Hjem Konfirmation Konfirmationskort

Konfirmationskort

af Ideertilfest
konfirmationskort

Det er ikke nemt at skrive et konfirmationskort. Der er mange aspekter, der skal inddrages, og de fleste vil gerne undgå at komme med et generisk og kedelig kort, der indeholder samme tekst som alle andre. Hvis du også har det sådan, så skal du ikke blot skrible løs, men i stedet være kreativ og omhyggelig, når du udformer teksten til konfirmationskortet.

Et konfirmationskort er kutyme, når du er inviteret til en konfirmation – uanset om du medbringer en gave eller ej. Der er dog også mange, der sender et konfirmationskort, hvis de eksempelvis er forhindret i at deltage i konfirmationsfesten. Uanset hvad, så skal det sådant kort være personligt og ikke blot være et kort med en kedelig, generisk tekst skrevet i.

Hvad skal jeg skrive i et konfirmationskort?

Der er ikke blot tale om et par enkelte ting, der skal være styr på, når du skriver et konfirmationskort. Der er op til flere forskellige ting. Det er derfor, det er så vigtigt, at du er tålmodig og villig til at give dig god tid. Er du ikke dét, så kan det nemt ende med at blive en katastrofe. Herunder kan du læse om nogle af de faktorer, du særligt skal have fokus på.

  • Gør det personligt: Det er vigtigt, at du gør dit kort personligt. Det skal ikke blot være et kort med en overfladisk tekst. Hvis du skriver noget personligt, så er du også sikret, at dit kort vil skille sig ud fra mængden – og det er der behov for, da konfirmanden garanteret modtager en overflod af kort, som han eller hun skal læse igennem.
  • Undgå de kendte klichéer: Hvis du har deltaget i én konfirmationsfest, så har du – uden tvivl – hørt taler eller set flere kort med den klassiske vending: “Nu træder du ind i de voksnes rækker”. Det er klichéer som denne, du skal sørge for at undgå, når du skriver dit kort. Find i stedet på noget originalt, der ikke står i de andre kort.
  • Gør noget ud af udseendet: Der er mange, der blot køber et kort i et supermarked, hobbybutik eller lignende. Det er en skam, for det er ikke kun teksten, der skal skille sig ud fra mængden. Du bør også gøre noget ud af selve udseendet. Derfor anbefales det, at du giver dig lidt tid til at lave kortet selv, så det både flot og unikt.
  • Hvad er i din gave?: Hvis du har en gave med til konfirmanden, kan det også være en god idé, at du åbner lidt op for, hvad der er i din gave. Det skal dog være uden at afsløre, hvad den faktisk indeholder. Det kan blot være noget i retning af, at du er sikker på, at din gave er noget, konfirmanden bliver glad for eller synes er sjovt.

OBS! Hvis du vælger at give penge til konfirmanden i stedet for en gave, så er det almindelig kutyme, at man i hjørnet af kortet skriver, hvor mange penge, man har vedlagt. På denne måde er det nemlig nemmere for konfirmanden at holde styr på, hvor mange penge, han/hun har fået, og hvem, der har givet hvor meget – særligt hvis det er en stor fest.

Eksempler på tekster til konfirmationskort

Hvis du ikke har lyst til at skrive en tekst selv eller blot er på udkig efter lidt inspiration, du kan bruge til at skrive din egen tekst, så finder du en række gode eksempler herunder. De kan bruges, hvad end du blot vil inspireres eller du hellere vil finde en komplet tekst. Find dog en tekst, du synes, der egner sig bedst til konfirmanden og jeres relation:

Kære [Navn]. Sikke tiden går. Jeg husker stadig, da du var en lille purk. Det er fortid, og nu er du ved at blive voksen. Jeg håber, du får en rigtig dejlig dag sammen med din familie og dine venner. Jeg har købt en lille gave til dig, som jeg håber du bliver glad for. Mange hilser fra [Navn].

I dag er en stor dag. Det er, [Navns] konfirmation. Vi har glædet os rigtig meget til at fejre dagen med dig og din familie. Vi har været på sidelinjen siden du var helt lille, og vi har svært ved at forstå, at du er blevet så stor – du er jo snart ved at være voksen! Tak, fordi vi måtte være med. Vi håber, du kan bruge de vedlagte penge. Hilsen [Navn] og [Navn].

I verdens øjne er du blot en lille brik. Men i dine forældres øjne er du brikken, der samler puslespillet. Husk altid det! Vi er der altid for dig, og vi vil altid elske dig. Stort tillykke med konfirmationen. Knus, mor og far.

Kære [Navn]. Mange tak, fordi vi må være med til at fejre din konfirmation. Vi har set frem til dagen, siden vi modtog din flotte invitation. Vi har vedlagt lidt penge, som du kan bruge på noget, du ønsker dig. Mange hilser fra familien [Efternavn].

Kære [Navn]. Et stort tillykke med din konfirmation. Vi husker stadig da du blev født – det føles som var det i går. Mange år er gået siden og mange minder er blevet skabt – og forhåbentligvis kommer mange flere i årene fremover. Du er allerede nået langt, men husk på; Følg altid dit hjerte – sådan kommer du længst. Knus, moster og onkel.

Kære [Navn]. Din dag er endelig kommet. I dag tager du et stort skridt og træder ind i de voksnes rækker. Stort tillykke med din konfirmation, og må du have al held og lykke i fremtiden. Hilsen [Navn].

Nyd livet i fulde drag og du vil skabe mange gode minder. Smil til dem, du møder på din vej, og de vil smile igen. Lad dig ikke gå på af dårlige tider, og elsk dig selv og dine nærmeste, og mange vil elske dig. Tillykke med din konfirmation! Kærlig hilsen, mormor.

Kære [Navn]. Hjerteligt tillykke i dagens anledning. Vi håber, du får en god og minderig dag med venner og familie. Du ønskes held og lykke i årene, der kommer. Venlig hilsen, familien [Efternavn].

Citater i konfirmationskort

Der er mange, der gør brug af citater i konfirmationskort. Dette gøres typisk med henblik at give et godt råd, som den pågældende konfirmation kan tage til sig. Der er stort set frit valg, hvis du gerne vil skrive et lille citat med i den tekst, du har skrevet i kortet. Det er dog en god idé, at der rent faktisk er tale om et sigende og betydningsfuldt citat.

I de fleste tilfælde falder valget på et citat, der handler om kærlighed, at arbejde hårdt, at følge hjertet eller lignende. Hvis du overvejer at skrive et citat ind i et konfirmationskort, så husk, at du ikke blot skal gøre det for at gøre det. Det skal fordi, du rent faktisk har et særligt citat på hjertet, som du gerne vil dele med ham eller hende, der skal have kortet.

Du kan finde inspiration til til konfirmations citater her.

Det er ikke kun teksten i konfirmationskortet, der er vigtig

Der er mange, der tror, at det kun er teksten, der er vigtig, når de skal lave et konfirmationskort. Der skal ikke være nogen tvivl om, at det også er det vigtigste aspekt, da det naturligvis er teksten, der tæller og gør indtryk ham eller hende, der skal have kortet. Det er dog ikke ensbetydende med, at du skal være ligeglad med de øvrige aspekter af det.

Du kan købe konfirmationskort i rigtig mange butikker, så i stedet for blot at købe et basalt, hvidt kort, du kan skrive lidt på, så køb i stedet et flot kort, der eksempelvis tager afsæt i én eller flere af konfirmandens hobbyer. Det viser, at du ikke blot har valgt et vilkårligt kort, men at du sagtens har lagt tid og energi ikke blot teksten, men også valg af kortet.

Endvidere, så findes der også talrige eksempler på kort, der kan levere andet end et almindeligt kort. Nogle kan foldes ud, så du kan gemme penge i det, andre kan afspille musik osv. Der er mange muligheder, hvorfor der ganske enkelt ikke er nogen grund til at nøjes. Prisen på sådanne kort er minimale, og derfor er der bestemt ikke nogen undskyldning.

Lav dit eget konfirmationskort

Hvis du gerne vil være helt sikker på, at du møder op med et unikt konfirmationskort, så kan du lave det selv. Det kræver dog, at du er villig til at sidde og klippe-klistre. Det er ikke alle, der har mod på dette, og det er heller ikke alle, der har tid til det. Hvis det er noget, du gerne vil bruge tid på, så kan det dog være en rigtig god måde at skille sig lidt ud på.

Har du besluttet dig for, at du gerne vil lave et konfirmationskort på egen hånd, så er det en god idé, at du tager afsæt i konfirmandens personligheder, hobbyer og forbilleder. At bruge en kombination af disse som inspiration til kortet vil give den bedste løsning. Samtidig viser det, at det faktisk er et konfirmationskort, der er lavet specifikt til konfirmanden.

Rate this post
%d bloggers like this: