Hjem Artikel Sommerfest – idéer til større fester på mindre plads  

Sommerfest – idéer til større fester på mindre plads  

af Ideertilfest
sommerfest

Sommerfest – idéer til større fester på mindre plads  

Sommeren står for døren, og snart kalder de kolde øl, grillmaden og det gode selskab. Men bor du i et lille hus eller en mindre lejlighed, hvor pladsen er begrænset? I så fald kan det være en udfordring at holde fest og få plads til alle gæster. Hvis du har en have, terrasse eller altan tilknyttet din bolig, er mulighederne dog allerede meget bedre – og om sommeren gælder det om at udnytte de udendørs rum.

Vi har samlet en håndfuld ideer til en hyggelig sommerfest, hvor du får mest muligt ud af begrænset plads. 

Forlæng aftenen med en terrassevarmer 

Selvom dagtimerne byder på behagelig varme, kan det hurtigt blive køligt at fortsætte festen udenfor, når solen først går ned. En nem måde at forlænge den udendørs fest er ved at tænde en terrassevarmer. Alt efter hvilken model du vælger, kan den stå på jorden eller bordet, eller hænge ned fra et halvtag eller en stolpe som en loftslampe. Læg også bløde tæpper ud, som I kan lune jer under – så er hyggen for alvor sat.  

Lav skygge og læ med en parasol eller markise  

En del af charmen ved at holde en udendørs sommerfest er det danske vejr. Småregn er en ærgerlig grund til at aflyse festen, ligesom en varm og bagende sol kan være ubehagelig i længden. Du kan sikre dig mod begge dele ved at sætte en parasol eller markise op. Fordelene ved en parasol er, at den er nem at installere og flytte rundt på, og de fås ofte til priser, hvor du ikke behøver grave dybt i pengepungen. En parasol er oplagt til at danne skygge for maden eller for de mest eftertragtede siddepladser. En markise er noget dyrere, men har til gengæld en række fordele, som en parasol ikke kan hamle op med. Markiser skygger for solen på et større areal – og danner også læ for småregn. Markiser kan også fås i forskellige prisklasser alt efter deres størrelse, materialer og funktioner. Den mest populære slags er en elektrisk markise, som styres med fjernbetjening i stedet for manuel håndkraft. Flere moderne markiser har også indbygget sol- og vindsensor, så de automatisk ruller sig ud, når der er sol, og igen ruller sig ind, hvis de registrerer kraftige vindstød. Sidstnævnte funktion er især praktisk, hvis du selv glemmer at rulle markisen ind om natten – måske efter en fest. Uanset hvilken type markise du vælger, skal den ses som en langsigtet investering, som du kan få glæde af til utallige sommerfester, men også til alle de almindelige sommerdage udenfor.

Skab den rette stemning med olielamper og lyskæder 

Den rette belysning har både betydning for stemningen og hvor længe, festen kan fortsætte i mørket. Sæt for eksempel farverige lyskæder op langs muren og på stolper. Hvis du ikke kan tilgå elektricitet, er olielamper et smart og hyggeligt alternativ. Nogle olielamper kan stå på havebordet, andre skal hænge på muren, og en tredje slags er beregnet til at stå fast i græsset. Ud over at give lys skaber olielamper også en helt særlig, hyggelig stemning. 

Terrassen eller haven behøver ikke være fuldt oplyst, men det er mere indbydende at blive siddende udendørs, hvis der er tilpas belysning, så dine gæster stadig kan se, hvem  og hvad der er omkring dem.

Fingermadder: det stående tag-selv-bord 

Terrasse- og haveudstyr er dog ikke det eneste, der kan skabe mere plads til sommerfesten. Du kan med fordel overveje, hvordan maden skal serveres, da det ofte er her, der opstår pladsproblemer, når alle skal arrangeres omkring et bord. Anret for eksempel nogle fade med fingermadder, som kan spises stående. På den måde behøver I ikke have et stort havebord og dertilhørende stole. Siddepladserne kan i stedet begrænses til enkelte havestole rundt omkring, og gæsterne vil sikkert synes, det er lige så hyggeligt at gå rundt og snakke med alle i stedet for at være begrænset til en plads ved bordet. Fingermadder og lette snacks er desuden nemme at forberede, så du har tid til at nyde festen sammen med dine gæster.

Spred jer ud! Aktiviteter rundt omkring i boligen 

Sjove aktiviteter skaber latter og god dynamik til festen. Udnyt al pladsen, både indenfor og udenfor, når du planlægger aktiviteter. Det kan for eksempel være kongespil i haven, brætspil på terrassen eller altanen og en FIFA-turnering indenfor. På den måde kan I sprede jer ud på hele boligens areal og skiftes til at være indenfor og udenfor – og have god plads begge steder.

Rate this post
%d bloggers like this: