Hjem Festlige ideer Tour de Chambre – Den store guide

Tour de Chambre – Den store guide

af Ideertilfest
Tour de chambre

Skal I holde Tour de Chambre og mangler du ideer til at gøre din post så sjov som mulig? Frygt ej, for så er du i den grad kommet til det rette sted. Her i guiden finder du ideer, inspiration og meget mere til i forhold til tema til Tour de chambre, lege til tour de chambre etc. 

Tour de chambre Tema

Det første og det vigtigste man skal have styr på aller først er hvilket tema man skal pynte op med. Når man først har fundet ud af temaet kan man begynde at få styr på de lege, som skal laves. Jo mere man gør ud af sit tema og jo mere gennemført det bliver jo sjovere bliver det selvsagt også for gæsterne. De bedste poster til TOur de Chambre er dem, hvor man virkelig kan se, at der er gjort noget ekstraordinært ud af forberedelserne! Her kommer en række ideer til temaer, som eksempelvis kunne bruges:

 • Escape Room Tema. Dette er en sjov ide, som man kan benytte sig af. Som ved et klassisk escape room kan man her lave lege som man skal udføre eller gåder som man skal finde løsningen på før man kan komme ud af rummet. Hver en leg kan føre videre til den næste så det bliver en lang række af lege.
 • Cowboy Tema. Klæd dig ud i cowboy kostume, og lav eventuelt konkurrencer og lege hvor det gælder om at være hurtigst på aftrækkeren. Et spil Loopin Louie kan her passe fint ind!
 • Star Wars Tema. Går hele rummet mørkt og spil temaet fra Star Wars når gæsterne træder ind i rummet. Snak eventuelt som Yoda: “Velkommen til her i er. Spille mange sjove spil, vi skal“. 
 • Strandtema. Hav en badering klar til alle gæsterne når de kommer og gerne Hawaii skørter eller hawaii smykker til alle deltagerne. Man kan også lægge sand på gulvet eller klippe blå stykker papir ud og placer på gulvet som selvfølgelig symboliserer havet.
 • Univers tema. Mørklæg hele rummet og hæng forskellige planeter og stjerne ned fra loftet.
 • Regnvejr. Pynt her op med paraplyer der er slået ud og stil baljer med vand rundt om i rummet. Disse baljer kan eventuelt bruges senere til at lave nogle sjove selskabslege med som eksempelvis den klassiske leg hvor man skal tage et bid af et æble, hvor man kun må bruge munden.
 • 80er tema. Byd folk velkommen med sange fra Queen eller Michael Jackson. Lav eventuel en danse konkurrence hvor I skal kåre vinderen med de vildeste 80er moves (Se guide til 80er tema her)!
 • Hospitals tema. Dette er der meget frie tøjler ved og man kan gøre den så makaber eller sjov som muligt, hvis man fx lægger røde plamager som selvfølgelig forstiller blod rundt på gulvet. Man kan også få læge kostume på og hvis man kan skaffe det gamle klassiske spil, hvor man skal fiske ting op fra en patient uden at røre siderne (Ja, jeg aner desværre ikke hvad det hedder), så er det helt sikkert også en vinder!
 • Undervands tema. Lav hele rummet blåt og klip en masse sjove fisk ud som bliver hængt op i rummet. Læg sten i vinduerne og sæt planter op, der symboliserer tang.
 • Sports tema. Her kan man lave en masse sportsrelaterede selskabslege som stoledans og Limbo hvor der kommer sved på panden.
 • Nørd Tema. Alle får briller på, og nu skal der dystes i quizzer for at finde den største nørd, der samtidig kan kalde sig selv den klogeste i flokken. Køb gerne brillerne alt for store og lav eventuelt en konkurrence ud af at den første, der taber brillerne taber.
 • Baby tema. Alle er babyer! Du kan forberede legen ved at bede alle om at tage billederne af dem selv med som baby. 
 • STUM tema. OK, den her er faktisk sjovere end man lige skulle tro ved første øjekast. I stum temaet der må INGEN snakke. Det vil sige at ALT skal forgå ved at kommunikere på andre måder. Dette kan der kommer nogle rigtig sjove situationer ud af, og man bør selvfølgelig udnytte det i nogle af legene.
 • Crime Tema. Forbrydelses tema. Her kan man lave en crime scene og fortælle sine gæster, at der netop har fundet en forbrydelse sted. Nu skal I sammen finde frem til den rigtige forbryder. Du kan lægge spor ud, og du kan i forvejen aftale med en af gæsterne at det er ham eller hende, der er den egentlige forbryder. Sporene bør altså pege i retning af denne person.
  En anden god ide til dette tema er at lave din crime scene ved på bedste CSI og Rejseholdet maner at lave den hvide person, der ligger på gulvet. Altså optegn omridset af en person på gulvet med hvidt og synligt tape. Spil også gerne her det helt rette musik så I kommer i den rigtige detektiv stemning.
 • Superhelte tema. Her er alle en superhelt og skal hver vælge sine superkræfter. Dette kan komme til gavn i nogle af legene. Fx skal nogle have en kappe på, mens andre kan tage en maske på.
 • Film tema. Her kan du lægge den røde løber frem på gulvet som om at I skal til Oscar uddeling. Her kan du passende inkluderer en stor quiz om film.
 • Slik tema. Denne vil du helt sikkert blive populær for! Fyld rummet med slik, og lav lege hvor slik indgår! Slik kan også være præmierne som vinderne af de enkelte konkurrencer får!
 • Farve tema. Forstil dig hvis hele rummet er pyntet i én enkelt farve. Måske gul eller rød.
 • Mormor tema. Alt er gammeldags og du tager i mod gæsterne med krummet ryg og stok. alle får hver deres egen stok og nu skal I lave lege, som de gjorde det da vores bedsteforældre var børn. 

Pyha! Så burde der vist være nok at ideer til de mange forskellige temaer at tage fat på!

Tour de chambre lege og ideer

Når man først har valgt hvilket tema man skal lave, så skal man have fundet en selskabsleg eller to eller sågar tre som man kan lave med sine gæster. Der skal gerne være godt med tempo på legene og så bør de være i stand til at blive engageret i legen selvom man bliver delt op i hold.

Leg 1: Stoledans

Den klassiske stoledans leg. Denne kan være svær at lave på nogle værelser grundet pladsmangel hvis man har plads, så er det altid en sikker vinder. Man danser rundt om stole indtil musikken stopper. Når musikken stopper skal alle deltagerne sætte sig ned på en stol. Den deltager der ikke har nogen stol at sidde på er ude.

Leg 2: Tegn og gæt med pølser

Tegn og gæt kender vi alle, men lav en anderledes version hvor du udskifter blyanter med ægte pølser og ketchup. Nu skal man tegne genstandene med pølserne som bliver dyppet i Ketchup. Nu skal de andre deltagere gætter hvad der tegnes.

Leg 3: Limbo

Kræver nok ikke den store forklaring. Limbo dans er også altid sjovt og det giver alle sved på panden. Find den rette musik og hav et kosteskaft klar!

Leg 4: Mime

Mimelege er også altid et hit. Her skal en deltager trække en genstand eller måske en sætning, der skal mimes. Det kan være noget i stil med: “En snemand bliver bange for en edderkop!” eller noget andet ligeså skørtl

Leg 5: Nej legen

Ingen må sige ordet NEJ. Den her leg er sjov og anderledes. Du starter med at fortælle dine gæster at ingen må sige ordet nej så snart de træder indenfor. Du giver dem hver en elastik som de skal tage om håndleddet som armbånd. Hvis en deltager får en anden deltager til at sige nej skal deltageren give sit armbånd til denne. Den deltager der har flest armbånd til sidst har vundet.

Leg 6: Ballon dans

Den klassiske ballon dans leg. Du kender den helt sikkert godt: alle deltagere får bundet en snor med en ballon i rundt om foden. Nu skal man springe de andres balloner.

Leg 7: Margrethe skål

Denne leg gør sig især godt til en Tour de chambre. Her har du forberedt nogle kendte navne som står på små sedler. En deltager kommer op og skal nu trække sedler og derefter få jer andre til at gætte personen ved at forklare hvem personen er – dog uden at må nævne navnet. I næste runde må man ikke snakke men her skal personerne mimes. 

Selskabslege: Find den SJOVESTE selskabsleg her, plus 9 andre sjove festlege!

Rate this post
%d bloggers like this: