Hjem Nytår Nytårslege – Sjove nytårslege til voksne

Nytårslege – Sjove nytårslege til voksne

af Ideertilfest
nytårslege

Nytårsaften skal være en festlig aften. Derfor er der bestemt ikke noget i vejen for, at arrangere en nytårsleg eller to – det vil blot være med til at gøre aftenen endnu sjovere. Det er dog lettere sagt end gjort, da det selvfølgelig kræver, at du har kreativiteten til at finde på disse lege. Har du ikke det, så kan du snyde lidt ved at finde inspiration her på siden.

Herunder bliver du nemlig præsenteret for tre glimrende nytårslege, der fungerer rigtig godt som underholdende indslag i løbet af aftenen. De kan bruges af folk i alle aldre, hvorfor de eksempelvis ikke kun er begrænset til de mere ungdommelige fester. Er legen ikke præcis, som du mener, den skal være, så kan du naturligvis blot lave om på den.

Nytårsleg 1: Lav en nytårsquiz

I denne forbindelse er der to oplagt muligheder. Du kan enten vælge at lave en quiz, der handler om nytår og selve nytårsaften, eller du kan vælge at lave en quiz, der handler om det år, der er gået. I og med, at det er de færreste, der har et indgående kendskab til nytårets oprindelse og deslige, så får du nok størst succes med en quiz om året, der gik.

Hvis det er noget, du overvejer, så kan du – med garanti – finde en lang række spørgsmål på nettet. Du kan dog også vælge at lave egne spørgsmål. Det er op til dig selv, hvor meget tid og energi, du vil investere i det. Det er dog typisk sjovere, hvis du finder på dine egne spørgsmål – specielt hvis du kan finde på nogle spørgsmål, der er lidt anderledes.

Hvis du beslutter dig for at lave en quiz, så er det vigtigt, at du ikke laver for få spørgsmål. Det kan hurtigt blive til et meget kort indslag, hvis ikke der er spørgsmål nok. Samtidig er det heller ikke noget problem, at der er nogle spørgsmål, der kræver en lille tænkepause. Er der mange personer, der deltager i festen, bør man dele gæster op i flere hold.

Nytårsleg 2: Lav jeres egen TV-avis

Her er der igen en selskabsleg, der skal have fokus på året, der gik. Deltagerne skal improvisere deres egen TV-avis med udgangspunkt i stikord, de først får tildelt, når de starter deres TV-avis. Det er en enkel leg, der ikke kræver andet end, at der laves nogle sedler med stikord, som de kan trække, og hernæst skal forsøge at integrere i deres TV-avis.

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det er et underholdende indslag i sig selv, men hvis du vil gøre det endnu bedre, så er det naturligvis oplagt at lave det til en konkurrence. Når alle har fremvist deres TV-avis, så skal hver enkelt person skrive ned på en seddel, hvem de synes var bedst – den med flest stemmer vinder (man må ikke stemme på sig selv).

Hvis du vil gøre meget ud af det, så kan du endda lave et TV ud af en gammel papkasse, som personen skal have over hovedet, mens han eller hun fremviser sin TV-avis. I forbindelse med en leg som denne, så er der ikke noget, der er rigtig eller forkert. Tværtimod, så skal fokus blot være på, at det skal være en leg, der skaber så mange grin som muligt.

Nytårsleg 3: Hold jeres egen nytårstale

Dette er en nytårslege, der læner sig en kende op ad den, der er beskrevet herover. I dette tilfælde er det dog ikke en TV-avis, der skal afholdes, men derimod en nytårstale. Talen skal dog ikke være af samme længde som Dronningens, men det skader ikke, hvis den kan vare mellem tre og fem minutter pr. person, hvis ikke man er for mange deltagere.

Det er op til jer selv, om det skal være en nytårstale, der skal handle om året, der gik, om et vilkårligt emne, som taleholderen selv vælger, eller I vil strukturere legen efter en helt tredje opskrift. I og med, at det skal være en aften, hvor der er fokus på sjov og fest, så er det oplagt, at fokus skal være, at holde den sjoveste tale for de deltagende gæster.

For at det ikke skal være noget, der bruges for meget tid på, så er det en god idé, at der kun bruges mellem 5 og 10 minutter på forberedelsen. Talerne bliver ganske enkelt også sjovere, hvis ham eller hende, der holder den er nødt til at improvisere sig igennem den – det gør sig særligt gældende, hvis der også har været alkohol involveret inden talen.

Rate this post
%d bloggers like this: