Hjem Sjov Matematik Gåder – De sjove og svære

Matematik Gåder – De sjove og svære

af Ideertilfest
matematik gåder

Her kommer de sjove og svære matematik gåder. Jeg håber i den grad du er klar på noget hjernegymnastik for de her gåder kræver at man lige tænker sig om en ekstra gang. Jeg håber du er klar for allerede fra første gåde der kommer herunder kommer du til at tænke godt og grundigt for at finde det rigtige svar!

Mange af disse gåder er ikke blot matematiske gåder. Der er også mange logiske gåder imellem hvor man ikke nødvendigvis skal bruge matematik men derimod sin logiske sans.

Svarende finder du lige umiddelbart efter hver gåde, så hvis du selv vil finde frem til svaret så vil jeg anbefale at du scroller langsomt ned på siden så du ikke ved et uheld kommer til at se svaret.

Liste med matematik gåder

Hvem er jeg?
Jeg er din mors bros eneste svigerbror. Hvem er jeg?

Svar: Din far.

Sandt eller falsk?
Hvis jeg siger: alt hvad jeg fortæller dig er en løgn. Fortæller jeg dig så en løgn eller er det sandt?

Svar: Det er en løgn.

Far og søn
To fædre og to sønner går ind i en slikbutik og bruger hver 10 kr på slik. Da de kommer ud har de brugt 30 kroner alt i alt. Hvordan kan dette gå til?

Svar: Der er en farfar, en far og dennes søn. Det er 2 fædre og 2 sønner.

Hvor langt til muren?
Du står præcis 10 meter fra en stor mur. Du skal nu komme hen til muren. For hvert skridt du tager mod muren, halverer du afstanden mellem dig selv og muren. Hvor mange skridt skal du tage før du rører muren? 

Svar: Uendeligt mange skridt.

Kapløbet
Du er med i et kapløb. Det går godt for dig og du når at passere den deltager, der ligger på 2. pladsen. Hvilken placering har du nu?

Svar: 2. pladsen.

Søstrene
Der er to søstre. Disse to søstre har fødselsdag på præcis den samme dag, på præcis det samme tidspunkt. De har de samme forældre. Men dog er de ikke tvillinger. Hvordan kan det gå til?

Svar: Det er trillinger. Der er altså en tredje søster.

Kat og mus
Hvis 5 katte, kan fange 5 mus på fem minutter. Hvor lang tid tager det så en kat at fange én mus?

Svar: 5 minutter.

Regnestykket
Hvad er 4+4-4-4

Svar: 0

Det var alle matematik gåderne for nu!

Det var alle de mange matematik gåder for nu? Hvor mange var du i stand til at løse? Der er ingen tvivl om at nogle er bedre end andre til at løse denne for for gåder, men dermed ikke sagt at man ikke kan løse den selvom man føler at det kan være svært. Hvis man gerne vil kunne løse dem uden at se på svarene, så kan det måske hjælpe hvis man skriver alle de ting ned man kender om gåderne. I et af eksemplerne ovenover hvor det gælder om at finde ud af hvilken plads man ligger på når man placere ham eller hende, der ligger på 2. pladsen, så kan det være en god ide at tegne et kapløb med ægte deltagere. Hvis man gør det på denne måde så vil det være hurtigt for enhver at se præcist hvilken plads man i grunden vælger at lægge sig på – nemlig 2. pladsen og ikke 1. pladsen som jeg er sikker på at mange har tendens til at svar. Det virker frem for alt mest logisk.

Har du selv flere af disse typer gåder så vil jeg meget gerne høre fra dig! J længere vi kan få gjort denne liste jo sjovere bliver den at løse igennem og jo mere gymnastisk for hjernen får man. Hvis du ligger inde med en spændende gåde med matematik eller logik involveret for at løse den så er du meget velkommen til at bruge mailen herunder. Vi får ofte tilsendt gåder og det er ikke alle der er gode nok til at komme med på listen, men hvis du mener at du kender til en gåde, eller måske selv har opfundet en gåde, der bør komme med, så skal du ikke være bange for at skrive!

 

 

Rate this post
%d bloggers like this: