Hjem Firmafest Pakkeleg – de officielle regler

Pakkeleg – de officielle regler

af Ideertilfest
pakkeleg

Står man og skal holde julefrokost for familie eller vennerne kan man ikke komme uden om den årlige pakkeleg. Titlen på denne post er nok en smule misvisende, for selvfølgelig findes der ikke officielle regler til pakkeleg. Der er et hav af forskellige regler alt efter hvor i landet man kommer fra. Her har vi dog forsøgt at samle nogle af de regler, der er mest benyttet.

Den simple version
I den simple pakkeleg version samles alle pakkerne på midten af bordet. Man bruger en eller to terninger (afhængigt af antallet af deltagere. Med plus 10 deltagere kan det være en fordel at bruge to terninger). Man skiftes til at slå med terningen. Når man slår en sekser må man tage en pakke fra midten af bordet. I denne første runde må man IKKE tage pakker fra hinanden.

Når alle pakker er taget kan man sætte et ur til, som kører på ubestemt tid mellem 15-30 minutter ca. Nu kan man fortsætte med samme regler, således at man ved en 6er må tage en pakke fra en anden deltager. Når uret ringer stopper legen og man må beholde de gaver, man har fået.

 

Den udvidet version

Som sagt er der et hav af forskellige versioner af pakkeleg, og her er en udvidet version af den simple udgave. Vi har forhørt os hos venner, familie og kollegaer rundt over hele landet, og følgende regler er opsummeringen på de regler vi oftest har hørt.

Lad legen begynde som præcis på samme måde som i den simple udgave. Ved en sekser må man tage en pakke fra midten af bordet. Man slår indtil alle pakker er væk fra bunken i midten. Nu sættes et stopur på ubestemt tid mellem 15-30 minutter. Nu tilføjes en række regler.

  • Ved en 6er må man tage en gave
  • Ved en 3er skal man give en pakke væk til sin venstre sidemand.
  • Ved en 1er skal man bytte plads med sin højre sidemand.

Dette kan uden tvivl gøre spillet en hel del mere hektisk, og det kan især blive sjovt når man tror man har fået samlet en stor bunke pakker, og pludselig skal bytte plads med en anden!

Hvis I vil få ideer og inspiration til andre sjove lege man kan lave til julefrokosten, så læs vores store guide om underholdning til julefrokosten!

Rate this post
%d bloggers like this: