Hjem Drinkopskrifter Dark and Stormy opskrift

Dark and Stormy opskrift

af Ideertilfest
dark and stormy

Find opskriften til Dark and Stormy lige her! Dark and Stormy er en populær drink på bare og cafeer over hele landet. Drinken kendes under flere forskellige navne og kaldes selvfølgelig for Dark and Stormy men kaldes også Dark n’ stormy eller blot Dark Stormy. Navnet er meget beskrivende for skønt at drinken er forholdsvis ny i landet, så har den allerede taget mange med storm! 

Ingredienser:

  • 10 cl Gingerbeer eller Ginger Ale
  • Isterninger
  • 1 Lime
  • 5 cl Mørk rom

Fremgangsmåden:

Fremgangsmåden for at mixe en Dark and stormy drink er simpel og forgår således her.

  • Fyld et glad op med isterningerne og hæld den mørke rom i glasset.
  • Tilsæt Ginger Beer.
  • Pres limen og bland saften i drinken.

Bonus tip:

Da drinken kan have en kraftig smag kan det være en god ide at forsøde smagen med lidt sukker. Her skal man prøve sig frem for at finde den rette mængde, og evt. kan man lave en sukkerkant på glasset, så det samtidig pynter på drinken.

Hvorfor er Dark and Stormy blevet populær?

Dark and stormy popularitet på ganske kort tid skyldes især at den selvfølgelig har en rundt, fyldig og dejlig smag! Men det er ganske givet også fordi at den er simpel at lave, og det betyder at selv den gæve amatør-bartender kan være med, når der skal laves drinks til aftenens festlige arrangement. Samtidig kræver den ikke mange ingredienser, som man kan læse ovenover, og det er denne kombination, der har gjort at Dark and Stormy hurtigt er blevet en klassiker på de danske drinkskort over hele landet!

Hvor stammer Dark and Stormy fra?

Dark and Stormy er en relativt gammel drink og den menes at stamme fra den engelske flåde for mere end et par hundrede år tilbage. Her gjorde holdbarheden på gingerbeer at man fortrak at drikke store mængder af denne væske istedet for vand. Måske gjorde alkohol mængden også udfaldet, men det lader vi stå hen i det uvisse… Men tilbage til historien: man fandt ud af at blandede man gingerbeer med rom og citron kunne man tilføje c-vitamin til det ellers grå og kedelige menukort som mange af sømændene var alt for vante til. Sidenhen er drinken blevet spredt til mange af verdens egne, men på trods heraf så er det først for nyligt at den har fundet sig til rette på drinkskort over Danmark. 

Rate this post
%d bloggers like this: