Hjem Festlige ideer Festsange melodier

Festsange melodier

af Ideertilfest
festsange melodi

Hvis du skal skrive en festsang, så er det vigtigt, den er skrevet med afsæt i en god melodi. Der findes et væld af gode melodier, der kan bruges, hvis du skal skrive en sang til en fest. Det er dog ikke dem alle, der er lige nemme at skrive ud fra. Det er derfor vigtigt, at du sørger for at vælge din melodi med omhu, så du er sikret, at du kan skrive en god sang.

Det er dog ikke kun dét, der skal være i fokus, hvis du skal finde en god melodi til en sang. Det er mindst lige så vigtigt, at der er tale om en melodi, som de fleste kender til. Det er derfor, der er mange, der vælger at gøre brug af en melodi fra en børnesang. Vælger du en kendt melodi fra en børnesang, så er der også en god chance for, at flere kender den.

Er du i tvivl om, hvilken melodi, du skal gøre brug af, så er det vigtigt, at du ikke blot vælger en tilfældig i én. I stedet skal du vælge med omhu, så du er sikker på, at det er en god melodi at skrive ud fra, og at den er relativt kendt. Du kan herunder finde en række eksempler på gode melodier, du kan bruge til at skrive festsange til alskens fester ud fra.

Melodi 1: Se den lille kattekilling

En sød lille børnesang, de fleste kender til. Du vil med garanti også kunne nynne den, eller måske endda synge den. Det er derfor en god melodi at skrive ud fra, da den er relativt nem og genkendelig. Det er selvfølgelig også derfor, der er så mange, der vælger netop denne melodi, når de skriver festsange. Det kræver blot, at du kan rim en lille smule.

Melodi 2: Den lille frække Frederik

Dette er også en gammel klassiker, som de fleste kender til. Den er udbredt brugt som melodi til op til flere festsange, uanset om det er til en konfirmation, bryllup eller noget helt tredje. Står du selv over for at skulle skrive en sang, så er der også en god chance for, at det er en melodi, du kan bruge. Det er nemlig en simpel melodi, du kan skrive ud fra.

Melodi 3: I en kælder sort som kul

Her er der også tale om en melodi, der er ret udpræget som festsang. Der skal ikke være nogen tvivl om, at du også kan skrive en rigtig god sang ud fra denne melodi. Den er hyppigt brugt til blandt andet konfirmationer, men du kan dog også sagtens bruge melodien til andre festsange. Årsagen til dette er, at der er tale om en relativt simpel melodi.

Melodi 4: Højt fra træets grønne top

Nu er der med garanti mange, der tænker, at det er underligt at skulle skrive en festsang med afsæt i en julesang. Faktum er dog, at melodien til Højt fra træets grønne top er rigtig god. Der findes næsten ikke én eneste, der ikke kender denne sangs melodi. Det betyder, at det er et oplagt valg, hvis du gerne vil være helt sikker på, at andre kan synge med på den.

Melodi 5: Det er hammer hammer fedt

En klassiker fra den populære Jacob Haugaard. Det er en melodi, der aldrig går af mode og aldrig bliver gammel. Det er både en sang og en melodi, som langt de fleste kender til. I og med, at det er en sang og en melodi, du har haft et godt kendskab til i så mange år, så bør det naturligvis ikke være et problem for dig at skrive en godt festsang efter melodien.

Melodi 6: Jeg er en glad lille cowboy

Som navnet også antyder, så er der tale om en glad sang. Der er intet bedre end en glad sang og melodi, hvis den skal bruges til at skrive en festlig sang. At der er tale om en melodi, som langt de fleste kender til er også en klar fordel, da du kan være sikker på, at du har skrevet en sang, som du kan få de fleste til at synge med, så stemningen bygges op.

Vælg en festsang melodi, der passer til dig

Du kan finde et væld af kendte, danske melodier, som du kan bruge, hvis du skal skrive en god sang til en fest. Du skal dog ikke blot vælge en melodi, fordi du ved, den er kendt og det er én, som alle kan synge med på. Det er vigtigt, at du har fokus på at vælge en melodi, du både er komfortabel med at skrive ud fra, og som mange har et godt kendskab til.

Rate this post
%d bloggers like this: