Hjem Festlige ideer Klassefest

Klassefest

af Ideertilfest
klassefest

Står I og skal afholde klassefest for den gamle folkeskole eller gymnasieklasse? Så kan I her finde ideer til hyggelige og sjove indslag, der passer perfekt til klassefesten!

 Når man skal afholde en klassefest for enten sin gamle folkeskoleklasse eller gymnasieklasse så er det altid en god ide at inkludere en række lege eller indslag, hvor gæsterne får mulighed for blive mindet om spøjse oplevelser man har haft sammen eller hvilke typer, der gik i klassen.

Start med en Ice-breaker leg til klassefesten!

Som regel vil mange af gæsterne ikke have set hinanden i lang tid, måske ikke siden I selv gik ud af folkeskolen tilbage i 9. klasse. Derfor er det altid en god ide at begynde med en lille ice-breaker leg, så gæsterne hurtigt får en masse at snakke om. Til dette formål kan man evt. lave en borddame leg, hvor gæsterne bliver sat sammen i par, så de kan sætte sig i disse ved bordene. En god ide til en sjov borddame leg er, at få alle gæsterne til at skrive en hemmelighed om dem selv på forhånd. Det kan blot være en lille uskyldig hemmelighed, som nedskrives på et stykke papir. Nu blandes alle disse stykker papir sammen og nu skal hver en gæst trække en hemmelighed, hvorefter man skal finde personen, der har nedskrevet denne hemmelighed. Når man finder den rigtige person bliver dette nu ens bordherre – eller dame, som man kan sætte sig til bords med. 

Alternativt kan man lave en variation af borddame legen ved at bede alle gæsterne om, at medbringe et baby-billede af dem selv. Legen fungerer på samme måde, men i stedet for at man nu skal gætte en hemmelighed, skal man gætte et baby-billede. 

 

Vil du have mange flere forslag på selskabslege du kan bruge til klassefesten? Så kig i vores store guide her!

Lav en quiz med de gamle klassekammeraterne!

Eftersom det netop er så mange år siden at de fleste har set hinanden sidst, så er det altid sjovt at lave en række lege, hvor man bliver mindet om nogle af de sjove ting, der er sket gennem ens skoletid. Derfor kan man lave en quiz i Tip en 13er stil, hvor man spørger ind til specifikke hændelser, som skete igennem skoletiden. Det kan eksempelvis være: “Hvem var det i 3. klasse, som hældte mælk ud over vores vikar?” eller “Hvem var det i 8. klasse, der blev så sur over sin karakter i matematik at han smadrede et vindue?”. Nu gælder det selvfølgelig for gæsterne om at gætte hvilken person, der spørges ind til.  

 

Rate this post
%d bloggers like this: