Hjem Festlige ideer Seddel under tallerknen

Seddel under tallerknen

af Ideertilfest

Her kommer en rigtig sjov festleg, som altid er et sikkert hit til festen. Den passer især godt som en selskabsleg ved bordet, og den passer ligeledes godt ind til julefrokosten eller nytårsfesten. Det er en leg, der forløber så lang tid man vil have det, og man kan derfor sagtens lave sideløbende lege eller indslag sideløbende med denne leg.

Hvad går legen ud på?

Før festen starter, skal arrangøren forberede en række sedler. Der placeres en seddel under hver tallerken – deraf navnet (der er nogle, der virkelig har været kreative med det navn;)). På hver seddel står en opgave eller en ting, som den pågældende person, skal udføre i løbet af aftenen! Der er stor frihed til at lave opgaverne. Vi har her samlet en række forslag til hvad en opgave fx kunne gå ud på, men det er selvfølgelig kun fantasien, der sætter grænserne for, hvad man kan finde på af skøre påfund.

  • Stjæl mad fra din sidemands tallerken tre gange i løbet af aftenen. Skulle du blive opdaget, så benægt benægt benægt.
  • Stil dig op i løbet af aftenen og hold en tale omkring, hvor vigtigt det er at man er næstekærlige overfor hinanden – især i denne tid med krig og terror rundt om i verden. Slut af med at udbringe en skål for dronning Margethe og for fred i Danmark. (Kan passende kobles sammen med andre tale-ideer, fx kan det være at man skal holde en tale om at have mobilen slukket eller om hvor glad man er for, at måtte være med som gæst.)
  • Gå på toilettet tre gange i løbet af middagen. For hver gang strækker du dig højlydt, før du går fra bordet uden at sige en lyd.
  • Overbevis din sidemand om, at det er usundt at drikke mælk, og at bananer kan øge risikoen for kraft.
  • Du skal udfordre mindst to andre fra selskabet, om at lægge arm.
  • En person skal højlydt sige “skål”, hver gang en person rejser sig fra bordet. (Kan evt. også være hver gang der er fyrværkeri, hvis det er juleaften, eller hver gang der bliver nævnt “jul”, hvis det er til julefrokosten)
  • Fortæl din sidemakker tre gange under middagen, at han/hun er enormt flot klædt, men at du ikke bryder dig om vedkommenes sko.
  • Fortæl din sidemakker at du aldrig har troet på månelandingen, og til din anden sidemand skal du forklare, at du er stensikker på at 9/11 var et inside-job
  • Skær din mad i bittesmå stykker, før du spiser det.
  • Spil en rolle: fx kan en person skulle spille negativ, og altid virke uinteresseret hvis en anden gæst fortæller en historier. Ligeledes kan man vende den om, og så skal man virke alt for entusiastisk, hvis en anden gæst fortæller en historie.

Det var en række forslag til opgaver, som du kan benytte dig af til jeres leg. Vi opdatere jævnligt denne liste med nye ideer.

Der er en anden ide, som kan gøre legen ekstra sjov, hvis man kan få det implementeret ordentligt i legen: Det er en vildt sjov ide, hvis man kan kæde opgaverne sammen, så de starter en kædereaktion af ting, som de andre gæster skal udføre. Lad mig uddybe lidt nærmere. Lad os sige at en gæst får opgaven: “Sig ordet: “Havetraktor”, hver gang at en person rejser sig fra bordet.”. Nu kan en anden gæst få opgaven: “Hver gang en person ved bordet siger “Havetraktor”, skal du rejse dig op og skåle med hele bordet.”. En tredje person kan få opgaven: “hver gang der bliver udråbt en skål, skal du rejse dig op, og hoppe tre gange på stedet uden at sige en lyd”. Således trigger denne opgave den 1. persons opgave, som vil skulle udbryde “Havetraktor” endnu engang, og sådan kan det fortsætte. Man kan selvfølgelig også undgå at komme ind i sådan en “lykke”, som ikke kan stoppes igen, men det er op til arrangøren.

Det var en masse sjove forslag til seddel under tallerknen!

HUSK:

På opfordring fra en læser, kommer vi lige her med en lille reminder til, hvordan man bør sammensætte de forskellige opgaver. Som sagt har arrangøren ret fri tøjler til, at sætte nogle sjove opgaver sammen. Man skal selvfølgelig altid have i baghovedet at legen skal være sjov og hyggelig for alle! Derfor bør man ikke lave opgaver, som er alt for grænseoverskridende for hinanden. Det er ikke sjovt, hvis en deltager ikke har lyst til at udføre netop sin opgave. Så det var blot en lille reminder!

Vi håber I får en masse sjov med legen! Og som altid, vil vi meget meget gerne høre fra jer angående feedback, ideer, tips eller jeres oplevelser med denne festlige leg.

Læs evt. mange flere sjove forslag i vores guide om sjov underholdning til fest.

Rate this post
%d bloggers like this: