Hjem Festlige ideer Ølbowling

Ølbowling

af Ideertilfest
ølbowling

Ølbowling er et af de klassiske drukspil eller druklege, som unægteligt vil være at finde til mange fester, når sommeren begynder at nærme sig. Det er populært af en god grund, for man bliver hurtigt fuld af druklegen og så er det altid sjovt at være med i og samtidig også at følge med i som tilskuer. Hvis du vil have de “officielle” regler til ølbowling, så læs med i guiden om ølbowling her! Husk i øvrigt at se vores KÆMPE drukspil guide for mere inspiration.

Regler til ølbowling

Reglerne til ølbowling er relativt simple – hvilket jo nok også er en af de primære grunde til at de bliver spillet så ofte til fester over hele landet.

I skal bruge:

  • 5 personer (1 dommer, og 2 deltagere på hvert hold)
  • 2 tommer ølflasker eller dåse
  • 5 havestole eller tomme ølkasser
  • En bold (en slidt fodbold er altid god at bruge)

Før at spillet kan begynde skal man have sat banen korrekt op: stil to stole i den ene ende af banen med 2 meters mellemrum ca, og placer en af de tomme ølflasker i mellem stolene. Nu stillet præcis samme opstilling op i den modsatte ende af banen (det skal gerne være mindst 10 meter mellem de to stolepar – jo længere afstand der er mellem, jo svære bliver spillet). Ved siden af banen sidder dommeren, der kan have overblik over hele banen. Nu kan spillet tage din begyndelse.

Dommeren vælger hvilket hold, der skal begynde. En af deltagerne fra det startende hold tager bolden. Nu skal denne deltager med underhånd kaste bolden mod det andet holds ølflaske. Hvis bolden rammer score holdet et point, og modstanderne skal nu dele en øl sammen (denne regel kan modereres fra spil til spil, for hvis man for hvert point skal deles om at bunde en øl, kan man meget hurtigt få drukket en masse alkohol!). Man spiller indtil et hold har scoret fem point, eller et andet antal point, som man ligger sig fast på inden at spillet kan begynde. Der er et par regler som et skud med bolden skal overholde:

  • Som sagt skal bolden kastes med underhånd (deraf at “bowling” kommer ind i navnet)
  • Bolden skal ramme ens egen banehalvdel før den fortsætter mod modstanderens ølflaske

Når et hold har skudt mod modstanderne er det selvfølgelig det andet holds tur til at skyde. Dommeren sidder som sagt ude på sidelinjen og kan i tilfælde af at der sker fejl eller en spiller måske bevidst bryder en regel give strafslurke til et af holdene. 

Vil I læse om mange flere sjove drukspil til festen? Så læs vores KÆMPE guide om drukspil til festen.

Hvor er ølbowling fra?

Ølbowling er blevet spillet flittigt som drukspil i Danmark i mange år efterhånden, og der er ikke en klar oprindelse for, hvor at ølbowling stammer fra. Det bliver spillet over hele landet, og selvom der er variationer i, hvordan nogle af reglerne skal forholde sig, så er der ikke meget forskel i grundpræmissen i spillet, nemlig at man er opdelt i to hold, med en dommer på sidelinjen, og en øldåse eller ølflaske mellem sig. Underhåndskastet er vigtigt da det er her hvor at ølbowling har fået sit navn fra, så det gælder for stort set alle varianter af ølbowling af det kun er underhåndskast, som er tilladt i spillet. Hvor meget magt dommeren har, kan dog variere meget fra hvilke regler man spiller med, og sommetider kaldes dommeren også for “gud”, da denne stort set kan bedømme og bestemme alle reglerne til spillet, og desuden bestemme hvor mange strafslurke, der skal drikkes for en given overtrædelse i spillet.