Hjem Festlige ideer Den store gætte/tegne-leg

Den store gætte/tegne-leg

af Ideertilfest

Vi har kun en ting, at sige om denne sjove selskabsleg – Prøv den! Det er en super sjov leg, som altid tager kejler til festen.

Hvad?

Kort fortalt handler legen om at gætte, hvad en anden person har tegnet, og derfor tegne, hvad en anden person har gættet.

Lad mig uddybe:

Arrangøren starter med at skrive en række sætninger på papirlapper. Disse blandes nu i en skål. Eksempler på disse sætninger kunne fx være:

  • Dinosaur spiser hus.
  • Mand trækker hund i en vogn.
  • bil hopper over eiffel tårnet.
  • Frihedsgudinden spiser en burger.

Nu kan legen begynde. Gæsterne deles op i to hold, og en jury udnævnes, som til sidst finder et vinderhold.

Første hold udvælger en deltager som går op til skålen og trække en lap papir, som kun denne deltager må se. Nu skal denne deltager tegne det, der står på papiret – uden at vise det til de andre! Nu skal en ny deltager fra samme hold gå op til tegningen, og nu skal denne deltager skrive, hvad han tror, den tidligere deltager har tegnet. Nu skal en tredje deltager gå op og læse sætningen som tidligere deltager har skrevet. Denne deltager skal nu tegne det, som står i sætningen.

Dette kan fortsætte i 4-5 fem runder, og det kan forgå samtidig mellem de to grupper. Når begge grupper er færdige, vises alle sætningerne og tegningerne. Der kommer helt sikkert til at være nogle skøre sætninger – og ikke mindst tegninger. Juryen udvælger nu det hold som vinder, hvis sidste sætning, matcher bedst med den indledende sætning.

 

Har I brug for inspiration til flere selskabslege? Læs vores store guide om selskabslege til voksne her.

Rate this post
%d bloggers like this: