Hjem Festlige ideer Sjove indslag til julefrokost

Sjove indslag til julefrokost

af Ideertilfest

Det er altid vigtigt at underholdningsværdien til julefrokosten er i top. Gæsterne må aldrig kede sig, og der bør altid være små sjove tiltag, som holder underholdningsværdien i top, og gør at I får en julefrokost, der vil blive snakket om lang tid frem. En anden grund til at julefrokost indslag fungerer så utroligt godt er, at de altid fungerer godt som en icebreaker: som arrangør vil du altid gerne have at samtalerne flyder frit ved bordene, og det kan de især gøre, hvis gæsterne forinden har konkurreret internt på hold i forskellige lege fx.

Heldigvis er der en masse masse forskellige og sjove ideer, som man kan gøre brug af til julefrokosten. Vi vil i dette indlæg prøve at gå i dybden med nogle af disse ideer. Der vil være bud på indslag som små lege, borddame lege og en masse andet. Desuden kan vi altid anbefale at hyre underholdning ude fra: INTET stikker den stemning som eksempelvis en tryllekunstner kan skabe til julefrokosten. Men nok om det! Her er vores ideer til julefrokosten (Vi vil iøvrigt regelmæssigt opdatere denne artikel med nye ideer og tiltag, så den hele tiden indeholder de nyeste og sjoveste lege og ideer!)

Julefrokost lege

Her vil vi gennemgå nogle af de sjove julefrokostlege, som I kan foretage jer. Vi vil først gennemgå nogle sjove borddame lege, som vil fungere godt til at få gæsterne sat ved deres respektive borde.

Borddame lege

Hvordan får man gæsterne sat ved deres borde på en sjov måde?
Læs med her

  • Baby billeder: Skaf babybilleder af alle mandlige gæster. Når gæsterne ankommer trækker alle kvinderne et baby billede. Det gælder nu for dem at finde den mandlige gæst, som er på billedet. Når man finder sit match sætter dette par sig ved siden af hinanden.
  • Pusle spil: Den her leg er sjov, og kan virkelig skabe forvirring blandt publikum! Lav små puslespil, som indeholder det antal brikker som skal sidde ved hvert bord. (Puslespillene kan laves af A4 ark, som er blevet printet et billede på). Når gæsterne ankommer får de hver en puslespils brik. Nu skal man få lavet puslespillet, og når man finder alle gæsterne med de resterende brikker, sætter disse sig ved samme bord.
  • Fortæl en hemmelighed: Alle gæsterne sender forinden festen en hemmelighed om dem selv til arrangøren.  Eksempler kan være: “Jeg sover med lyset tændt”, “Jeg kører aldrig med sikkerhedssele”, “jeg græder altid til Titanic” osv. Få dem til at skriv en sjov og sandfærdig hemmelighed omkring dem selv. Når gæsterne ankommer til gæsten trækker de nu et papir, hvor en hemmelighed står skrevet. Nu skal man finde den rigtige ejermand til denne hemmelighed. Når man finder ejeren sætter man sig ved samme bord.

Andre lege

Her er en række andre lege som man kan benytte til at få stemningen op i højeste gear. Disse lege kan bruges til alle målgrupper, og vil være sjove for alle! Og dette er da også en vigtig ingrediens når man vælger julefrokostlegene: sørg for at alle har det sjovt på tværs af alder og kultur (og måske sprog, hvis der er udenlandske ansatte i firmaet.).

  • Konkurrencer: En simpel konkurrence, hvor man kan koble hjernen helt fra og bare nyde de andres selskab er altid en god ide: ideer kan bl.a. være Stoledans, Ballondans, balancere en kartoffel på skeen osv.
  • Pakkeleg: Ok den her siger nok sig selv, men en pakkeleg er selvfølgelig altid det perfekte indslag til julefrokosten. Alle gæster har en lille gave med til 20-30 kroner. Brug en eller to terninger som går på runde mellem gæsterne. Slår man en 6er må man tage en gave. Legen kan evt. gøres sjovere ved, at alle gæster har en god og en dårlig gave med. Der kan komme nogle rigtig sjove hade-gave påfund frem, og det er altid hylende skægt når gaverne endelig skal åbnes.
  • Gæt en sang legen: Inddel gæsterne i hold, evt. blot som de sidder ved bordene. Nu spilles et udsnit af en sang, på måske 10-20 sekunder, og det første bord, der gætter sangen får et point.
  • Du må ikke sige “ja”: Den her leg får altid nogle utrolig sjove reaktioner fra gæsterne. Legen er meget simpel: man må ikke sige “ja” (kan fx laves i den første time eller to af julefrokosten). Julefrokosten kører sin gang, men ingen gæster må sige ordet “ja”. Hvis man kommer til at sige ordet alligevel (og det kommer man til at gøre ofte!!), så kan der ske en straf. Fx kan det koste en snaps, eller man skal ud og lave en armbøjning på gulvet eller rejse sig op i 2 minutter (det ser rigtig sjovt ud hvis man er mange gæster og folk rundt om i selskabet hele tiden rejser sig op)
  • Stafet. Det er altid sjovt at få gang i konkurrence stemningen. Med et par sjove stafetter, der kan man få alle med på en rigtig sjov og spændende måde. Der er mange måde at alle stafetter på, og man kan inkludere så mange som man har lyst til

Har du et forslag?

Ideertilfest.dk er ALTID på udkig efter nye og sjove lege til både julefrokosten, men også alle andre typer af fester. Derfor vil vi utrolig gerne høre fra dig, hvis du har en sjov ide til en leg eller indslag som vi kan bruge på siden. Vi glæder os meget til at høre fra jer! Benyt kommentarsektionen herunder.

Mangler du flere forslag til sjove indslag og selskabslege?

Så tag et kig på vores KÆMPE guide om underholdning til julefrokost eller vores guide om sjove selskabslege til voksne.

Rate this post
%d bloggers like this: