Hjem Festlige ideer Fest skål

Fest skål

af Ideertilfest
fest skål

Til en hvilken som helst fest vil der bliver skålet til! Om det så er rød – eller hvidvin eller måske champagne der skåles i så er der nogle regler som man bør overholder når det kommer til fest skål! 

Hvornår må der skåles?

Der er nogle helt klare regler og retningslinjer for hvornår man bør skåle. Først og fremmest så er det vigtigt at få slået fast at man ikke drikker før værten har budt ordentligt velkommen og bedt alle om at skåle. Dernæst må der drikkes! 

Hvordan skåler man ordentligt

Der er nogle bestemte måder som man bør overholde når man skal skåle. Når der bliver råbt skål i lokalet så hæver man glasset op så det er lige over brystet. Nu kigger man på sin bordherre og borddame og får øjenkontakt med de resterende personer ved bordet. Herefter må man tage en slurk – med måde selvfølgelig. Slurken kan sluttes af med at tage endnu et kig rundt på de andre med et smil på læben.

TIP: Man bør altid have lidt at skåle med. Hvis dit glas næsten er ved at være tomt så lad resten blive i glasset uden at drikke det. Herefter kan du lade som om du tager en lille tår når de andre skåler. Der er ikke noget mere pinligt end at sidde tilbage med et glas der er helt tomt, og som man ikke kan skåle med!

 

Rate this post
%d bloggers like this: