Hjem Børn Rundbold

Rundbold

af Ideertilfest
rundbold

Rundbold er den perfekte fritidsaktivitet til en fritime i folkeskolen eller til det festlige arrangement med mange børn!

De fleste af os har nok prøvet at spille det klassiske spil rundbold i folkeskolen, hvis man hr haft en vikar eller en fritime. Det er da også et sjovt spil, hvor alle deltagerne får rørt sig, og hvor konkurrencemennesket kommer til udtryk i de fleste!

Her kan du finde reglerne til spillet, så I kan komme ud og nyde sommervejret, mens I har det sjovt med et spil rundbold.

Rundbold regler:

Reglerne til rundbold er rimelig simple, og nedenfor kan du se et skema over opsætningen til en traditionel rundbold-runde. 

Hvad skal man bruge:

Et boldbat, en tennis bold og fem kegler.

Regler:

rundbold regler

Man skal begynde med at opdele alle deltagerne i to hold. Her kan man hurtigt benytte den gamle metode med at give børnene numre fra mellem 1 og 2. Alle 1erne går på det ene hold mens alle 2erne går på det andet hold. Nu vælges et yder – eller udehold og et inderhold. Udeholdet vælger samtidig en opgiver, som skal give bolden op for det modsatte hold. 

Man stiller banen op, som set på billedet. Man laver en stor firkant med fire kegler. Jo større man laver banen jo svære bliver det for inderholdet, men det plejer at fungere fint hvis man har en afstand mellem hver kegle på ca. 15 meter. Hvis man spiller spillet på en fodbold-bane burde dette ikke være noget problem, og et græsunderlag er altid at fortrække, når man spiller rundbold, da det ofte kan gå hurtigt for sig. 

Nu kan spillet begynde:

Nu kan spillet tage sin begyndelse. udeholdet fordeler sig ud på banen mellem keglerne og man må også gerne placere sig bag baglinjen af banen. 

Nu skal inderholdet skiftes til at slå til bolden, og prøve at slå den så langt væk som muligt. Opgiveren skal give bolden op, og deltageren fra inderholdet skal nu forsøge at slå bolden ud på banen. Man har 3 forsøg og hvis man glipper alle sine forsøg går man videre til keglen i højre hjørne.

Når man har slået bolden ud på banen har man mulighed for at bevæge sig mellem baserne mod urets retning. Det gælder for inderholdets deltagere om at nå hele vejen rundt om banen, og hvis man formår dette uden at blive “grebet ud” får man et point. Man må løbe mellem baserne så længe at bolden er “ude”, men ligeså snart at bolden er blevet returneret til opgiveren og denne står på sin base og råber “Stop” må deltagerne fra inderholdet ikke bevæge sig mere. Hvis man er i færd med at løbe mellem to baser, når bolden gribes er man blevet “grebet ud”. Når 3 deltagere fra holdet er blevet grebet ud skal holdene bytte plads således at inderholdet er udeholdet nu og omvendt. Hvis man bliver grebet ud er man ude af spillet indtil næste runde.

Hvis en bold bliver grebet af en spiller fra udeholdet inden at bolden rammer jorden er denne spiller automatisk blevet “grebet ud”.

 

 

Ekstra regler:

Hvis en spiller når at løbe hele vejen rundt om banen er sidste spiller, der blev grebet ud med i spillet igen.

Skæv bold: Hvis man skyder en bold ud over sidelinjen før den har ramt jorden er man ligeledes ude.

Husk

Tennisbold og bat (helst af træ)

Rate this post
%d bloggers like this: