Hjem Festlige ideer Sjove taler til fest

Sjove taler til fest

af Ideertilfest
sjove taler

Hvis I skal holde en fødselsdag eller en konfirmation vil der unægteligt være mange taler. Står du og mangler en sjov ide til at splejse talen lidt op, er der her en sjov ide, som man kan tage udgangspunkt i.

Ideen er simpel men sjov, og samtidig er det en nem måde at strukturer sin tale på, hvis man er løbet tør for ideer. Man behøver ikke at strukture hele talen efter denne ide, men man kan måske benytte sig af den, til at fortælle om fødselarens/konfirmandens egenskaber, sære, sjove eller pinlige sider.

Ideen er at bruge navnet på festens hovedperson, til at holde talen over. Man benytter hvert bogstav i navnet. Hvert bogstav forbindes med en egenskab ved hovedpersonen. Hvis eksempelvis hovedpersonen hedder Anders, så kan man strukturere talen på følgende måde:

Fx:
A: Altid for sent. Fortæl om at hovedpersonen altid har været dårlig til at komme til tiden.
N: Nemt til smil.
D: Dame-glad
E: En smule genert.
R: Ringe til bowling.
S: Sød over for sine venner.

Guide: se de 10 Bedste og Sjoveste selskabslege til festen!

Hvordan holder man en sjov tale?

Overstående er selvfølgelig blot en lille ide, som man kan benytte sig af, for at få talen til at skille sig en lille smule ud. Den kan samtidig være god at bruge, da den kan hjælpe med at strukturere talen, når man sidder og skriver den. Uanset hvad så kommer her et lille tip til at gøre talen ekstra sjov når man endelig får lov at slå på glasset og skal afholde talen. 

  1. Gør den personlig! Det siger sig selv at en tale er bedst når alle kan mærke at den er skrevet specielt til hovedpersonen. Sørg derfor at du får snakket om sjove karaktertræk, pinlige historier og et par sjove vaner hos festens hovedperson.
  2. Hold pauser og smil! Med et smil på læben kan man aldrig gå helt galt i byen. Man siger at kropsprog betyder 90% sammenlignet med de resterende 10% af hvad vi rent faktisk siger. Det betyder altså at vores kropssprog siger det meste af talen. Kropssproget skal være åbent, man skal smile og ikke stå at gemme sig bag papiret.
  3. Øv talen! Dette er i forlængelse af overstående punkt. Hvis man vil kunne levere talen så overbevisende og så godt som muligt så bør man som minimum kunne gengive talen kun ved hjælp af små stikord for hvert afsnit. Man bør kigge på publikum og ikke stå og læne sig op at papiret efter hvert 2. sekund. Jo mere man har indøvet talen jo mere vil man også naturligt komme til at eliminere unødvendige “Øøøhh” og “Ehmm”.

Guide: Se de bedste indslag man kan lave til fødselsdagen!

Rate this post
%d bloggers like this: