Hjem Festlige ideer Musikquiz

Musikquiz

af Ideertilfest

En musikquiz er altid et sikkert hit til stort set en hvilken som helst fest. Reglerne er enkle og alle kan være med i dette sjove indslag, som altid får konkurrence-genet frem i alle gæsterne!

Reglerne til en musikquiz er simpel, og det kræver blot at arrangøreren laver et par forberedelser på forhånd: dette indebære at man finder en række musikstykker 15-20 numre alt efter hvor lang og omfangsrig legen skal være. Man kan evt. opdele numrene i genre og kategorier, så man eksempelvis laver en runde med 80er eller 90er musik eller måske en runde med dansk top, rap osv. Her er det sådan set kun fantasien der sætter grænser! Når man har fundet frem til de udvalgte numre kan selve legen begynde. 

Tak til folkene bag 7kabalespil.dk, som har hjulpet med ideer til artiklen.

Regler:

Man inddeler deltagerne i to hold (eller flere hold – det afhænger af antallet af deltagere). Hvert hold får uddelt et papir og en blyant. Nu spilles første musiknummer i 5-10 sekunder hvorefter det stoppes brat. Det gælder nu for holdene om at nedskrive navn og musiker på nummeret. Man kan eventuelt variere sværhedsgraden på legen ved eksempelvis at godtage at man blot har den rigtige musiker skrevet ned. 

Nu fortsætter legen indtil alle numre er blevet spillet i gennem og når legen er slut kan man tælle pointene sammen for hvert hold og finde frem til vinderen. 

Mangler du inspiration til mange andre selskabslege? Så tag et kig i vores store selskabslegs-guide her!

musikquiz

Ekstra ideer:

Det er sådan set legen i alt sin enkelthed. Man kan selvfølgelig lave variationer i legen ved at redigere i sværhedsgraden og som nævnt før er det altid en god ide at dele legen op i flere runder. Man kan lave runder med bestemte genre eller med musik fra bestemte årstal. I overstående regler antages det, at alle sange spilles i gennem før alle pointene bliver talt sammen og sådan behøver det naturligvis ikke at være. Man kan tage en sang af gangen: man starter nummeret og lader det spille i 5-10 sekunder. Man stopper nu nummeret og det gælder dernæst for deltagerne om at gætte titel og sanger. Så der ikke kommer alt for meget kludder i legen kan man skiftes til at lade holdene gætte. Hvis et hold ikke har formået at gætte rigtigt indenfor 30 sekunder går sangen videre til det næste hold. Man tager altså en sang af gangen og uddeler et point med det samme til det hold, der formåede at svare rigtigt.

En musikquiz er altid et hit!

Vi håber at I vil få en masse sjov med jeres egen musikquiz! Det er som sagt altid et indslag som vil få de fleste deltagere til at komme i god stemning, da man ikke kan undgå at blive revet med på at gætte den rigtige sang der bliver spillet. Samtidig kan man bruge det som en undskyldning for at høre noget god musik!

En musikquiz kan benyttes i stort set en hvilken som helst sammenhæng og stort set uanset hvilket arrangement man afholder! Hvis du vil have andre forslag til sjove lege og aktiviteter så kan du tage et kig i vores guider om bl.a. underholdning til fødselsdagen eller underholdning til julefrokosten.

Rate this post
%d bloggers like this: