Hjem Festlige ideer Samarbejdslege – 3 sjove lege

Samarbejdslege – 3 sjove lege

af Ideertilfest

Samarbejdslege er altid sjove lege, hvis man skal have lidt gang i festen, hvad end man sidder til julefrokosten, firmafesten eller måske en familiefest. Her har vi samlet en række lege, hvor man bliver nødt til at samarbejde. Det er altid super sjovt at se sine meddeltagere på lidt slap line, og det kommer man til i nogle af disse sjove og skøre lege.

Forslag 1: Dine hænder, mine øjne

Den er er rigtig sjov, og den får altid nogle gode reaktioner fra de andre deltagere. Legen er simpel, og alle deltagere skal deles ud i hold af to deltagere. Nu skal en deltager sætte sig bag den anden deltager. Den bagerste deltager skal nu have bind for øjnene, og nu skal denne stikke sine arme ud under armhulerne på den forreste deltager. Den forreste deltager skal lade sine arme falde slapt ned langs siden. Nu er ideen, at der skal udføres en række opgaver af hvert hold, og det er nu den forreste deltager, der skal guide den bagerste deltagers arme. Forestil jer scenariet for jer: det kommer med andre ord til at se utrolig sjovt ud.

Det er nu frit for, hvilke opgaver, man kan lave. Her har vi lige hurtigt et par ideer, som I kan gøre brug af.

  • Hvert hold skal smøre en leverpostegsmad. Det hold, der smører den pæneste mad har vundet.
  • Pak en gave ind i gavepapir og med gavebind omkring. Som ved tidligere opgave kan en jury udvælge den pæneste gave, eller måske den gave, der er pakket mest opfindsomt ind.
  • Skræl frugter! Stil en balje med frugter foran hvert hold, og nu gælder det for hvert hold om at skralde så mange frugter på så kortest tid som muligt. Man kan evt. gøre legen en smule svære, ved at lægge “forbudte” frugter ned i baljen, som ikke må skrælles. Nu skal den forreste deltager guide den bagerste deltager hen til de rigtige frugter, som skal skrælles.
  • Tegn et dyr eller et kendt landmærke. Denne opgave siger lidt sig selv, men her skal den bagerste tegne en tegning, mens den forreste guider igennem.
  • Drik så mange glas (eller bund en øl) vand som muligt. Stil en række glas vand foran hvert hold. Nu skal der bundes så mange glas vand som muligt. Man kan med fordel benytte sig af øl, hvis man sidder til en fest, og mangler et godt drukspil.

 

Forslag 2: Gæt og grimmasser for to personer

Dette er den klassiske gæt og grimmasser leg, men for to personer af gangen. Der sendes altså to personer op fra hvert hold af gangen. De trækker nu et kort, hvorpå der står et scenarie, som holdet nu skal gætte. Ingen af de to personer må selvfølgelig sige noget under legen. Sæt uret igang – nu har de to personer, 2 minutter til at udføre opgaven.

Der kunne fx stå på kortet:

 • En hund går en tur med en mand
 • Frihedsgudinden bliver angrebet af aliens
 • En kat er i kamp med en blæksprutte.

Forslag 3: Agurk mellem benene stafetten

Denne stafet er rigtig sjovt, og her er det vigtigt at alle deltagere holder tungen lige i munden. Det er en almindelig stafet, hvor man en af gangen skal nå ned om fx en kegle, hvorefter man skal løbe tilbage og klappe den næste deltager i hånden, som nu fortager samme tur. Det lille twist er dog, man skal løbe med en agurk mellem benene. Det lyder umiddelbart nemt, men det kan altså være temmeligt svært skulle vi hilse og sige. Samarbejdet opstår her, når man skal passere agurken til den næste deltager. Man må ikke bruge hænderne, så man bliver istedet nødt til at være opfindsom.

 

Det var et par samarbejdslege, som vi håber I kan få glæde af! Vi har afprøvet dem alle sammen, og skulle hilse at sige, at de fungerer perfekt til næsten et hvilket som helst selskab. Hvis du kunne tænke dig at læse om flere sjove selskabslege, så læs vores guide om selskabslege lige her.

 

Rate this post
%d bloggers like this: