Hjem Børn Børnesange

Børnesange

af Ideertilfest
børnesange


Find de bedste, klassiske og mest benyttede børnesange i listen her. 

En god børnesang kan passes ind til stort set en hvilken som helst begivenhed hvor der er børn involveret. Det kan selvfølgelig også være at man bare er på udkig efter en god og hyggelig børnesang som man kan synge for sit barn inden sengetid. Disse børnesange er hyggelige og teksterne er ofte nemme at lære så man også kan få børnene til at synge med på sangene. 

Listen med børnesange

Herunder vil du kunne finde listen med de mange børnesange. Til størstedelen af børnesangene vil du kunne finde en lille tekst med info omkring børnesangene og dernæst vil der være et link, hvor det er muligt at finde hele teksten. Jeg har valgt at holde teksten ude af denne artikel, så man hurtigt kan få et overblik over hvilke børnesange man skal vælge. 

 • Jeg en gård mig bygge vil
  Denne hyggelige børnesang er skrevet af Margrethe Marstrand, der var både dansklærer og forfatter. Det er en klassisk børnesang, og den læres og synges ofte af og for de helt små børn, da den lære børnene om de mange dyr på bondegården. Det er desuden en blid og hyggelig sang, der også ofte fungerer som en vuggevise for sit barn. 
 • Jeg ved en lærkerede
  Dette er endnu en klassisk børnesang. Den har en melodi, der er nem at synge med på, og den bruges i mange anledninger. Da den er så nem at lære og nem at synge med på bliver den ofte brugt som melodien for diverse festsange til forskellige arrangementer. Sangen er blevet skrevet af forfatteren Harald Bergsted og den blev udgivet i 1921. Den er sunget flittigt af børn såvel som voksne over hele landet lige siden.
 • Solen er så rød mor.
  Endnu en af de gode børnesange. Denne sang har altid haft et lidt mere voksent og trist anstrøg i sig, men det skal ikke afholde den fra at blive sunget på børneværelser og klasseværelser. Det er en sang, der, hvis man begynder at dykke dybere ned i teksten kan have nogle mere alvorlige undertoner, og det er også derfor at den ofte benyttes til begravelser og lignende hvor den kan have en stærk effekt. 
 • Hist hvor vejen slår en bug
  Vel nok skrevet af en af Danmarks mest kendte forfattere. Nemlig H.C. Andersen tilbage i 1829. Han kan dog ikke tage al æren for dens popularitet for noget af det, der gør denne sang til en klassiker er bestemt også dens melodi, som er komponeret af pianisten Johan Gebauer. 
 • Elefantens vuggevise
  Elefantens vuggevise er også kendt som Sov sødt lille jumbo da det er en af de velkendte sætninger fra sangen. Den er hyggelig og så er den ekstra god at benytte hvis man gerne vil have sit barn lullet i søvn på en hyggelig måde. 
 • Bamses fødselsdag
  En klassisk sang, der benyttes meget til at fejre fødselsdagsbarnet med sin store dag. 
 • Oles nye autobil
  En sjov børnesang, der har lidt mere tempo og lidt mere gang i den en så mange af de andre børnesange her på listen. Man kan passsende kæde den sammen med en fysisk leg, så børnene kommer til at røre sig mens den bliver sunget.
 • Spørge Jørgen
  Det er ikke for sjov at alle der hedder Jørgen før eller siden er blevet spurgt om de stiller mange spørgsmål. Det skal denne sang have skylden for, og det er en sjov sang, omend man nok ikke skal tage moralen for gode vare – børn skal da være nysgerrige og spørge løs. 

Herunder har jeg vedhæftet nogle af sangene så du kan høre hvordan de lyder. 

Hvorfor synge en børnesang

Disse børnesange er altid hyggelige at synge med sine børn, og det giver altid en god og dejlig stemning. Det er da også derfor de ofte bliver sunget i børnehaven og de små klasser i folkeskolen, og det er også af denne grund at de fleste voksne kender dem. 

Skal man lære teksten udenad?

danske børnesangeDet er slet ikke nødvendigt at kunne teksten udenad på disse børnesange. Det er derfor en god ide at man finder sangteksten til den børnesang man holder mest af og printer den ud til barnet og sig selv. Hvis man vil lære sangen til eksempelvis en hel folkeskoleklasse eller til en børnene i sin børnehave eller vuggestue så kan det være at det kun er nødvendigt med en eller to stykker papir hvor sangen står skrevet på og den kan læren eller pædagogen så bruge, og lade børnene synge med i kor. 

Rate this post
%d bloggers like this: