Hjem Festlige ideer Festsange

Festsange

af Ideertilfest
festsange

Det er altid en god ide at inkludere en god festsang til den store fest, hvad end det til konfirmationen, fødselsdagen, brylluppet eller lignende. Nogle vælger at få en anden person til at skrive sin festsang, men ofte er det en god ide at sætte lidt tid af til at skrive sin egen festsang. På den måde kan man gøre den mere personlig og sjov og så er det selvfølgelig også helt gratis.

Her i artiklen har vi inkluderet et stort udvalg af sjove og nogen af de bedste festsange, som man kan benytte, når man skal skrive sin egen festsang. Man kan her finde melodier og eksempler på festsange som flittigt benyttes til fester over hele landet. Ikke alle melodier og sange vil indeholde sangteksterne, men i så fald vil der i de fleste tilfælde linkes til den fulde sangtekst for sangen. 

Find den helt rigtige festsang her

Der er et stort udvalg af forskellige festsange man kan vælge i mellem her i listen. Disse sange er for det meste sange, som de fleste kender, og de er derfor oplagte at vælge som melodien til sin egen festsang, da man kan forvente at de fleste af gæsterne kan synge med af deres lungers fulde kraft. De fleste af os har nok prøvet at være med til en fest, hvor man ikke kendte sangen, og det er altså ikke særlig sjovt at skulle sidde og lade som om, at man kan synge med de andre. Så et godt råd: vælg en sang, som alle kan synge med på!

 • I dag er det Oles fødselsdag
 • Hammer Hammer fedt
 • Hip hurra for bamsefar
 • Jeg ved en lærkerede
 • Fra Engeland til Skotland
 • Kære lille mormor
 • Ole har fødselsdag (med instrumenter)
 • Jeg er en glad lille cowboy
 • Hip Hurra det min fødselsdag – Tommy Seebach
 • Bamses Fødselsdagssang
 • Se den lille kattekilling
 • Jeg har min hest, jeg har min lasso
 • Den lille frække Frederik
 • I en kælder sort som kul
 • Det var en lørdag aften
 • Kald det kærlighed

Her er en masse forskellige sange som passer perfekt som skabelon over en hvilken som helst festsange. Når man har lagt sig fast på en sang, så er det vigtigt at man får et godt overblik over strukturen i sangen, for den skal man selvfølgelig modellere sin egen festsang over. 

Hvordan skrives en god festsang?

Hvis man beslutter selv at skrive festsangen, så er der altid et par gode råd man kan følge for at man får en så god og hyggelig sang som muligt. Mange oplever at når de først begynder at sætte sig godt til rette foran computeren eller med et stykke papir og en blyant foran sig så kan man hurtigt rende ind i en skriveblokade, hvor ideerne til sangen simpelthen ikke dukker op. Derfor er det en god ide at gribe festsangen an på en lidt mere struktureret måde hvor man først sætter sig ned og brainstormer over alle de ideer man kan komme i tanke om.

Vælg en festsang melodi

festsange melodierFør man overhovedet kommer så langt, så er det dog en god ide at have lagt sig fast på en melodi ovenover. Når man først har en melodi i baghovedet til at køre på repeat, så er det let at synge sig frem til nogle gode ideer, som vil lyde godt. Når man har lagt sig fast på melodien kan man gå i gang med at brainstorme.

Gør festsangen personlig

Når man går i gang med at brainstorme over hvad sangen skal indeholde så er det en god ide at tænke over arrangementstype først og fremmest. Er man med til et bryllup er det måske nogle andre temaer man tager op end hvad man er i gang med at skrive en sang til en konfirmation eller en fødselsdag og omvendt. Uanset hvad man har med at gøre, så er det altid en ekstra god ide at gøre festsangen personlig. Tænk her over nogle af de nedslående ting, som kan flettes ind på en naturlig måde i sangen:

 • Hvilke hobbyer har personen?
 • Har du nogle sjove eller pinlige historier at fortælle om personen?
 • Har personen et ansigtsudtryk som denne tit laver?
 • Har personen en bestemt ting, som personen godt kan lide at snakke om?
 • Har personen en bestemt livret?
 • Er der et land personen bedst kan lide at holde ferie i?
 • Har personen nogle sjove eller mærkelige vaner?
 • Har personen nogle sære personlighedstræk?
 • Er der nogle bestemte film som personen ofte ser?

festsangTag udgangspunkt i disse punkter når man skal sidde og brainstorme og for hver lille eller stor ide der popper frem skriver man den ned på papiret. Når man har fået skriblet en masse gode ideer ned på papiret er det tid til at man kan bevæge sig videre til næste punkt, men før man gør dette er det en god ide at dobbelttjekke at man ikke har glemt noget. Så tag gerne et kig på listen ovenover igen. Det er en træls følelse at sidde til festen og pludselig komme i tanke om, at man har glemt at få en helt essentiel ting med i festsangen som bare beskriver festens hovedperson bedre end noget andet. 

Tag den tid det tager

Det kan være svært at sætte sig ned og skrive en god festsang i et hug. Derfor er det altid en god ide at splitte opgaven op i flere bider, så man fx vælger en weekend hvor man kan få den skrevet i. Når man først har fået skrevet en masse gode ideer ned, så skal man selvfølgelig til at skrive selve sangen, og her vil man i sandhed blive glad for at man nu har en masse stikord til at hjælpe med kreativiteten hvis man lige pludselig føler at man går i stå. I sådanne tilfælde skal man blot tage et enkelt kig eller to på papiret og så er man kørende igen.Sjov festsang

En god festsang til konfirmationen

Hvis du skal lave en festsang til konfirmationen så er det som med de andre begivenheder en god ide at være ude i god tid. Til konfirmationen er det ekstra vigtigt at man gør sangen så personligt som muligt, da det her er konfirmandens store dag, og som konfirmand slipper man ikke for at det måske kan gå hen og blive lidt pinligt, så her er det ekstra vigtigt at man finder nogle sjove og måske lige pinlige historier eller personlighedstræk hos konfirmanden som man kan skrive om i sangteksten. 

Find en romantisk bryllupssang

Hvis man gerne vil gøre brylluppet romantisk så kan det også hjælpe at finde den rette bryllupssang som passer bedst ind til selskabet. Der er mange forskellige bryllupssange at vælge i mellem, og her kan man også sagtens tage udgangspunkt i mange af de festsange som man kan finde i listen herover. Husk på at det altid kan være en god ide at booke festmusik i form af en sanger, der synge den bryllupssang man vælger.

LÆS: Find romantiske bryllupssange

En god festsang til fødselsdagen

Mange af overstående festsange passer perfekt til fødselsdagen. Her kan man passende tage udgangspunkt i en sang som Ole har fødselsdag fx og skrive sin egen udgave af sangen til stor morskab for alle de andre gæster. Det er altid let at få flettet en masse sjove informationer ind omkring fødselaren og det plejer altid at give et par gode grin under sangen, hvis man kan få skrevet en sjov lille ting eller to der beskriver hvordan fødselaren er som person. Det kan også være man vælger at beskrive udseendet, hvis fødselaren eksempelvis er utrolig høj eller lidt lav, kan eventuelt skrive om dette.

Læs meget mere om at skrive en god fødselsdagssang i vores artikel her.

En gratis og sjov festsang sætter gang i festen 

Det var alt om festsange for nu. Jeg håber at du har kunne bruge denne efterhånden lange artikel og har fået ideer til et par festsange melodier som du kunne bruge. En festsang behøver ikke at koste penge for at den bliver god. Udnyt derimod at du selv ved en masse om festens hovedperson og lav hellere en gratis festsang, så du kan få mest muligt ud af den, og i øvrigt give den bedste oplevelse til fødselaren, konfirmanden eller brudeparret. Man skal aldrig gå på kompromis med en god festsang, og hvis man ikke komme ud i god nok tid og begynder at få den skrevet kan det være man ender op med at have en festsang der lyder som dette:

Jovist, det er selvfølgelig også en gammel klassiker, men det er nok ikke ligefrem det, som der sætter mest gang i festen. Og hvis den skulle blive husket så er det nok ikke for indholdet men tværtimod for mangel på samme og for en ikke så klingende melodi. Hvad du i sidste ende vælger at gøre er selvfølgelig på til dig selv, men man skal bare huske på at jo flere kræfter og jo flere timer man bruger på at få skrevet en god melodi jo bedre vil den i sidste ende ende op med at blive. 

 

Rate this post
%d bloggers like this: