Hjem Uncategorized Polterabend lege

Polterabend lege

af Ideertilfest
polterabend lege

Polterabend lege – 5 lege

Hvordan gør man en standard polterabend til en polterabend ud over det sædvanlige? Svaret er ganske enkelt – nemlig en polterabend leg. Et sjovt festleg formår nemlig først og fremmest at samle alle deltagerne sammen til et godt grin, der oven i købet vil løse op for deres hæmninger. Resultatet bliver således en langt sjovere polterabend, der bestemt ikke vil gå i glemmebogen lige foreløbigt. Se bare disse fem lege, der stensikkert vil gøre din polterabend til en episk affære.  

Tryllestaven

Denne leg henvender sig nok mest til herrerne. Præmissen her er ganske enkel. Brudgommen er en troldmand, der er på udkig efter visdom. Legen går så ud på at indsamle så meget visdom som overhovedet muligt. Hernæst inddeles deltagerne i to hold, der så skal dyste om at få den længste tryllestav, der netop repræsenterer visdom. En tryllestav er i denne forbindelse sammensat af øldåser, der tapes sammen til en tryllestav. Og ja, du gættede rigtigt; jo flere øldåser du kan tømme, jo længere en tryllestav. Som det nok fremgår, så går denne polterabend leg hovedsageligt ud på at få noget alkohol indenbords. Hvis du nu skulle være på udkig efter en lidt mere rolig polterabend, så vil de følgende forslag nok mere være din kop te.

Gave gætteleg

Her er så en leg til kvinderne. Når der afholdes polterabend, så vil der typisk være en hel del gæster der ikke kender hinanden. Selv hvis man starter med at lave et navneopkald, så er der bedre måder at få lært hinanden at kende på. Denne lille leg vil derfor være en god mulighed for at alle lærer hinanden lidt bedre at kende. Legen gå i al sin enkelthed ud på, at samtlige deltagere tager en lille gave med til den vordende brud. Denne gave skal først og fremmest være personlig, og på en eller anden måde sige noget om det forhold gavegiveren har til bruden. Det kan være hvad som helst; måske noget, der siger noget om hvordan i først mødte hinanden eller måske en milepæl i jeres forhold til hinanden. Bruden skal nu gætte hvem de forskellige gaver er fra, og dernæst fortælle de andre nysgerrige deltagere historien bag gaven,

Forbudte ord

Her er en anden sjov leg til enhver polterabend, der går ud på at lave en liste over ord, der ikke må siges under polterabenden – hverken af bruden eller deltagerne. Hvis man så alligevel kommer til at sige et af disse forbudte ord, så skal der så uddeles en straf, såsom en vanskelig udfordring eller måske blot at tømme en øl. Sørg for at der er tale om fuldstændigt almindelige ord, idet det jo ikke skal være alt for nemt. En alternativ udgave af denne leg kunne også være ikke at nævne hinandens navne. Det er vanskeligere end du lige tror. I skal blot sørge for, at de forskellige straffe ikke er for hårde, og passer til brudens temperament. Denne leg er lige velegnet til både mænd og kvinder.

Mystery Room

De populære Mystery Rooms (også kaldet Escape Rooms)kunne også være en anden god aktivitet, der kan gøre en polterabend til en helt særlig oplevelse for alle. Hvis du ikke ved hvad et Mystery Room er, så er det ganske enkelt. Et Mystery Room går i bund og grund ud på, at man låses ind i et bestemt rum, der oftest vil være tema baseret; og dernæst går det så ud på at løse en række gåder for at kunne slippe ud af rummet. Der kan f.eks. være tale om et Sherlock Holmes mysterie eller måske et Agatha Christie mordmysterie. Et Mystery Room er først og fremmest en holdindsats, hvilket virkelig gør denne leg til en perfekt polterabend aktivitet for begge køn.

Mysterieløb

Sidst men ikke mindst kan i organisere et mysterieløb til jeres polterabend. Et mysterieløb går i store træk ud på, at bruden skal løse et mysterium eller gåde via en række forskellige ledetråde, der befinder sig forskellige steder i byen. Pointen er nu, at bruden først og fremmest skal løse de forskellige gåder, inden hun får lov til at bevæge sig videre til den næste. Placer f.eks. en af ledetrådene i en skønhedssalon, hvor bruden kan få sig en god ansigtsbehandling eller lignende. Denne kan så efterfølges af et glas vin i en hyggelig vinstue, der så efterfølges med lidt lækker sushi et lækkert sted. Afslut hele mysterieløbet med en hyggelig picnic i den lokale park.

En polterabend er en særlig begivenhed for alle involverede parter. Det er først og fremmest en afsked med bruden eller brudgommens liv som single, men det er derudover også en måde at fejre ens snarlige ægteskab med alle ens bedste venner samt familie. Sørg derfor for at i gør det til en uforglemmelig affære, og forhåbentlig kan disse polterabend lege være med til at hæve den til det næste niveau. 

Rate this post
%d bloggers like this: