Hjem Bryllup Underholdning til din fest – Den store guide!

Underholdning til din fest – Den store guide!

af Ideertilfest

Hvad end I står og skal holde fødselsdag, firmafest, julefrokost, konfirmation eller noget andet, så er det altid af stor betydning at jeres fest er fyldt med festlige indslag og sjov underholdning, som vil sørge for at stemningen er i top, og at ingen gæster vil kede sig gennem festen. Vi plejer altid at sige, at det rette underholdning til festen kan være det aspekt, der gør en middelmådig fest til en en helt igennem uforglemmelig begivenhed, som vil blive husket tilbage på af jeres gæster med et stort smil.

I denne store guide har vi forsøgt at samle en masse forskellige indslag, lege, underholdning og andre sjove påfund, som kan benyttes til at gøre jeres fest til en stor succes.

Professionel underholdning udefra

Vi vil starte med at fortælle om de underholdnings indslag, som uden sammenligning, er det, der kan gøre jeres fest mest uforglemmelig for jeres gæster: nemlig at booke eller hyre professionel underholdning udefra. Det er altid en stor succes at hyre fx en komiker, et band eller en tryllekunstner til at få sat gang i tingene.

1. Tryllekunstner

Sidstenævne er noget, vi har haft enormt gode oplevelser med. En dygtig tryllekunstner, kan som ingen anden underholdningform ramme alle grupper af jeres selskab, og det er med andre ord underholdning, som rammer på tværs af fx alder, kultur og sprog. Et godt trylleshow fungerer desuden som en utrolig god ice-breaker for selskabet, da det ALTID giver jeres gæster en utroligt masse at snakke om bagefter: “Kan du regne ud hvordan han lavede det trick med det valgte kortet, der dukkede op i citronen?” kunne fx være en hed samtalestarter efter showet er endt. Danmark byder på en masse dygtige og erfarende tryllekunstnere, som alle ved, hvordan man skal give jeres gæster en oplevelse, som de sent vil glemme.

Anders Møller er en af landets førende tryllekunstnere, og vi har her fået lov at høre lidt mere om, hvordan hans show forgår, og hvorfor det virker så godt på publikum. Anders Møller er fra Århus, og har optrådt til arrangementer i mere end 10 år. Anders optræder til alle typer arrangementer, og han skræddersyr altid sit show til netop jeres event. Alt efter antallet af gæster, arrangementstype og bordopstilling laver Anders et såkaldt “stand-up show”, hvor alle gæster er indblandet på samme tid. Eller også laver Anders et “close-up” show. Dette er Anders’ specialitet, og i dette show kommer Anders helt tæt på bordene og magien sker derfor helt på jeres gæster, hvilket altid giver en mere stærk, personlig og sjov oplevelse. Her bygger alt på ren fingerfærdighed, og der ligger derfor en masse timers træning og øvelse bag hvert eneste af Anders’ effekter. Du kan læse mere om Anders og hans show på hans hjemmeside. Book tryllekunstner lige her.

2. Komiker

En komiker er også altid et sjovt indslag, når man vil give sine gæster en sjov oplevelse. Komikere er meget alsidige, og man som regel få komikeren til at flette jokes sammen, som passer godt ind i selskabet. I modsætning til tryllekunstneren er en komiker dog ikke altid så alsidig, og man skal passe på at der ikke er gæster i publikum, der kan blive stødt, hvis en komiker kommer til at gå lidt over stregen.

Når det er sagt, er dette dog sjældent at det sker, og det er som regel en oplevelse, der vil fylde salen med latter! Prisklassen for en komiker kan dog hurtigt blive et problem hvis man ikke er påpasselig. En kendt komiker er selvsagt en dyr affære, og kan snildt løbe op i 30.000 kr., hvis man søger et navn som Mick Øgendahl, Rune Klan, Jan Gintberg, Frank Hvam eller et andet navn i den klasse. Det er selvfølgelig muligt at finde en amatør komiker, som kan lave et show til noget billigere penge.

3. Festmusik

At hyre et band eller måske en pianist til sit event er også en god ide. Der er selvfølgelig rig mulighed for at vælge et band, og man kan både vælge et band, der sørger for rar og rolig underlægningsmusik til festen, eller man kan hyre et festband, som mere direkte engagerer sig i festen, og sørger for at trække jeres gæster op på dansegulvet. Her er det også en god ide, at finde det helt rette band, som spiller musik, der passer ind i lige netop jeres selskab. Danmark byder heldigvis på en masse forskellige og alsidige muligheder, så det burde ikke være noget problem at finde festmusik til netop jeres event.

 

Selskabslege til alle festlige lejligheder:

Vi vil her give en række forslag til selskabslege, som kan bruges til at få alle gæsterne til at hygge sig gevaldigt.

Forslag 1: Gæt en baby – borddame leg

Her er en sjov leg, som kan bruges til at finde sin borddame – eller herre til festen. Alle gæster medbringer et baby billede, af dem selv til festen. Nu trækker alle gæsterne et baby-billede af modsatte køn. Den rigtige person, skal nu lokaliseres blandt de resterende gæster, og når man har fundet den rigtige person, er dette nu ens nabo ved bordet.

En rigtig sjov og iøvrigt hyggelig leg som er god til alle selskaber. Den er især god, til selskaber der i forvejen kender hinanden godt – evt. på arbejdspladsen, da det altid er sjovt at se baby-billeder af andre man kender godt.

Læs mere om legen her.

Forslag 2: Dyrelyde – borddame leg

Lad os fortsætte med endnu en leg, der er god til at få placeret ved gæsterne ved deres pladser. Det er vigtigt her, at der er ca lige mange kvinder og mænd i selskabet. Skriv en række dyrenavne på nogle sedler som nu blandes sammen i en pose. Samme dyrenavne skrives på en række andre sedler og blandes ned i en anden pose. Mændene får nu lov at trække dyrenavne fra den ene pose og kvinderne får lov at trække dyrenavne fra den anden pose.

Nu skal mændene gå rundt og sige lyden, der svarer til det dyr, de har trukket. Kvinderne skal nu finde den mand, der siger den lyd, der passer til dyret de har trukket. Det er en enormt sjov og ikke mindst kaotisk leg, når først mændene går igang med at leve sig ind i rollen som netop deres dyr. Når man har fundet den rigtige person, sætter dette par sig nu ved den rigtige plads ved bordet.

Ekstra idéer: Dette er en leg i helt sikkert bør overveje – den får altid en utroligt god reaktion fra gæsterne, og så er den især med til at kickstarte jeres fest. Her er lige et par råd til, hvilke dyrenavne, man kan skrive ned på sedlerne. Det gør det selvfølgelig nemt for deltagerne at skrive almene dyr ned som katte, hunde, heste, køer osv. men man kan gøre legen endnu mere hektisk og svær for deltagerne ved at skrive navne, som ikke umiddelbart har en kendt dyrelyd tilknyttet.

 

Forslag 3: Askepot – borddame leg

Vi kan ligeså godt nuppe en 3. borddame leg, når vi nu er igang! Denne leg er ligner lidt de to forgående, men istedet for babybilleder og dyrelyde, bruges nu de kvindelige deltageres sko, til at få folk placeret ved deres bordherre og borddame.

Når gæsterne ankommer skal alle kvindelige deltagere, aflevere deres sko i en pose. Nu skal de mandlige gæster trække en sko, og det gælder nu simplethen om at finde kvinden, hvis sko passer med den, som manden har trukket. Når man har fundet kvinden, hvis sko man har trukket, sætter man sig ved siden af hinanden.

Forslag 4: Hit med sangen

Dette er et sandt hit blandt gæsterne til en hvilken som helst fest, og det er nok også en, som de fleste har prøvet at lege i en eller anden form før eller siden.

Man skal bruge nogle hovedtelefoner og en musikafspiller – her kan en smartphone let bruges. Nu opdeles deltagerne i en række hold, som nu skal dyste mod hinanden. Man vælger en deltager fra hvert hold, som nu kommer op og får hovedtelefonerne på. Hovedtelefonerne skal gerne være lyddæmpende, således at deltageren ikke kan høre noget med dem på. Nu afspilles et stykke musik, og det gælder nu for deltageren om at nynne sangen, således at de andre deltagere i gruppen kan gætte nummeret. Når gruppen har gættet et nummer korrekt, kan næste sang afspilles. Man har måske 2 minutter pr. runde til at gætte så mange sange som muligt. Hvis alarmen lyder og holdet ikke har gættet en eventuel sang, kan det andet hold få lov at forsøge at gætte sangen. Hvis de misser, kan det dog give et minus point.

Denne leg er perfekt, hvis man har et tema på aftenen. Hvis man fx sidder til julefrokosten, kunne det passende være julesangen, eller hvis man har 80er tema til festen, kunne det selvfølgelig være klassiske sange fra 80erne.

Forslag 5: Sedler under tallerknen

Dette er en super sjov leg, som altid giver en masse grin til festerne. Den kan laves i mange versioner, og I bør følge linket, som vi indsætter herunder, hvis I vil læse vores store artikel om legen, og få endnu flere ideer til, hvad man kan lave.

Ideen er, at arrangøren skriver en række opgaver på nogle sedler, som placeres under hver gæsts tallerken. Når middagen går igang, læser hver deltager deres respektive opgave. Nu skal denne opgave udføres i løbet af aftenen.

Her er et par eksempler på, hvad en opgave fx kunne være:

  • Du skal hyle som en hane, hver gang nogen siger “Skål”
  • Du skal bilde en anden gæst ind, at du fuldt ud tror på julemanden
  • Du skal skal skære din mad i bittesmå stykker, før du spiser den.
  • Du skal udfordre mindst to andre fra selskabet om, at tage en dyst i, hvem der kan tage flest armbøjninger.
  • Gå fra bordet tre gange i løbet af middagen. Hver gang du får fra bordet rejser du dig op, strækker dig, og går væk – uden at sige en lyd. Når du kommer tilbage skal din begrundelse blot være at “jeg bare lige skulle noget”.

Læs mange flere forslag i vores artikel om Seddel under tallerknen her.

Forslag 6: Nej-legen – sjov icebreaker

Denne leg er ekstremt simpel: INGEN MÅ SIGE NEJ. Man aftaler at legen forløber over de næste to timer fx. Nu får alle udleveret et armbånd eller blot en elastik. Hver gang man får en anden spiller til at sige nej, afleverer man elastikken til denne deltager. Når tiden er gået skal man se, hvem der har flest elastikker. Denne deltager er vinderen.

Forslag 7: Tip en 13’er (perfekt til fødseldagen eller konfirmationen)

De fleste kender den klassiske Til en 13’er, men her er et lille twist på ideen, som gør det til et ideelt indslag til bl.a. konfirmationen eller fødselsdagen: altså begivenheder, hvor der er en gæst, der er i centrum.

Ideen er at man laver en række spørgsmål som alle centrerer sig om festens hovedpersonen. Her er det fantasien som sætter grænser, og det er en rigtig sjov leg, der lader de enkelte deltagere lærer hovedpersonen lidt bedre at kende. Man kan spørge ind til et væld af ting, og det er altid sjovt, hvis man kan veksle mellem spørgsmål, der er svære og nemme og desuden stille et par lidt mere pinlige spørgsmål. Helt praktisk fungerer legen ved at hver deltager får udleveret et ark, med spørgsmål som skal besvares. Efter alle deltagere har besvaret spørgeskemaet leveres de tilbage til en dommer, som tæller pointene sammen, og finder en vinder. Vinderen bør selvfølgelig belønnes med en lille præmie, da det var denne gæst, der bedst kendte hovedpersonen!

Vi har lige samlet en række spørgsmål, som kan fungere som inspiration til jeres egen Tip en 13’er:

  • Hvad hed X’s første kæledyr?
  • Hvad er X’ livret?
  • Hvad var X’ yndlingsfag i folkeskolen?
  • Hvor gik X i folkeskole?
  • I hvilken by voksede X op?

Vi har lavet denne leg med succes flere gange. Fx benyttede vi den til min morfars 70-års fødselsdag, og der var den enormt god og personlig, og det var især sjovt da hans to døtre kom i diskussion om et af spørgsmålene, som min morfar måtte udrede bagefter.

Rate this post
%d bloggers like this: