Hjem Festlige ideer Margretheskål legen

Margretheskål legen

af Ideertilfest

Margretheskåls legen er en velkendt og et ofte benyttet festligt indslag til alle salgs arrangementer. Det fungerer rigtig godt som en sjovt og hyggelig leg, hvor alle får grint igennem – og alle får lov at være med. Det er altid en oplagt leg, da den passer godt ind i alle selskaber uanset størrelse, og hvorvidt alle kender hinanden eller ej. Såfremt man er i et selskab, hvor folk ikke har mødt hinanden før er den også oplagt at bruge til at få brudt isen på en hyggelig og rigtig sjov måde. Vi har ofte brugt legen med stor succes, og det er især en leg, der passer godt ind til julefrokosten eller måske til nytårsaften festen.
Legen går i alt sin enkelthed ud på at gætte kendte personer, men for hver af de tre runder skifter reglerne! Læs med her, og hør hvordan I kan spille Margretheskåls legen til jeres fest!

Hvordan?

I skal bruge en stor skål (hvis ikke I allerede havde gættet det!;)), og en masse små lapper papir. Der skal være tre lapper papir for hver deltager. Nu skal hver deltage skrive navnet på en kendt person på hver lap papir. Det skal være en person som alle kender, og personerne må derfor gerne være en kendis (levende eller død), fiktiv person eller en person som alle i selskabet kender (evt. en af gæsterne til selskabet). Alle sedlerne lægges nu i skålen. Nu er I parat til at begynde legen.

Reglerne til spillet

Deltagerne deles nu ind i to hold. Nu vælges en deltager fra hold 1. Denne får nu 1 minutter til at beskrive så mange personer fra skålen som muligt. Man må selvfølgelig ikke bruge selve navnet. Når deltagerens hold har gættet personen, må deltageren trække et nyt navn. Når det ene minut er gået udvælges en deltager fra hold 2 nu, og herefter følges samme procedure. Hver gruppe får det antal point, som er gættet rigtigt. Nu er det hold 1 igen, og næste deltager skal nu op og trække personer. Dette fortsættes indtil alle navnene i skålen er gættet.

Nu starter runde 2. De SAMME lapper papir med personerne lægges nu tilbage i skålen igen. I denne runde må deltagerne ikke forklare noget om personen, men de må derimod kun sige ét enkelt ord (eller for at gøre det en anelse nemmere måske: en sætning) om personen, der trækkes. Holdet skal nu ud fra dette ord eller sætning gætte personen. Pånær denne regel kører man runden ligesom i runde 1. Man skifter til at sende en deltager op fra hvert hold, og nu skal holdet gætte så mange personer som muligt på 2 minutter.

Herefter går man videre med runde 3. I denne runde må deltagerne ikke sige noget, men man skal derimod mime den person, man har trukket.

Når disse tre runder er kørt igennem, finder man ud af, hvilket hold, der har scoret flest point. Dette hold er vinderen og har håneretten over det andet hold resten af aftenen! Det er margretheskål legen. Vi håber I får en masse sjov med den.

 

Kunne du tænke dig at få en masse andre ideer på super sjove selskabslege, der passer perfekt ind til festen? Læs evt. vores store guides om underholdning til fødselsdag, eller sjove selskabslege for voksne, eller underholdning til julefrokosten.

Rate this post
%d bloggers like this: