Hjem Festlige ideer 80’er fest

80’er fest

af Ideertilfest
80er tema

Med et 80er tema til sin fest går man aldrig helt galt i byen! Foruden at det for mange af gæsterne er et nostalgisk gensyn med tøjstil, musik mm. fra dengang man selv var ung, så er det for de yngre gæster en sjov mulighed for at rejse 30 år tilbage i tiden og opleve hvordan unge gav den gas før i tiden! 

80er fest ideer og lege

Når der er dømt 80er tema for aftenen så bør man især udnytte det til både musikken der spilles og nogle af de mange lege, der laves på aftenen. Her kommer et par af de sjove og gode ideer som man kan benytte sig af!

Bordame-legen: gæt en 80er kendis!

Først og fremmest kan det være sjovt at bryde isen med en sjov borddame leg hvor man på en sjov og anderledes måde får sat sine gæster der hvor de skal sidde. Hvis man vil vise at der er dømt 80er tema for fulde udblæsning fra første sekund så kan man bede gæsterne om at tage et billede med af deres største idol fra 80erne. Alle billederne bliver nu blandet sammen i en pose, og hver en gæst skal nu trække et billede fra posen. Skulle det ske at man trækker sit eget trækker man bare et nyt. Nu skal man finde den person, som man tror har taget denne 80er kendis med som sit store idol. Når man finder ejermanden bag billedet kan man sætte sig til bords sammen med denne person.

Ekstra ideer: Denne leg gør sig rigtig godt som beskrevet ovenover. Hvad der dog kan gøre legen ekstra sjov er, hvis man i stedet for kendisser tager et billede med af sig selv fra 80erne. Dette er af gode oversager ikke muligt for de yngre blandt gæsterne, men uanset hvad, så giver det helt sikkert masse grin og uden tvivl en masse pinlige øjeblikke, når ens kollegaer eller venner får lov at se en som man så ud tilbage i 80erne. Det er ikke altid et lige kønt syn skulle vi hilse at sige! 

Musik quiz fra 80erne

Noget af det, som især kendetegner de gode 80ere er selvfølgelig musikken. Derfor bør man selvfølgelig lave den store 80er musik quiz så alle gæsterne kan få lov at dyste i hvem der er bedst bevandret i 80er musikken. Der er et stort udvalg af sangere fra 80erne, så der er nok at tage fat på. Hvis man vælger at opdele deltagerne i hold er det lettere at holde styr på antal point gennem quizzen. 

Når man skal lave en musikquiz fra 80erne så kan man finde inspiration fra listen her over nogle af de mange hits fra 80erne. På listen finder man bl.a. hits fra sangere som Madonna, Michael Jackson, Prince, Whitney Houston, David Bowie og mange flere. Til selve quizzen kan man spørge ind til følgende:

 1. Hvornår er sangen udgivet?
 2. Hvad er første linie i sangen?
 3. Hvem har sunget sangen?
 4. Spil et lille klip fra sangen. Gæt titlen.

Dette er blot nogle af ideerne man kan bruge til 80er musikquizzen. 

Vil du lave den bedste musikquiz til festen? Så læs mere her!

Kåringer til 80er festen!

Jeres 80er fest bliver først en rigtig succes når I får alle engageret og i den helt rette 80er stemning. Det kan selvfølgelig gøres med den rigtige 80er musik, men det gøres i den grad også ved at få gæsterne til at klæde sig ud i det helt rette 80er kluns. Man kan derfor lave kåringer på aftenen over hvem der er klædt bedst ud. Man kan lave følgende kåringer:

 • Hvem er aftenens bedste 80er gæst?
 • Hvem har det bedste 80er garn?
 • Hvem har lavet aftenens bedste 80er dans?

 

 

GUIDE: Se den sjoveste selskabsleg her, og 10 andre af de bedste festlege!

Ekstra sjov til 80er tema festen

Herover har vi skrevet en masse sjove måder du kan få gode grin med på vejen til 80er festen. Det er værd at bide mærke i, at nogle af disse lege kræver lidt mere opsætning og en lille smule mere forberedelse end andre, så vær ude i så god tid som muligt når du skal have gang i 80er festen. I øvrigt vil mange helt sikkert udnytte festens tema til at få klædt sig ud på bedste 80er maner og her skal man sikkert ud i diverse fest butikker før man kan finde det rigtige at tage på. Hvis du vælger at holde 80er fest, så sørg derfor at være ude i så god tid som muligt!

Udsmykning og påklædning til 80er fest

Det kan selvfølgelig ikke vær en ordentlig 80er fest, hvis ikke man har den rigtige udklædning på! 

Der er forskellige dressodes for drengene og pigerne. Pigerne skal gerne komme udklædt i tøj der gerne er assymetrisk, i flash farver, med stort opsat krøllet hår og gerne lidt for store jeans. 

Mændene derimod kan komme i cowboy bukser, polo t-shirts, sejlersko, pullover bundet om halsen etc. Her er der også mange muligheder at vælge imellem!

Musik til 80er festen

Når der skal vælges musik til festen så kan følgende oversigt måske give noget inspiration.

 • ALLE de gode dansktop numre, Lis sørensen, Sanne Salomonsen, Richard Ragnvald, Tommie Seebach, Anne Linnet, TV2, Gnags etc.
 • Michael Jackson
 • David Bowie
 • Duran Duran
 • Madonna
 • Queen
Rate this post
%d bloggers like this: