Hvis det også er noget, du kender til, så er det en god idé, at du tager udgangspunkt i konfirmanden og din relation til ham eller hende.

Hvis det er én, der står dig meget nært, som f.eks. dit eget barn, barnebarn eller nevø/niece, så er det typisk nogle helt andre citater, der bør være i din kikkert, end hvis det eksempelvis var et passende citat til en fjern slægtning eller en bedste ven. Brug derfor lidt tid på at vurdere, hvilket citat, der egner sig bedst til konfirmanden og dit kort eller tale.

Hvorfor inkludere et citat?

Det er ikke alle, der har forstået, hvad årsagen er til, at konfirmationscitater er blevet så populære. Der er flere årsager til dette, men det skyldes hovedsageligt, at citater er en god måde at udtrykke sig på. Samtidig giver de typisk også stof til eftertanke for både konfirmanden, men også de øvrige gæster til festen, hvis det er citat, der bruges under en tale.

Rate this post
%d bloggers like this: