Hjem Fødselsdags ideer 60 års fødselsdag

60 års fødselsdag

af Ideertilfest
60 års fødselsdag

Står I og skal afholde 60 års fødselsdag for enten dig selv eller måske et tæt familiemedlem? Så kan du her finde masser af forslag til underholdning, festlige indslag, lege,  sange, taler, citater og invitationer. Find lige præcis det du mangler til jeres kommende 60 års fødselsdagsfest!

Underholdning og indslag til 60 års fødselsdag

Det er altid vigtigt med et par underholdende indslag som kan få smilet frem på gæsternes læber. Her er et par forslag til gode og sjove indslag, som passer perfekt til fødselsdagen. 

Hvorfor rejser gæsterne sig op?

En rigtig sjov leg man kan lege for fødselaren. Du skal forberede dig ved at skrive en række sætninger på store a3 eller a4 papir. Det kan eksempelvis være: “Alle der har kendt fødselaren siden folkeskolen skal rejse sig op” eller “Alle der er i familie med fødselaren rejser sig op” eller “Alle der er ældre end fødselaren rejser sig op”. 

Nu begynder du måske at få en fornemmelse for legen. For nu skal du nemlig bede fødselaren om at komme op og sætte sig på en stol foran publikum. Du viser nu en sætning til publikum. Dem der kan nikke JA til sætningen rejser sig op. Fødselaren må selvfølgelig ikke se sætningen, og derfor gælder det nu for ham om at gætte hvad sætningen er på papiret. 

Tip en 13er

Tip en 13er er en klassisk leg, som man ofte oplever til festlige lejligheder som fødselsdagsfesten. Det er altid en hyggelig og sjov leg, som får alle gæsterne med. Det er altid en god ide at lave spørgsmålene personlige så de alle drejer sig om fødselaren. Man kan eksempelvis lave spørgsmål som: “Hvornår gik fødselaren ud af skole?”, “Hvad var fødselarens første job?”, “Hvilken fritidsinteresse bruger fødselaren meget tid på for tiden” eller “Hvad er det sidste land som fødselaren har besøgt?”. Du kan enten dele gæsterne op i hold som de sidder ved bordene eller printe et ark papir ud til hver deltager, så alle er mod alle. Efter legen skal I have talt alle pointene sammen så I kan finde en vinder!

Fælles maleri

Dette er et hyggeligt indslag, som efterlader fødselaren med en gave efter festen er overstået. Stil et tomt lærred og en række pensler ved indgangen til festlokalet. Du skal nu forklare gæsterne at de allesammen skal komme op til lærredet i løbet af dagen og sætte et penselstrøg eller to på det tomme lærred. Man vil altså få malet et abstrakt billede, som vil kunne gives i gave til fødselaren når dagen er omme.

Book en tryllekunstner

60 års fødselsdag tryllekunstnerHvis man vil gøre lidt ekstra ud af fødselsdagen så er det altid en god ide at booke professionel underholdning som en tryllekunstner. Uanset om man holder en fødselsdag for både børn og voksne eller udelukkende voksne, så kan en tryllekunstner lave et show, der får stemningen hevet helt op i vejret. Gæsterne og fødselaren vil få grinet i gennem og tabe underkæben når showet går i gang. Hvis man vil gøre festen ekstra uforglemmelig så bør man overveje en tryllekunstner. Jeg anbefaler Anders Møller, som er en af landets dygtigste tryllekunstnere. Anders optræder med en charmerende stil, og publikum nyder hans show fra det sekund han går på scenen. Du kan booke og læse mere om tryllekunstner Anders Møller her.

Få meget mere inspiration til underholdende indslag til fødselsdagen her!

Invitation til 60 års fødselsdagen

At fylde rundt er altid en stor begivenhed, og 60 år er en flot alder som fortjener en flot og kreativ indbydelse! Herunder kan du finde en kort skabelon til en tekst du evt. kan benytte til din invitation. Husk på at det altid er vigtigt at man prøver at gøre sin invitation til fødselsdagsfesten personlig, så hvis du kan få flettet en ekstra lille sjov historie eller lignende ind omkring dig selv, så er det altid en god ide!

Her kommer en lille kort skabelon tekst som du måske kan få noget inspiration fra:

Kære “NAVN”
Så er det endnu engang tid til at jeg runder et skarpt hjørne her på livets landevej. Denne gang kan jeg ikke komme udenom at det d. “DATO” er præcis 21900 dage siden, at jeg kom til verden. Hvis du ikke lige sidder med lommeregneren fremme kan jeg fortælle at det denne dato er præcis 60 år siden!
Et kendt citat lyder: “Du ved du er ved at blive gammel, når lysene koster mere end selve fødselsdagskagen”. Jeg fik heldigvis købt fødselsdagslysene på tilbud, så det citat er først sandt om 20-30 år endnu! I anledning af den store dag, vil jeg gerne have lov at invitere dig til fødselsdag d. “DATO” på “Lokation

Mange fødselsdagshilsner

Husk at det altid er vigtigt at du inkluderer de nødvendige informationer i din invitation. Det indbefatter bl.a. 

 • Anledning
 • Hvor afholdes festen
 • SU
 •  Kontaktoplysninger (Telefon eller mail)

Dobbelttjek lige din indbydelse en ekstra gang inden du får den sendt afsted for at mangle en af overstående informationer. Det kan lige passe at man får sendt et stort bundt flotte invitationer ud, og der så ikke står lokation for festen;)

Vil du have inspiration til flere sjove fødselsdagsinvitationer? Læs med her!

Citater til 60 års fødselsdag

Der er allerede inkluderet et hyggeligt og sjovt citat i overstående indbydelse men herunder vil du kunne finde flere citater, som vil passe godt til den 60 årige fødselsdag. Det vil både være muligt at benytte disse citater til invitationen men man kan også benytte dem i en eventuel fødselsdagshilsen, som man skriver til fødselaren.

 • Vild ungdom, mild alderdom.
 • En mand er så vis som sit hoved – ikke på antallet af sine år.
 • Alderdom er en høj pris at betale for modenhed.
 • Jo ældre man bliver, jo sjovere bliver livet!
 • For mig er et gammel menneske altid 10 år ældre end mig

Se mange flere fødselsdagscitater her!

Tale eller sang til 60 års fødselsdag

60 års fødselsdag taleHvad end man vælger at holde en tale eller skrive en sang til fødselsdagen så kan det altid være svært at komme i gang. Hvor skal man begynde og hvad skal man snakke eller synge om? Det er altid en god ide at begynde med en brainstorm session: placér et papir foran dig, og have en spidset blyant i hånden. Nu skriver du alle de stikord, der falder dig ind om fødselaren. Det kan både være:

 • Hobbyer
 • Vaner – sære som sjove
 • Personlighedstræk
 • Sjove og pinlige historier
 • Andre sjove informationer om fødselaren etc.

Når man har fået nedskrevet en masse stikord kan man gå igang med at skrive selve talen eller sangen. Skulle man nu opleve at man er løbet tør for ideer er det blot at tage et kig på dit stikordspapir, og så bør der hurtigt komme nye ideer, som man kan skrive om. 

Hvad skal man huske når man holder fødselsdagstalen?

Det kan være nervepirrende for selv den mest udadvendte at holde en fødselsdagstale for en stor menneskemængde. Desuden er der flere ting man selv kan gøre for at gøre talen så god som mulig. Her er en række stikord, som du kan huske på, når du selv står, og det er tid til at slå på glasset!

 • Gør talen personlig! Vi starter med vel nok det vigtigste aspekt: sørg for at holde talen personlig. Det er nemt at finde en skabelon til en fødselsdagstale på nettet, men det vil hurtigt skinne igennem at det ikke er dig, der har skrevet talen for bunden og værre endnu, at den ikke er skrevet med fødselaren i baghovedet. Gør talen personlig! Skriv om oplevelser I har haft sammen, pinlige som sjove, og fortæl om skøre personlighedstræk ved fødselaren!
 • Nærvær. Det er enormt vigtigt at man ikke står og gemmer sig bag sit papir gennem hele talen. Være nærværende og til stede. Det klarer du ved at holde små pauser i talen, og kigge på fødselaren og de andre gæster.
 • Øv dig! For at kunne være nærværende er det vigtigt at du øver dig et par gange på talen før du afholder den. Du bør som tommelfingerregel blot kunne skrive små stikord ned på et stykke papir og så holde talen ud fra det.
 • Dybe indåndinger! Bliver du nervøs inden du skal holde talen? Det skal du ikke være ked af – det gør hver 2. dansker faktisk! Husk på at det som regel går væk så snart du er igang med talen, og det kan altid hjælpe at tage et par dybe indåndinger inden du begynder.
 • Du kommer til at klare det til UG! Når alt dette er sagt, så er jeg sikker på, at du kommer til at klare talen perfekt! Og husk nu på, at skulle det ske at du glemmer noget af overstående eller måske laver en fejl, så er det fuldstændig ligegyldigt. Som med mange andre ting, så er det tanken der tæller, og ved at du stiller dig op og holder en tale viser du, at du holder af fødselaren, og det er nu engang det vigtigste!

 

Rate this post
%d bloggers like this: